Zoeken in deze blog

woensdag 24 november 2021

En nu is het alweer woensdag.....

 Gisteren was het een klein groepje op de muziek, ik denk dat de hogere besmettingscijfers daar een roll in spelen..... zelf was ik er nog wel, maar als het zo doorgaat komt er ook een moment dat ik weer een tijdje stop. Het is allemaal erg leuk, maar ik wil het risico graag laag houden. Ik heb wel lekker gespeeld, maar vaak is het net 1 nummer teveel, bij het laatste nummer wordt het spelen erg zwaar. 

Maandag was ik op mijn mobiel gebeld door een nummer dat mij niet bekend voorkwam. Ik zag het was laat, want vaak zwerft mijn phone ergens onder in mijn tas en ik loop sowieso in huis niet rond met mijn telefoon, dus ook als ik boven ben zal ik hem nooit horen. 
Ik word ook niet vaak mobiel gebeld, niet iedereen heeft mijn nummer.... het meest wordt ik gebeld door energiebedrijven e.d. , dus ook als ik hem wel hoor ga ik er vanuit dat dat het is en maak ik geen haast. 
Maar goed, deze zag ik dus erg laat en ik kwam er achter waar het nummer van was..... die had ik dus graag willen opnemen. 
Het was voor een afspraak van een fundusfoto (ogen i.v.m. diabetes)..... lange tijd ging ik daarvoor naar de oogarts in Purmerend omdat op de foto steeds niet alles duidelijk was, maar mijn nieuwe oogarts begrijpt niet waarom dat niet te zien was en vond dat ik weer gewoon in Monnickendam zo'n foto kon laten maken. Prima..... is wel handiger.... ook minder uitgebreid, want bij de oogarts wordt meer gecontroleerd, maar het is altijd allemaal goed, dus ik verwacht geen problemen als het alleen een fundusfoto is. 
Ik wachtte gisteren even af of ze toch nog een keer belden, maar vandaag besloot ik dat zelf maar te doen. Ik moest even wachten, maar toen werd ik zeer vriendelijk te woord gestaan en was het snel geregeld.... ik kan vanmiddag al! Het is in hetzelfde gebouw als de apotheek en gisteren kreeg ik bericht dat mijn medicijnen klaarliggen, dus dat kan ik dan meteen even doen. Lopend maar, want ik word ingedruppeld en dat is het zicht vaak een paar uur slecht.... ik mag dan ook zeker niet met de auto (deed ik vaak wel als ik naar de oogarts ging, maar ik reed niet meteen terug..... ik ging eerst koffie drinken, broodje erbij..... dan was het zicht vaak al beter.... als ik de borden in het ziekenhuis weer kon lezen liep ik naar mijn auto die ik bij een winkelcentrum had staan.... het buitenlicht zorgt vaak voor slechter zicht, maar tijdens mijn wandeling kon ik daar aan wennen...... bij de auto keek ik goed of mijn zicht alweer normaal was en ging meestal even winkelen, ook als het wel al goed was. Ik zorgde altijd dat ik mijn ov-chipkaart meehad, zodat ik met de bus kon als het te lang slecht bleef, dan zou ik de volgende dag de auto wel ophalen...op die manier was het veilig). 
Mijn plannen moet ik dus aanpassen, maar dat is geen probleem.....  ik kan wel een andere afspraak maken, maar dan is er wel weer iets anders..... nee, meteen maar, dan heb ik dat ook weer gehad. 
Zonnebril mee om het zicht buiten wat te verbeteren, want zelfs op een donkere dag is het te licht na het indruppelen. 

Morgen naar de tandarts.....  echt, ik ben daar kind aan huis. En daarna ben ik er als het goed is weer een tijdje vanaf.... de volgende afspraak is een gewone 'halfjaarafspraak'.....  in januari. 

Zaterdag naar 2 verjaardagen..... dat wordt voor de één een kort bezoek en de ander wat langer..... het is niet anders, ik kan niet met 1 achterwerk op 2 feestjes dansen! 

Over een week is het alweer december, de tijd gaat weer supersnel, over een maand is het morgen Kerst en worden de dagen alweer langer..... nog niet meteen merkbaar (eerst verschuift het alleen een beetje), maar over een week of 8 is het duidelijk merkbaar. En dan komt de lente er alweer aan. 

Fijne woensdag allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten