Zoeken in deze blog

donderdag 18 november 2021

Een dag niet niet helemaal volgens plan verliep!

 


Het was woensdag niet echt mijn geluksdag. Geen drama's hoor, maar het zat gewoon tegen. 
Ik was om 7 uur al op..... mijn pakketje zou tussen 10.35 en 12.35 (het kan ook 10 minuten eerder zijn, dat ben ik even vergeten)... alle tijd. Zal ik eerst boodschappen doen? Ach, ik doe het daarna al, de bezorger is meestal vroeg. 
Hé een mailtje..... om 8. 20 kreeg ik de melding dat hij tussen 8.05 en 10.05 kwam..... oei, wat een geluk dat ik geen boodschappen deed! 
Om 9.06 kwam het bericht dat ze mij gemist hadden om 8.56..... het werd naar een post.nl-punt gebracht. Ik mocht zelf opzoeken waar.... en dat was gelukkig wel in Monnickendam, maar..... pas vandaag na 15.00.  Maar vandaag staat er af te halen vanaf gisteren om 11.38 .... dat was dus al vroeg...... had ik dat geweten had ik het gisteren opgehaald, dat kwam beter uit.... ik denk toch echt dat het een chauffeur met haast was. 

Vanmiddag kwam slecht uit (dan is vanochtend toch beter)..... ik mopperde gisteren dus even flink (en vandaag een beetje omdat ik het dus gewoon gisteren had kunnen halen)! Ik stuurde gisteren een bericht naar postnl in de hoop dat hij/zij het alsnog moest brengen. Ik moest gegevens doorgeven en uiteindelijk gaan ze het aan de leidinggevende van de chauffeur doorgeven die het dan met de chauffeur opneemt ...etc.... Tsja.... dat hoefde van mij niet, ik had liever mijn pakketje bezorgd gehad. Ik hoop maar dat het een chauffeur is die vaker dit soort dingen heeft en niet de chauffeur die ik heel vaak heb, altijd op tijd is en heel vriendelijk is. Die hoeft van mij geen standje te krijgen...... ook al klopte dit niet. Ik meldde nog even dat ik normaal heel tevreden ben... om het toch wat te verzachten. Ik vraag mij toch af.... is het echt zo ingewikkeld om de chauffeur een seintje te geven dat hij het alsnog moet brengen, desnoods de volgende ochtend? Ik snap dat het een probleem is als dat bij 50 mensen moet gebeuren, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk. Nu ben ik nog steeds een klein beetje nijdig..... omdat het gewoon slecht uitkomt..... en er is geen oplossing! Dat die chauffeur een reprimande krijgt heb ik niks aan..... als hij/zij het vaker doet is het niet verkeerd, maar als dit één keer voorkomt heb ik liever een echte oplossing in plaats van dat. En ja, ik heb gecontroleerd of de bel het doet..... hij deed het. Een heel enkel keertje zegt iemand dat hij het niet doet (minder dan 1x per jaar).... als ik er dan op druk doet hij het wel..... heel wonderlijk.... het lukt mij niet erop te drukken zonder dat hij het doet, dus ik snap niet wat er dan misgaat. Maar zelfs als de bel het niet doet..... zelfs zacht kloppen zou ik gehoord hebben. 
Helaas heb ik geen klepperende brievenbus, want dan had ik het zeker gehoord toen het briefje er doorheen ging en had ik misschien op tijd de chauffeur in zijn of haar lurven kunnen grijpen "Hierrrrr met mijn pakket!" 

Daarna dan toch maar de boodschappen. Ik had 3 kaarten van de postcodeloterij.... 12.50 per stuk, dat is leuk boodschappen doen. Ik had bericht gekregen dat de barcodes niet werkte en kreeg de code per mail die ik keurig uitprintte (de echte kaart is niet gekomen). Ik kreeg er 2 kaarten bij, top! Had ik niet verwacht nu we hier een AH hebben. Maar......... ook de uitgeprinte codes werkten niet.... dat had ik een dag eerder al gehoord. Ze moesten alle codes met de hand invoeren.... cijfer voor cijfer. Daar zullen de caissières blij mee zijn.... en dan kom ik met 3 codes. 

Ik fietste naar AH.... aha, geen muntje mee, we hebben het lang niet nodig gehad, het moet weer wennen! Gelukkig wel iets in mijn portemonnee.... ik pakte de kar, liep naar de ingang....oeps, mondkapje.... uhhhh.... ik heb altijd in mijn tas zitten, als reserve.... maar die waren op.... ik zocht, maar echt.... niks meer.... winkelwagentje weer terug en thuis een mondkapje ophalen......en voor de tweede keer naar AH fietsen...........hier kon ik niemand anders de schuld van geven, dit was gewoon mijn eigen domme schuld!

