Zoeken in deze blog

donderdag 11 november 2021

Woensdag

Op mijn smartphone wordt ik maar zelden gebeld, meestal zijn het nummers die mij onbekend zijn en die ik ook niet wil opnemen. Die bellen altijd 2 keer achter elkaar. 
Woensdagmorgen lag de phone aan de oplader...... en ik werd gebeld. Ik maakte geen haast..... het zal wel weer niks zijn. Hij ging een tweede keer.... zie je wel....... het is niks. Maar hij ging een derde keer..... nu toch maar kijken.... het was geen mobiel nummer.... het kwam mij vaag bekend voor... toch maar opnemen dan. Het bleek de tandarts te zijn..... ze hadden al een plan klaarstaan.... ik mocht om 11 uur komen en dan ging ze eerst een afdruk maken, dan werd de kroon weer netjes op z'n plaats gezet...... vervolgens wordt er aan de hand van die afdruk een noodoplossing gemaakt, als die klaar is gaat de kroon er weer uit en de noodoplossing erin..... het gat moet ongeveer 3 maanden dichtgroeien en dan krijg ik een 'plakbrug'..... als alles volgens plan verloopt. Dan is het ondertussen maart..... prima.
Het kan pas afgemaakt worden als het gat dicht is en alles zijn definitieve vorm heeft gekregen, want je weet natuurlijk nooit van tevoren hoe het er precies uit gaat zien.
Deze keer was de kroon zo'n 4 1/2 maand blijven zitten, de vorige keer 10 weken en daarvoor jaaaaaren. 

Ik meldde mij op tijd met een mondkapje dat wel bij deze gelegenheid paste. 



Ik kwam binnen met mijn mondkapje en ze zei: "Ik vind je echt eng!" Nou, bedankt hoor! 
Ze was weer lekker op dreef..... die dingen om een afdruk van mijn gebit te maken zijn altijd letterlijk een mondvol, maar de bovenste was breder dan mijn mondopening.....daarom werd ik ingesmeerd ter bescherming..... volgens haar had ik geen botox meer nodig omdat ze alle rimpels eruit trok. Later maakte ze mijn gezicht ook weer netjes schoon...... het werd dus een complete schoonheidsbehandeling die ik er gratis bijkreeg. MAar alles ging naar wens, de afdrukken zijn gelukt en mijn kroon zit weer vast.

Ik heb zoals altijd weer flink gelachen daar en liep naar huis met een aantal afspraken, als het goed is ben ik 3 maart klaar met al het gedoe.... en tussendoor moet ik ook nog naar Almere, ik dacht 2x..... maar dan heb ik ook wat..... het schijnt dat neptanden van die man daar niet van echt te onderscheiden zijn..... hij past ze helemaal aan aan de rest van het gebit, evt. met mankementen die erbij horen. Het ziet er dus heel natuurlijk uit! 

Dat is wat mij vaak bij kunstgebitten opvalt (in elk geval bij de kunstgebitten van vroeger, misschien worden ze nu beter gemaakt), ze zijn te perfect..... alles even groot, er staat niks scheef, geen enkel vreemd plekje...... vooral bij bejaarde mensen is het erg onwaarschijnlijk dat het zo perfect is. Het valt bij de één meer op dan bij de ander natuurlijk. 
Dat is net als met het bleken van gebitten...... het is vaak te wit en daardoor onnatuurlijk!
Ik heb nooit mooie witte tanden gehad, van mij mocht het wel wat witter...... maar dan bedoel ik niet lichtgevend wit! Bij oudere mensen past dat al helemaal niet, maar het is mij ook wel eens opgevallen op tv..... een serie die zich afspeelt in 18zoveel...... allemaal een spierwit gebit en lippen die niet van nature zo rood kunnen zijn. Dat maakt de serie een stuk minder geloofwaardig.... het klopt niet! Ze hoeven niet meteen allemaal rotte tanden te hebben, maar minder wit zou al heel wat beter zijn.... en wat minder kleur op de lippen, want ze liepen toen niet allemaal met lipstick op. 

Bijna thuis stonden er 2 buurvrouwen "We hadden het net over je" .... daar word ik natuurlijk nieuwgierig  van..... mijn 'tweelingzusbuurvrouw' was weer eens voor mij aangezien 😂.  Ze dachten dat ze van de EHBO was...... dat is zij niet, dus ze zullen mij bedoeld hebben.... of mijn EHBO-ende andere buurvrouw ......die lijkt niet op mij.... totaal niet, maar ik weet niet hoe ze het gevraagd hebben, misschien bedoelden ze alleen de weg te vragen en was het toeval dat ze dat aan mijn dubbelgangster vroegen, In elk geval heb ik er niks meer van gehoord, er lag ook geen briefje in de bus of zo.....maar ik word wel nieuwsgierig van die soort dingen. 
 Een tijdje staan praten over van alles en nog wat... de dubbelgangster spreek ik wel vaker (we zwemmen samen), de ander spreek ik maar weinig, dus het was wel eens leuk zo met z'n drieën, het os prettig om je buren te kennen en er goed mee op te kunnen schieten. Toen naar huis, mijn fiets gepakt en boodschappen gedaan.....  na de lunch was het over en sluiten.... ik kon mijn ogen niet meer open houden..... en uiteindelijk vielen ze dan ook echt dicht! En ik heb geslapen..... alsof het nacht was..... heel even was ik wakker, maar viel opnieuw in slaap....... te lang eigenlijk, maar ja......ik probeerde daarna wakker te blijven in de hoop 's nachts ook te kunnen slapen, ik vond dat ik mijn slaapachterstand nou wel ingehaald had. 
Eerst maar eens eten, het was weer veel te laat eigenlijk. Blik soep maar..... weinig werk aan en daar heeft mijn tand geen moeite mee, want ik wil nog wel voorzichtig zijn, hij moet nog een paar weken mee voor de noodoplossing klaar is. Die tand voelt raar, elke keer als ze hem erin zet plaatst zij hem verder schuin naar voren.... zo komt mijn ondergebit er minder tegenaan en dat geeft een grotere kans dat hij blijft zitten. Als het nodig is kan ik hem tijdelijk vastzetten met tandpasta..... als hij eruit valt voor de noodoplossing (een plaatje met 1 tand) klaar is zet ik hem wel op die manier vast.....  over 2 weken is hij klaar...... ik verwacht dat mijn kroon het zolang wel houdt, maar je weet maar nooit. 

Na alles bij elkaar zo'n 9 a 10 uur te hebben geslapen ('s middags meegeteld) werd ik om half 5 wakker.... nog wel wat suf, maar zo word ik altijd wakker 's morgens. Nou, als ik het elke dag een beetje opschuif wordt het wel weer normaal...... alle slaaptekorten heb ik in elk geval wel ingehaald! 

Dan vandaag maar alles doen wat ik gisteren nog van plan was en mijn plannen van vandaag uitstellen.  

Het lijkt erop dat het vandaag mooi weer wordt..... hier wordt geen regen verwacht en zon en regen wisselen elkaar af.  10 á 11 graden..... heerlijk.... lekker fris maar niet echt koud en regelmatig wat zon.... ik hoop dat die verwachting uitkomt!  Dan maar lekker wat was buiten ophangen, het zal niet helemaal droog worden (ik hang het behoorlijk nat op), maar het kan buiten lekker uitdruipen. 
Toen ik de eerste lading wasgoed op wilde hangen motregende het een beetje..... nou ja, ik hing het toch maar op.... heel veel natter kon het niet worden, maar ik wachtte even met de tweede lichting. 

Ik wens iedereen een mooie DONDERDAG! 




1 opmerking:

  1. Theodora Ederzeel
    Je hebt er wel wat mee met die kronen. Grappig mondkapje!

    Ans Dekker-Martis
    Theodora Ederzeel Ja ellende, het is er maar eentje en jaren geen last, maar dit jaar al 3 keer losgegaan, dus nu maar wat anders.
    Ja, lekker gek, daar hou ik wel van!

    BeantwoordenVerwijderen