Zoeken in deze blog

woensdag 3 november 2021

Huis

 


Als ik ooit verhuis wil ik er wel op vooruit gaan, dus ik heb wel wat eisen (geld speelt geen rol, ik kan het toch niet betalen, dus het speelt zich af in mijn (dag-) dromen). Als ik een huis zou kopen wil ik er zo in kunnen, niet eerst slopen en verbouwen! Natuurlijk zal er meestal wel geschilderd moeten worden, maar dat is het grootste probleem niet. 
Ik zou het liefst lang over een verhuizing doen....... regelmatig met wat dozen ernaar toe om alvast wat spullen een plekje te geven om het wat overzichtelijk te houden, want om nou hier tussen de stapels dozen en kratten te zitten vind ik niet handig. Het gaat bij mij toch al niet zo snel, dus zou ik veel te lang in de rotzooi zitten. Misschien een keer een busje huren (hierbij zou ik de hulp van Edwin vragen) voor alvast wat grotere dingen zoals boekenkasten die ik dan daar weer kan vullen en een logeerbed zodat ik ook daar wat langer kan blijven. Ik zal dus een tijdje in twee huizen wonen, maar door het geleidelijk aan te doen kan ik het beter aan. Rustig aan alles een plekje geven en niet tussen grote stapels dozen zitten die zo snel mogelijk leeg moeten en door de bomen het bos niet meer zien. Als ik zo'n huis kan betalen kan er ook nog wel een tijdje huur bij!




Mijn 'eisen' zijn:

Ik wil in elk geval een huis met mooi en vrij uitzicht

Ik wil een bijkeuken

Ik wil minimaal 150 m2 aan woonruimte

Ik wil minimaal 5 slaapkamers

Ik wil een ligbad

Ik wil liefst energielabel A, maar B en zelfs C zijn acceptabel

Ik wil geen erfpacht, zelfs niet als die eeuwigdurend is afgekocht!

Ik wil een keuken met veel bergruimte, veel werkblad en alles erop en eraan.

Ik wil een eettafel kunnen plaatsen waar minimaal 8 personen aan kunnen zitten!

Ik wil een garage.

Ik heb een hekel aan vlizotrappen, ik kan nooit bij het koordje en niet eenvoudig bij het luik als ik hem open trek 😂 en vanaf een trap of stoel werkt dat ook niet goed, dat is een heel gegoochel en niet echt een veilige manier en dat is natuurlijk juist bij het ouder worden belangrijk.... de kans op vallen en iets breken wordt alleen maar groter, de soepelheid minder! 
.Als het echt alleen een bergzolder is is een vlizotrap wel logisch, maar dan wil ik er eentje die met een druk op de knop zich uitvouwt. Hij moet trapleuningen hebben en niet al te kleine treden (het bestaat!!!).




Verder zijn er wat dingen die misschien minder belangrijk zijn, maar toch wel flinke pluspunten voor mij zijn:

Graag vrijstaand, maar een hoekhuis kan evt. ook

Een grote hal zou fijn zijn.

Een kelder is erg handig

Niet zo'n klein fonteintje in de wc, maar een wastafel! 

Een flinke tuin, maar onderhoudsarm! Graag wat fruitbomen!

Ik ben gek op erkers

Een serre is ook leuk.

Graag een balkon of dakterras!

Gasvrij zou fijn zijn.

Een bubbelbad lijkt mij ook wel lekker.

En een inloopkast.... of 2 😄

Ik wil het liefst in Monnickendam of omgeving blijven, maar omgeving Arnhem mag ook (al zal ik dan mijn eisen nog belangrijker vinden.... ter compensatie). En andere plekken...... het moet wel een erg mooie plek en geweldig huis zijn om dat te willen. Ik denk wel dat ik overal zal kunnen wennen, maar mijn eigen omgeving is mij zo vertrouwd, ik ken hier zoveel mensen en ik heb hier zoveel herinneringen.... dat laat ik niet graag achter mij. Rond Arnhem heeft dan als voordeel dat ik dichter bij Edwin woon en ik ken in die buurt zo ondertussen ook al heel wat mensen. In Arnhem ken ik vrij redelijk de weg.... ik zou daar dus geen kat in een vreemd pakhuis zijn. 

Ik vind een dubbele voordeur wel fijn (en mooi), meestal zal er één deur open gaan, maar met kinderwagens, rolstoelen of het bezorgen/verhuizen van wasmachines, kasten en banken etc. is het toch wel erg handig als er 2 deuren open kunnen. Als het dan ook nog boven- en onderdeuren zijn is het helemaal perfect.

