Zoeken in deze blog

zaterdag 13 juni 2020

Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander!

Steeds vaker krijg ik het gevoel dat mensen denken dat de coronamaatregelen zijn bedacht om ons eens even lekker te pesten......om mensen te laten vereenzamen en bedrijven kapot te maken...... steeds meer krijg ik een hekel aan die klagers. O, klagen mag best hoor, maar niet op een manier die doet veronderstellen dat het allemaal onzin en pesterij is....speciaal om jou te treiteren!
Natuurlijk is dit niet leuk, maar het is even niet anders!

Als deze maatregelen niet genomen waren dan waren diezelfde mensen gaan klagen dat het zo vreselijk was dat alles zomaar mocht....... en dat er zoveel mensen ziek werden en doodgingen en dat het een schande was dat er niet genoeg ic-bedden waren en dat mensen in de gangen lagen te sterven! Dan was de regering uitgescholden voor een stel moordenaars en weet ik veel wat ze nog meer naar hun hoofd hadden gekregen.
Toen de scholen open bleven was het een schande, toen ze dicht gingen was het ook niet goed!

Zoals in meer landen het geval was overviel dit ons..... niet veel mensen hadden verwacht dat het zo heftig zou worden....dat het HIER zo heftig zou worden. En ja, er waren te kort mondkapjes e.d. ....maar dat was wel een wereldwijd probleem. De vooruitziende blik was niet goed, maar terwijl het hier al een probleem aan het worden was waren er nog steeds mensen die beweerden dat het een gewone griep was, er waren dus meer mensen die een niet zo goede kijk erop hadden. Die kunnen achteraf wel zeggen dat zij er geen verstand van hadden, maar eerder verkondigden zij het toch op een manier alsof zij het als enigen wel wisten!

Natuurlijk is het niet fijn dat mensen vereenzamen...... maar tegen een eenzaam mens zeggen/schrijven dat het allemaal zo vreselijk is helpt ook niet......

Je zaak moeten sluiten en niks doen, alleen klagen helpt ook niet.

Probeer eerst eens overal het beste van te maken....... denk na over oplossingen, tijdelijk of voor altijd.  Contact kan vaak via telefoon, computers en achter glas..... maar dan zeggen 'o wat ben je zielig' maakt de ander ook niet vrolijker. Er zijn veel goede dingen gedaan om eenzame mensen op te vrolijken, vooral mensen in tehuizen.....mensen alleen thuis vind ik vaak erger!
Langzaam aan worden de regels versoepeld...... dat het niet te snel kan snap ik.....steeds even afwachten hoe het gaat.
Niet dat ik het niet erg vind als je elkaar lang niet mag zien en daar zelf niet over kan beslissen..... natuurlijk is dat erg.
Als in tehuizen iedereen een eigen buitendeur had zou het denk ik eenvoudiger zijn, dan kunnen de regels veel losser zijn en kunnen veel mensen zelf beslissen.....maar ze hebben die eigen voordeur niet aan de buitenkant (voor zover ik weet is dat niet gebruikelijk)....... dus alle bezoek moet door dezelfde ingang naar binnen en door dezelfde hal...... in dezelfde liften etc. , pas op de kamer is het 'eigen gebied'.  Dat maakt het echt een stuk lastiger!
Voor de ene persoon is het natuurlijk moeilijker dan voor de ander, als je al verward bent maakt dit er allemaal niet beter op, maar ziek worden is ook niet fijn....... vooral de oudere mensen kunnen er flink ziek van worden..... sterven....of opknappen en nooit meer de oude worden! Veel mensen die het flink gehad hebben zijn flink achteruit gegaan en knappen maar heel langzaam op en het is de vraag of dat helemaal gaat lukken. Er zijn ook mensen voor wie het inderdaad een lichte griep lijkt...... maar dat weet je niet van tevoren. Juist in tehuizen is de kans op verspreiding hoog...... als er één is volgen er vaak meer en dan is het niet meer in de hand te houden! Maatwerk is in een noodsituatie niet eenvoudig, het personeel heeft het al veel drukker dan normaal!

Veel restaurants e.d. gingen bezorgen of er konden maaltijden afgehaald worden..... dat zal over het algemeen niet voor voldoende inkomsten gezorgd hebben, maar het is beter dan niets, er is klantenbinding en veel klanten werden er blij van!
Natuurlijk zijn er regels die gek lijken als je die in verschillende situaties gaat bekijken........ maar vaak zijn ze niet zo gek omdat die verschillende situaties nou eenmaal echt verschillend zijn, wie zich erin verdiepen wil kan dat zien.... maar er wordt vaak meer gekeken naar de overeenkomsten, maar het verschil zit natuurlijk in de verschillen, logischer kan ik het niet maken.