Het was vrij druk bij AH, dat komt misschien door die cadeaukaarten.
Natuurlijk kan ik nog niet alles vinden daar, maar als het echt niet lukt vraag ik wel..... maar toen moest ik iets uit de diepvries hebben van de bovenste plank....  er lag alleen achteraan nog wat. Nee hè, daar kan ik nooit bij! Er stond een man af te rekenen bij de zelfscan.... ik wachtte even tot hij klaar was en liep naar hem toe... ik stond achter hem toen ik netjes vroeg "Meneer, kunt u mij helpen? Ik kan er niet bij!" Er kwam geen enkele reactie en hij liep met zijn boodschappen naar buiten. ... ik stond hem verbaasd na te kijken.... ik had echt niet gefluisterd.
Aha, daar zag ik een AH-meisje.... niet echt groot, maar bijna iedereen is groter dan ik ben en zij duidelijk ook.... en een lichtgewicht, dat is beter als er geklommen moet worden, ik durf nooit op randje te staan, bang dat de boel instort en verbuigt.  Zij klom wel.... en met moeite pakte zij 2 zakken voor mij..... "uhhh....die ene is wat anders, dat ligt ernaast" Weer klom ze voor mij... en pakte de laatste zak, die was goed!  Dank je wel! 

Ik zag vriendin bij de kassa zitten en waarschuwde haar alvast..... ik heb er 3!

Ik had een half brood met een verkreukelde raar opgeplakte barcode, die werkte niet, maar ook niet alle cijfers waren helemaal zichtbaar, het was soms gokken. Kassavriendin moest de bril er bij op..... na 3 pogingen en een groeiende rij wachtenden achter mij zei ik: "Leg maar weg, ik haal zo wel een ander brood, geen probleem!" En toen aan het eind nog die 3 cadeaukaarten...... dat ging wel goed, maar gaat natuurlijk niet snel.... de rij werd weer langer. Ik hoor de mensen wel eens mopperen als de rij lang is.... dat vind ik voor de caissières vervelend, die kunnen het meestal ook niet helpen. Ik probeer de doorstroming niet te vertragen, maar soms kan het niet anders. Er zijn nog maar 2 kassa's, maar wel een heel stel zelfscankassa's...... wie niet wil wachten kan daar ook naartoe. Ik beken dat ik het zelf nog niet gedaan heb, dat komt wel een keer..... ik wil dan met een handscanner, dat vind ik het handigst. 
Ik rekende af.... flinke korting met die kaarten en ik had op 1 kaart nog wat over. 
Ik pakte mijn fietstassen in en ging terug om brood te halen..... ik sloot achter aan in de rij die ondertussen al flink geslonken was. Voor mij iemand die ik kende.... zij zag dat ik maar één ding had en vroeg: "Heb je haast?" "Nee hoor, totaal niet.... bovendien heb ik deze rij zelf veroorzaakt dus ik wacht wel "(later legde ik haar uit hoe dat zo kwam). Vriendin hoorde het en grijnsde.....  
Ach natuurlijk had het anders gekund met dat brood, maar elke oplossing kost tijd.... eindeloos cijfers intikken die niet kloppen, iemand laten komen die het brengt, zelf even snel tussendoor halen.... het kan allemaal, maar veel sneller is het meestal niet en vooral voor de rij achter mij niet..... dit was de simpelste oplossing volgens mij... ze zou mij dat niet gevraagd hebben, maar ik stelde het zelf voor, dat is anders. Zij kent mij ook goed genoeg om te weten dat ik dat echt geen probleem vind.

Het zijn allemaal geen grote problemen, er zijn veel erger dingen..... maar ik kan toch ook niet zeggen dat het mijn geluksdag was. Vandaag dan maar beter.... geen rustige dag.... eerst het pakje ophalen, dan naar de diabetesverpleegkundige en dan naar EHBO-les. Dat vind ik wel genoeg voor één dag.... en natuurlijk heb ik ook nog wel andere dingen te doen. Morgen sla ik het zwemmen maar even over.... even de dag rustig beginnen. 

Tegenwoordig kunnen er van die Postcodeloterijkaarten alleen maar veganproducten gekocht worden.... vroeger waren het duurzame artikelen, toen was de keuze uitgebreider. 
Veel mensen mopperen, maar dat vind ik ook niet terecht..... het is een cadeautje..... onder vegan valt ook groente, alle AH-groente valt er zelfs onder.
Nootjes, eieren, volgens mij was er ook ijs.... soepen en nog veel meer. Het is niet alleen vegetarisch vlees e.d. maar dus veel meer,  Zelf vind ik het een mooie gelegenheid om weer eens wat nieuws te proberen, ik vind niet al het vegetarisch vlees lekker, maar sommige dingen wel en ik wil best meer proberen... ik vind bijv. dingen met kaas en spinazie erg lekker! Omdat ik niet alles lekker vind ga ik er niet vanuit dat ik het allemaal niet lust. Maar er is dus echt wel iets voor iedereen! Ik heb nu ook producten gekocht die ik anders niet gekocht zou hebben, als het tegenvalt heeft het mij niets gekost en ik weet dan dat ik het niet nog eens koop. Maar ik kocht ook bijv. nootjes die ik anders niet koop omdat ik ze te duur vind....lekker!  Die kaarten was ik dus heel blij mee!!!! Het is niet alleen maar (een beetje) pech!





Ik besloot niet veel meer te doen....., ja, opruimen, afwassen, stofzuigen..... dat soort dingen wel, maar niks bijzonders..... er mislukte teveel!
Tegen de avond kwam nog het bericht dat ons kerstconcert niet doorging..... jammer, maar dat zag ik aankomen. Toch een beetje een teleurstelling, maar aan de andere kant vind ik het een goede beslissing. 
Er zijn muziekverenigingen die al helemaal gestopt zijn en ook dat begrijp ik. Als de cijfers blijven stijgen zal ik waarschijnlijk zelf wel stoppen..... maar ik wacht het nog even af. Ik ben na de zomervakantie pas weer begonnen nadat ik in maart vorig jaar gestopt was. Toen stopte alles, maar na verloop van tijd begonnen ze weer.... maar ik niet. Hoewel de vaccinaties niet volledig beschermen weet ik dat de kans om flink ziek te worden kleiner is..... vorig jaar was ik natuurlijk nog niet gevaccineerd en vond ik het voor mij beter om niet naar de muziekvereniging te gaan.... ik ben altijd snel ziek geweest, virussen zijn gek op mij.... en diabetes...... ruim boven de 60 (toen 65/66, nu 67).... redenen genoeg lijkt mij. Maar nu ik gevaccineerd ben is het toch anders...... ik blijf wel voorzichtig, maar doe toch wel duidelijk meer. Ik heb mij nooit angstig gevoeld.... maar nam zoveel mogelijk alle maatregelen in acht.... gewoon omdat ik dat verstandiger vond en vind. Als iemand per ongeluk te dichtbij kwam en zelfs zonder mondkapje schoot ik niet in de stress... ik probeerde alleen dergelijke situaties te voorkomen, maar dat gaat niet altijd.  Als voorbeeld.... ik was mijn fietstassen aan het vullen met boodschappen en mijn fiets dreigde te vallen. 2 mannen schoten te hulp en praatten ondertussen tegen mij..... van heel dichtbij en zonder mondkapje..... moet ik dan zeggen 'sodemieter op'?  Ik heb ze gewoon bedankt en verder niet..... het liep toevallig zo! Dan maak ik mij echt niet een week lang zorgen dat ik misschien besmet ben geraakt..... ik let wel iets meer op symptomen omdat ik het evt. niet verder wil verspreiden, maar de kans leek mij erg klein.
Ik deed ook mijn boodschappen gewoon tijdens de lock down, maar niet te vaak, ik haalde voor een langere periode (meestal, want ik vergat natuurlijk ook wel eens wat). 
Misschien gaan we weer die kant op.... een lock down..... als het nodig is....prima! Natuurlijk is het voor sommige mensen erger..... ik heb geen baan en geen eigen zaak en ik woon op een mooie plek. Ik heb alleen rekening met mijzelf te houden en zolang ik nog wel mag wandelen is het zeker geen probleem. Ik verveel mij nooit, maar af en toe naar buiten is wel prettig. Dankzij telefoon, internet, tv en radio blijf ik verbonden met veel mensen en weet ik wat er in de wereld gebeurt. Mijn boeken, knutselmateriaal, huis (opruimen), poppenhuis, saxofoon, weblog etc. maken dat ik zelfs tijdens een lock down de kans niet krijg om mij te vervelen, al duurt het 3 jaar. Liever niet, maar geen probleem voor mij. Ik wacht het allemaal maar af.... wat mot dat mot!
De teststraten kunnen het niet meer aan..... goed dat ik een voorraad thuistesten besteld heb! 




 

2 opmerkingen:

  1. Wat een dag, en dat gedoe met het pakje. Ik heb net ook wel eens meegemaakt, gelukkig niet vaak.
    De kortingskaart heb ik in de bus gedaan voor de voedselbank, in een opwelling. Ik had er maar één en mis dus niet veel.
    Met de boodschappen ga ik gewoon door , lockdown of niet. Zaterdags vaak 's morgens om acht uur, fijn winkelen is dat. Het personeel heeft goeie zin. Niet dat ze 's middags chagrijnig zijn maar aan het begin van de dag is het anders.
    De zon schijnt, ik loop er even uit. Frisse neus halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iedereen krijgt maar één zo'n kaart, maar ik krijg hem van anderen.... soms al geactiveerd ook.
    Dat gedoe met dat pakje was vervelend.... daar hoef ik dus niet meer voor thuis te blijven...als ze toch een briefje in de bus gooien als je thuis bent.
    Ja boodschappen doe ik ook gewoon, ook wel laten bezorgen, maar dat was om uit te proberen.... altijd handig als ik ziek ben of zo. Het heerlijk weer vandaag, ik heb ook lekker gewandeld.

    BeantwoordenVerwijderen