Zoeken in deze blog

zaterdag 27 juni 2020

Het weerpraatje

Vrijdag was het nog vies benauwd warm....pas 's avonds kwam er wat verkoeling, maar binnen was er niet veel van te merken.
In andere delen van het land was het noodweer...... hier niet!
Om 12 uur 's nachts begon het gedonder (als het al eerder was heb ik het niet gemerkt, ik ben een paar keer in slaap gevallen)...... het was niet even een klap, maar de donder rolde lang door, ik denk wel een paar minuten. Ik ontdekte op het raam een paar spatjes...... stelde niet veel voor. De straat bleek ook nat te zijn, maar het zag er niet naar uit dat er veel gevallen was en op dat moment vielen er  nog een paar regendruppels.  Toch maar even het slaapkamerraam dichtdoen.
Een klein kwartier later zag ik een flits en weer volgde een lang gerekte donder, maar wel korter dan de eerste keer.
Daarna bleef het lang stil en ik viel weer in slaap, ondanks die ene mug die mij erg aardig vond.....de liefde was niet wederzijds!

Toen ik wakker werd was het buiten heerlijk afgekoeld...... meteen de achterdeur open en frisse lucht stroomde de kamer in.......het zal even duren voordat het binnen ook echt afgekoeld is, maar wat is dit lekker.

Het noodweer heeft ons blijkbaar niet bereikt......gelukkig! Regen is prima, onweer ook (altijd mooi om te zien!), maar het hoeft niet overdreven te worden.
Vandaag wordt er hier alleen wat lichte regen verwacht 's morgens....toch hoorde ik nog wat donder in de verte.



Quote van de dag:



Zaterdag 27 juni 2020:
Dag van de Zonnebril
Ananasdag
Dag voor micro-, midden- en kleinbedrijf
Wereld Smurfendag 
 Dag van het Wad
 Nederlandse veteranendag
Afrikadag
Dag van de rail

2 opmerkingen:

  1. Hier viel het ook mee, verderop in Brabant heeft de regen flink huisgehouden.
    In huis is het nog steeds warm. hard werken in de tuin viel ook tegen. Maar in de schaduw met de kranten, was het goed toeven. 😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zaterdag heeft het af en toe wel wat duidelijker geregend, maar zeker geen noodweer. In huis is het nauwelijks afgekoeld, ook al heb ik zoveel mogelijk de deur open. Nu heb ik hem ook alweer open staan....heerlijk!
    Er zijn plaatselijk weer grote verschillen..... een week of 2 geleden was het in Amsterdam noodweer, hier niks aan de hand.

    BeantwoordenVerwijderen