Ik beweer niet dat er overal een oplossing voor is, maar ik beweer wel dat klagen weinig helpt.
Klagen heeft alleen zin als het echt duidelijk is dat dingen onterecht zijn en dan kunnen er misschien regels aangepast worden, maar kom dan wel met goede argumenten en niet alleen met 'hij mag wel en ik niet; ....maar klaag dan bij de instanties die daar over gaan.

Mensen zoeken naar situaties waarin dingen raar lijken te zijn.... maar vaak is dat vergezocht. ..... gaat het om dingen die niet gebeuren en/of die je niet moet willen (zoals een verhaal over een terras waar je steeds met andere mensen zit...de één mag dan wel naast je zitten en dan weer niet omdat er een ander bijkomt .... een hele wisseling met steeds andere situaties)..... als je zoekt vind je altijd wel eigenaardigheden. Mensen die tijdens het uitoefenen van hun beroep wel dichtbij mogen komen mogen dat op straat of op een terras niet....... ik vind het logisch.....niet langer dan noodzakelijk is dicht bij elkaar.

Nee, de lockdown was geen ideale situatie, de tekorten van mondkapjes ook niet. Het tekort aan toiletpapier in de winkel ook niet.....maar dat is door de mensen zelf veroorzaakt.....door de mensen die het allemaal zo goed weten!

Bij een tweede golf zijn we beter voorbereid, daar ben ik wel van overtuigd.  Als het een grote golf is zullen er ongetwijfeld wel weer problemen ontstaan, maar als de golf kleiner is (doordat er sneller getest kan worden?) zal het vast beter gaan, beter dan het bij de eerste golf ging. Zullen er meer dingen beter en sneller geregeld zijn. Er is geleerd van de eerste golf...... maar niet elk toen ontstaan probleem zal bij een tweede golf probleemloos zijn. Bij veel zieke mensen tegelijk staan er niet ineens voldoende ic-bedden met personeel klaar.....maar er zijn wel meer bedden en de mogelijkheid om uit te breiden is er..... al blijft personeel een probleem. Bij een tweede golf zullen sommige maatregelen misschien minder streng zijn, afhankelijk van hoe snel die golf op ons afkomt. Er zal vaker gekeken worden of er een middenweg is.

Als er meer mag, wil dat niet zeggen dat het ook moet! Ik denk dat het niet slim was om zodra het mocht op een terrasje te gaan zitten als je tot een risicogroep behoorde.  Ook al voel je je goed..... over het algemeen kan je er vanuit gaan dat als je medicijnen gebruikt je al een groter risico loopt. En ook dat je een hoger risico loopt als je boven de 60 bent. Dat is geen strakke grens.... de één is nou eenmaal gezonder dan de ander, maar toch..... hoe ouder, hoe groter het risico als je toch besmet raakt.
Sommige mensen zijn niet snel vatbaar..... ook mensen die al wat mankeren hoeven niet altijd vatbaar te zijn, maar dan is er vaak wel een hoger risico als ze het toch krijgen!

En mensen die al die maatregelen maar onzin vinden...... hou je er alsjeblieft aan.....is het niet voor jezelf doe het dan voor een ander. Misschien heb je gelijk....misschien is het onzin (ik denk het niet, maar ik weet ook niet alles), maar als je geen gelijk hebt...... en je houdt je niet aan de regels..... misschien besmet je je moeder....je vrouw, je opa of iemand anders die je dierbaar is.....misschien sterft je dierbare..... door jouw schuld! Durf je dat risico te nemen? Ik ben liever te voorzichtig dan te roekeloos! Ik ben blij dat ik meer mensen ken die net zo voorzichtig zijn.
Ik behoor tot een risicogroep...... ik kan er echt geen corona bij hebben.....liefst nooit, maar nu zeker niet..... met een slechte conditie corona krijgen is een probleem!

Er gaat een vaccin getest worden....dat is snel, erg snel! Wat zou het mooi zijn als het werkt en er geen enge bijwerkingen gevonden worden. Ook met een vaccin zullen er geen garanties zijn neem ik aan...... maar als de kans om het te krijgen veel kleiner wordt..... als de kans om er erg ziek van te worden kleiner wordt...... dan wil ik heel graag die vaccinatie! Die zal er dit jaar nog niet zijn, we mogen al blij zijn als dat volgend jaar lukt, zoiets heeft nu eenmaal tijd nodig!

Ze weten nog niet alles van corona, juist daarom is voorzichtigheid belangrijk!
We moeten er even doorheen met z'n allen, maar er komen betere tijden!

Quote van de dag:

Zaterdag 13 juni 2020:
Naaimachine Dag
Nationale Gorilla Dag
Internationale Albinodag
Wereld Gin Dag 
Wereld Poppen Dag
Werelddag Breien in het Openbaar
Dag van het Oudere Paard
Dutch Vespa Days
De Nationale Voetbaldag
Twin Cities World Refugee Day
Nationale Tuinweek







3 opmerkingen:

  1. Via facebook:
    Carry Kohlmeijer Mooi Ans

    Ans Dekker-Martis Dank je

    Giusy Scarfo Ik kom her en der ook complottheorieën tegen. Dat was met de Mexicaanse griep ook al een beetje. Dat mensen geloofden dat er nanochips in de vaccinaties zouden zitten. Dat Bill Gates ons zou willen controleren. Maar goed, ik ben daar een beetje klaar mee. Ik maak me ook niet druk over mensen die de maatregelen aan hun laars lappen. Ik heb daar geen controle en mensen die dat dus doen, houd ik zelf maar grote afstand.

    Ans Dekker-Martis Sommige complottheorieën zijn echt heel wonderlijk, eerder lachwekkend dat geloofwaardig. Andere zijn weer iets minder gek (minder gek, maar nog steeds onwaarschijnlijk)..... maar om nou altijd van het slechte uit te gaan..... niks voor mij!
    Nou, als ze de regels aan hun laars lappen hoop ik wel dat ze uit mijn buurt blijven.... ik wil de afstand wel bewaren, maar als zij het niet doen wordt het lastig.

    Giusy Scarfo Ans Dekker-Martis is ook best lastig. Daarom mijd ik het liefste, als het even kan, winkels. Ik ben nu een paar keer bij de optometrist geweest in de winkel en daar wordt echt alles prima gehandhaafd, ben ik blij mee. Gelukkig kunnen we thuis laten bezorgen door Picnic. Bij het sporten wordt ook voldoende afstand gehouden. En verder ja, mensen die alles aan hun laars lappen, daar heb ik geen invloed op, die ga ik dan maar uit de weg, het zij zo.

    Ans Dekker-Martis Ik kom weinig in winkels...... de laatste keer was vorige maand en ik doe het op rustige momenten. De muziekvereniging is weer begonnen, maar ik nog niet (ook omdat ik de fut niet heb, maar ik wil ook nog niet...en dubbele reden dus)......naar verjaardagen ga ik nog niet, visite ontvang ik nog niet (alleen 1x Edwin en Geurtje). Het zekere voor het onzekere

    Giusy Scarfo Ans Dekker-Martis dat moet men dan maar respecteren, hoor.

    Ans Dekker-Martis Vind ik ook

    Susanne Bout #klaagmodusaan
    Ik hou niet van klagen!! 😕
    #klaagmodusuit
    😂😂😂
    Je hebt gelijk hoor, Ans.
    Ik denk dat al die mensen die nu op een terras gaan zitten, daar nu de 1,5m af willen schaffen en meteen een vliegticket boeken, degenen zijn die het meest verbaasd zijn wanneer de tweede golf komt. En dat zijn dan vast degenen die dan gaan mopperen op de overheid dat ze beter hadden moeten waarschuwen.
    Wij blijven voorzichtig. Ook ik hoor tot de risicogroep. Op mijn werk starten we langzaam aan weer op met fysiek werken, en dat doe ik met een gezonde dosis angst, maar ook in de wetenschap dat je dit wel moet. Als je je hele verdere leven in huis verstopt, zal je zien dat er een vliegtuig op je huis valt. 🤣🤣

    Ans Dekker-Martis Helemaal mee eens, sommige dingen moet je wel versoepelen, maar dan niet meteen overdrijven. Wat niet noodzakelijk is doe ik nog niet. Ik heb wel net een appje naar de kapster gestuurd.... daar wil ik binnenkort dan wel weer heen, maar ik ga nog geen dagje winkelen. Misschien dat ik als ik naar haar toe ga wel even kijk....ik zit daar midden tussen de winkels....maar of ik naar binnen ga weet ik nog niet, het moet in elk geval rustig zijn.
    Ja, dat zeg ik wel eens i.v.m. met terroristische dreigingen..... als je nergens meer naartoe gaat en binnen blijft kan er een vliegtuig op je huis landen. Je kan je niet overal voor verstoppen, maar de ene dreiging is de andere niet.
    En klagen mag van mij, maar het moet geen gezeur worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Men gelooft eenvoudig niet dat het zo erg is. Of ze vergeten het. :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat ze het niet willen zien en vooral niet verder kijken dan hun neus lang is.
    Daarbij denken ze vooral aan zichzelf.....want het allerergste is voor velen dat ze misschien niet met vakantie zouden kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen