Zoeken in deze blog

dinsdag 2 juni 2020

En hoe het verder ging......

......nou, veel gebeurde er niet.....ik heb vooral geslapen! Hoesten en niezen is al minder....... hoofd voelt nog alsof het kan ontploffen.
Eigenlijk had ik weinig kans om welk virus dan ook op te lopen, dus hoe ik er aan kom weet ik ook niet (als het een virus is). Ik weet dat virussen mij altijd erg aardig vinden, want ze komen altijd op bezoek bij mij...... maar ik kwam vrijwel nergens en hier kwam niemand binnen op 1 keer na en toen hebben we ons goed aan de regels gehouden. Nou ja, natuurlijk is er wel een moment geweest dat de afstand iets korter was, daar valt bijna niet aan te ontkomen, maar als dat het is dan moet het virus wel erg op de loer gelegen hebben om toe te slaan....onwaarschijnlijk.
Maar ach....zolang het niet heftiger is dan dit valt het allemaal wel mee......en wat het ook is, ik blijf nu binnen, want of ik nu hoest van een simpele verkoudheid, een griepje of corona..... hoesten hoor je thuis te doen! 😁

Wel heb ik een periode slecht geslapen.......dat kan zich ook wreken...... daar horen naar mijn idee geen verkoudheidsverschijnselen bij, maar ik hoest snel.
En bijna elke ochtend lijk ik verkouden te worden....... al jaaaaaren.  De laatste tijd begin ik te vermoeden dat dat met mijn suiker te maken heeft. Ik heb het nog nooit gehoord en kan er ook niks over vinden, maar feit is dat ik het al jaren heb en als ik terugga in mijn geheugen zou het best eens begonnen kunnen zijn in de tijd dat mijn suiker 's morgens ging stijgen.  Als ik niet eet wordt hij behoorlijk hoog..... raar maar waar (maar ik weet dat ik daar zeker niet de enige in ben)..... als ik een stuk wandel ging vroeger mijn suiker omlaag, maar nu omhoog. Als ik 's morgens actief ben voor ik ga eten lijk ik altijd verkouden te worden, dan loop ik te snotteren..... na het eten wordt mijn suiker na een lichte stijging weer normaal/normaler en is die verkoudheid ook over...... het duurde lang voor ik dat verband zag.... in mijn ogen stopte het net zo onverwachts als dat het kwam...... maar het lijkt ermee te maken te hebben. En anders ben ik gewoon allergisch voor de ochtenden....ik ben gewoon geen ochtendmens....nooit geweest ook!

Ik zit blijkbaar wat vreemd in elkaar...... een fabricagefoutje.

Dus misschien is vermoeidheid de belangrijkste oorzaak, ook dat kan invloed op mijn suiker hebben, het maakt mij natuurlijk ook vatbaarder, maar dan kom ik weer bij de vraag hoe het virus....welk virus dan ook, mij heeft kunnen bereiken! En het hoeft natuurlijk geen virus te zijn, maar de meeste dingen waar het op lijkt worden nou eenmaal veroorzaakt door een virus.
Maakt niet uit..... het lijkt allemaal mee te vallen.....ik hou het goed in de gaten, maar verwacht geen problemen. En ter geruststelling: Ook als ik nergens last van heb blijf ik nog even  thuis...... het zekere voor het onzekere. Vind ik geen probleem!

Hooikoorts kan ook...... maar ik heb zelf niet het idee dat het dat is. Ik weet dat het niets zegt dat ik er nooit eerder last van had, een allergie ontwikkelt zich.....de eerste keer dat je door een wesp gestoken wordt is ook niemand allergisch......, je moet er eerder mee in aanraking zijn geweest voor je een allergische reactie krijgt. Dat kan snel zijn, het kan heel lang duren en het kan nooit zijn.....dus alles is mogelijk, maar dit is niet wat ik mij bij hooikoorts voorstel. Maar ik hou ook dit in gedachten..... alles kan.

Ik maak mij verder  (nog) geen zorgen......  ik verwacht geen problemen, ik let wel goed op mijzelf.
Ik ben niet benauwd, ik ruik en proef nog alles!  Wel heb ik het landelijk nummer bij de hand dat ik moet bellen als ik mij wil laten testen. Daar heb ik nu de fut eigenlijk niet voor, ik wil slapen! Dus zolang ik geen noodzaak zie laat ik dat voor wat het is.
Wat ik wel vreemd vind is dat ik nergens een lijst kan vinden met alle teststations.....ik had dat wel handig gevonden. Als je al voor je belt weet waar je naartoe kan en wat de alternatieven zijn. Er schijnt hier wel iets te zijn, hoewel dat geen teststation genoemd wordt.
Geen drama, maar het lijkt mij gewoon handiger als er eenvoudig een lijst te vinden is met alle mogelijkheden! Misschien komt die nog.....ik blijf zoeken!
Update: Teststraat is in Purmerend zoals ik al vermoedde.....op een goed te bereiken plek. Anders wordt het Zwaag of Alkmaar...... doe maar niet!


Dinsdag 2 juni 2020:

Pinksterdrie
Golfvrouwendag


Quote van de dag:

4 opmerkingen:

  1. Bij het maken van een afspraak krijg je te horen waar je naar toe moet. Waarom ze het op deze manier doen weet ik niet.Bang voor een te grote toeloop?
    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die grote toeloop hebben ze toch al..... gisteren liep het systeem vast.
    Een lijst met teststations lijkt mij niet zo gek.... stal dat je net tussen 2 stations in woont, maar de één is eenvoudiger te bereiken dan de ander...dan kan je dat van tevoren al bedenken.
    Maar goed, als het nodig is dan hoor ik het wel. Nu is het in elk geval erg druk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wei, ik bedoel wij zijn gisteren op de fiets d'r op uit geweest. We zijn eerst naar Sterksel gegaan, in Sterksel zagen we een horecazaak met terras dat open was. We betraden het terras en daar werden we verwelkomt door een jongeling die ons vroeg de handen te reinigen. Daarna hebben we op 't terras wat gegeten en gedronken. Daarna via Maarheeze naar Someren en ten slotte naar huis. Alles bij elkaar ongeveer 45 km.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een flinke tocht Bob! Lekker even weer op een terrasje hè? Zelf wacht ik daar nog even mee, maar het is mooi dat het weer kan.

    BeantwoordenVerwijderen