Een zwembad zou leuk zijn..... maar dan moet ik wel even bij mijn oud-collega's in de leer.... het zal wel allemaal automatisch geregeld worden, maar ik weet hoe belangrijk het is om schoon water te hebben, dus ik wil er zelf ook wel wat vanaf weten. Ik kijk ook altijd voor ik in een zwembad spring hoe het water eruit ziet (in mijn 'eigen' zwembad (waar ik ooit werkte) weet ik dat het goed geregeld is dus daar vertrouw ik er gewoon op dat het goed is). Lang geleden was ik in een zwembad in een hotel in Portugal...... en ik zei dat de kleur mij niet aanstond, het water was net niet helder genoeg, een beetje grijzig en ik wilde er niet in. De volgende dag was het zwembad afgesloten, het water was groen, we mochten daar niet meer zwemmen..... ik had het dus wel goed gezien! Ook als alles automatisch gaat kan er wel eens iets mis gaan en daarom is het goed om regelmatig te controleren en om te weten wat er aan te doen is! Ik heb in de tijd dat ik in het zwembad werkte natuurlijk wel iets ervan opgestoken, maar ik weet het niet goed genoeg, dus wil ik dat leren.
Een buitenbad is leuk, maar ik wil ook in de winter kunnen zwemmen en bovendien is een binnenbad beter schoon te houden (vallende bladeren, overvliegende vogels die wat laten vallen etc. zorgen voor verontreinigd water!) en als het verwarmd water is hou je binnen de warmte langer vast. De zon kan het natuurlijk ook flink opwarmen, daarom lijkt het mij prettig om het bad in een glazen ruimte te hebben met mogelijkheid om het dak open te zetten en de glazen wanden open te doen..... toch een buitenbad als het weer het toelaat. 

Zonnepanelen zijn een flink pluspunt, maar ze moeten wel fatsoenlijk geplaatst zijn, niet zo'n legpuzzeltje met daar kan er nog eentje en die kan overdwars! Ik vind het er vaak niet uitzien.....dus ik wil ze keurig op een rijtje.

Het lijkt mij ideaal om een brede trap te hebben en een soort traplift... maar dan niet zo'n stoeltje, ik heb liever een plateau waar een rolstoel op kan..... evt. als extra een klapstoeltje, maar een rolstoel vind ik het belangrijkste! Daarbij is het dan natuurlijk ook handig als er geen drempels zijn. 

Een huis met verrassende hoekjes en niet alles rechttoe/rechtaan vind ik leuk! Een grote kamer vind ik leuk, maar dan het liefst met een hoek erin of een wandje hier of daar, niet één grote vierkante of rechthoekige kamer. 

Een open haard hoeft niet..... dan liever een leuk houtkacheltje, dat zal ik misschien ook niet vaak gebruiken maar vind ik wel gezellig staan. 

En het is mooi meegenomen als het huis er aan de buitenkant ook leuk uitziet....... toch vind ik dat iets minder belangrijk als de rest perfect is.  

Ach, het is maar een klein wensenlijstje toch? 😂😅😄
Als ik ooit in zo'n huis kom te wonen heb ik altijd ruimte voor loge's. Ruimte genoeg aan tafel voor gasten/mee-eters, gezellig! 


Ik heb in mijn leven in 5 huizen gewoond, 4 in Monnickendam en 1 in Purmerend. Elk huis had zijn eigen voor- en nadelen. 




Ik verwacht te blijven waar ik woon en daar ben ik dik tevreden mee, maar het kan altijd mooier en ik fantaseer daar graag over. Zoals ik ook altijd gedroomd heb (en stiekem nog steeds een beetje) van een heel stel kinderen/kleinkinderen.... dat kwam ook niet uit maar ik ben daarom misschien wel extra blij met wat ik wel heb. Ik kan niet missen wat ik nooit gehad heb en vind het belangrijker wat ik wel heb dan wat ik niet heb. Elke dag is er wel iets om blij van te worden! En ik kan ook blij worden van mijn dagdromen..... in gedachten zie ik mij zoals ik het nooit in het echt zal meemaken. Het is als met het lezen van een boek, als je goed in het verhaal zit maak je het bijna zelf mee! Als het werkelijkheid wordt valt het misschien tegen..... in fantasie kan alles vaak mooier zijn dan de werkelijkheid.




6 opmerkingen:

  1. Even dacht ik: geef je op voor Kopen Zonder Kijken. ☻
    Fantaseren over iets is bijna net zo goed als een werkelijkheid die niet te verkrijgen is, beter zelfs. Al je wensen kun je vervullen.
    Mijn wooneisen veranderden met de jaren.
    Van groot herenhuis in een groot privépark naar iets comfortabelers, niet te ver van mensen -i.v.m. overvallen- wel met alle gemakken voorzien, bloem- en bomentuintje, enzovoorts enzovoorts.... 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, ik wil ook niet in the middle of nowhere wonen.... graag wel in de bewoonde wereld maar dan aan de rand of tegenover een park of meertje of zoiets. Wel graad vrijstaand, maar de buren niet op fietsafstand. Ik heb nu een erg mooi huis gezien dat in veel opzichten aan mijn eigen voldoet..... maar wel wat ver weg! Nou ja, niet zo heel ver van Arnhem af. Maar ja..... die zal wel snel verkocht zijn, dus die grote prijs zal heel snel moeten komen🤣

    BeantwoordenVerwijderen
  3. graaG vrijstaand

    aan mijn eiSen voldoet

    Ik ben lekker bezig hahaha

    BeantwoordenVerwijderen