Zoeken in deze blog

vrijdag 26 juni 2020

De lange hete zomer.... en regen

.Het is nu al heet en dat duurt mij al te lang. Het mag van mij een tandje minder. Er zullen mensen zijn die dit heerlijk vinden, maar ik ben niet enthousiast. Het ziet er wel vrolijk uit, maar als ik mijn pink optil gutst het zweet al over mijn gezicht.
Het doet mij denken aan de lange hete zomer van 1976, die begon ook al vroeg.

Mijn schoonvader had een kajuitboot en Ed en ik mochten die lenen om in het voorseizoen een weekje vakantie te houden. We hadden nog maar net verkering en zo'n weekje op de boot met z'n tweetje is dan natuurlijk wel leuk. Tegenvaller was dat schoonpa langkwam...... hij had wel gezegd dat hij misschien kwam vissen, maar ik had niet verwacht dat daar ook een overnachting bij kwam..... er was maar één bed! Wel een groot bed, dus Ed dan maar in het midden. Gelukkig bleef het bij één nacht. Tsja, het was zijn boot..... dan kan je niet zeggen dat hij weg moet!

⛄⛅⛈⛄⛅⛈⛄⛅⛈

Het regende die week vaak en veel...... de kajuit begon te lekken..... midden in de nacht waren wij bezig om plastic over de kajuit te gooien om droog te blijven. Op de laatste dag kwam de zon door....terwijl wij de boot aan het schoonmaken waren en ik het dek schrobde..... pfff, het werd best warm..... dat was het begin van de ene hittegolf na de andere en soms net geen hittegolf, maar wel te warm. In het naseizoen besloten we nog een weekje met de boot op stap te gaan, met die hitte is het op het water nog het beste..... we hadden er zin in. Helaas.....net een week te laat.....het was over met de hitte en het regende!

🌂🌞🌂🌞🌂🌞🌂🌞🌂


Voor mij is dit normaal....ik trek regen aan! Zelfs in Spanje was het slecht weer, zo slecht dat de strandtenten opgebroken werden. 
In Duitsland zaten we voor het hotel in de auto te wachten tot we naar binnen konden, het kwam met bakken uit de lucht. Hetzelfde in Nederland waar we een weekje in een leuk klein hotel zouden logeren......zo nat.....niet mogelijk om de spullen droog binnen te krijgen, dus wachten.
In Vierhouten toen ik 5 was regende het al de hele week en werd het pas zonnig op de laatste dag.
Mijn moeder leende eens een caravan en Edwin en ik zouden ook een tijdje komen...... zoveel regen, we gingen wat eerder terug.... later belde mijn moeder om te vertellen dat de hele voortent blank stond. Mijn moeder huurde (weer) in Vierhouten een huisje voor twee weken voor ons drieën..... nou....het stortregende niet, maar droog was het vooral die eerste week ook niet.... en zeker niet warm. Ik ging met met ouders naar Texel in een huisje....koud en nat..... ze bleven maar olie voor de kachel kopen.

Edwin in ik leenden de caravan van mijn broer..... hij bracht hem voor ons naar een camping in Limburg.....en plaatste ons op een wat hoger gelegen veld. Hij had een vooruitziende blik...... het was meestal redelijk tot goed weer, maar er kwam een bui.....niet normaal meer. Wij waren op dat moment niet op de camping, maar we spoelden zomaar een restaurant binnen.......  toen het eindelijk droog was keerden we terug...... het lager gelegen gebied was overstroomd, pompen draaiden volop om het water weg te krijgen. Daar waren veel mensen met een vaste staanplaats.....met wasmachines in de voortent....... oei..... die stond ook in een flinke laag water en werden naar een betere plek gebracht. De hele nacht draaiden de pompen. Onze voortent zag er wat anders uit dan eerder die dag..... de regen was met zoveel kracht en zo'n hoeveelheid naar beneden gekomen dat de tentstokken het niet aankonden....helemaal krom.  Er waren meer caravans met soortgelijke schade. Edwin en ik vonden een kampeerwinkel...... we hebben veel mensen met schade de weg gewezen!
In Portugal was het warm....maar heel raar, vlak voor wij kwamen had het geregend en dat was heel ongewoon in die tijd van het jaar.

Zo nu en dan een bui vind ik normaal, maar ik heb in mijn vakanties wel erg vaak veel regen gehad.
Maar toch nog liever die regen dan een hittegolf...... maar andersom, als er dan toch een hittegolf is kan je maar beter vakantie hebben.
Toch waren mijn vakanties altijd leuk. Vooral de vakanties met Ed samen...... een paar keer zijn we in Duitsland geweest zonder vaste plannen..... gewoon instappen en rijden, als we er genoeg van hebben of als we in een leuke plaats komen zoeken we een slaapplaats. Dat waren leuke vakanties....paar dagen hier, weekje daar.... zorgeloos en vrij. We hebben daar een keer een hotel gehad dat zo leuk was dat we er nog eens naartoe gingen...... we werden herkend.

Ook met dagjes uit hadden we wel eens veel regen..... vertrekken met mooi weer en dan de volle laag krijgen. Edwin en ik hadden het in Madurodam, lang geleden. Drijfnat waren we..... schuilen bij de wc's, de handdrogers bleken ook goed om kleding te drogen.  De zon klam door en iedereen waagde zich weer naar buiten....... weer begon het te stortregenen..... weer opdrogen bij de handdrogers.... drie keer gebeurde het.....toen kocht ik daar een paraplu...... en bleef het droog. Die paraplu heb ik nog....ik beweer altijd dat het droog blijft als ik mijn Madurodam-plu mee heb!


Quote van de dag:


Vrijdag 26 juni 2020:
Dag van de koeling






2 opmerkingen:

  1. Kun je niet af en toe een rondje door het land maken? Zo eens per v à 5 weken of zo?
    Een regenspoor trekken.....
    Iedereen zal je hartelijk ontvangen.
    😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee! Daar ga ik eens over nadenken! :)

    BeantwoordenVerwijderen