Zoeken in deze blog

zondag 14 juni 2020

Vakantie

Met vakantie gingen we vroeger niet veel..... de eerste keer gingen we toen ik een jaar of 5 was.
Een week in een huisje op de Veluwe, in Vierhouten. Een nichtje kwam mee, dan had ik ook gezelschap. Het kleine huisje deed zijn naam eer aan: 't Krieltje. Twee slaapkamer......in de ene sliep mijn vader met mijn broers en in de andere mijn nichtje en ik. En mijn moeder sliep op de hobbelige divan in de kamer/keuken.  Boven op een geleend luchtbed dat lek bleek te zijn, dus erg lekker sliep ze niet en ze was zwanger, dus dan is dat extra vervelend. Het was koud en nat..... we hadden pannen en emmers tekort om onder elk lek te zetten....... de kampwinkel werd rijk van de stripboekjes die voor ons gekocht werden om ons een beetje bezig te houden. Als het maar even droog was gingen we naar buiten, maar ja....het was niet zo vaak droog. Buiten werd door mijn broers een hut van takken gebouwd, dat herinner ik mij nog goed.
Water moest bij de pomp gehaald worden, dus 'loop naar de pomp' was toen een logische uitdrukking.
Mijn broers en mijn nichtje.

Omdat het zo koud was kocht mijn moeder een klein flesje vieux voor mijn vader, hij was daar gek op...met een laag suiker het glaasje langzaam leeg lepelen.
Nichtje woonde net in een nieuw huis en vertelde er over....mijn moeder zei: "Dat zou ik ook wel willen, zo'n mooi nieuw huis" waarop nichtje antwoordde: "Nou, al ome Cor niet zo dronk zouden jullie dat ook kunnen kopen". 😁 Nichtje had wat eetwaren meegenomen....blikje smac e.d. .....'s avonds op bed vroeg ze mij eens te kijken of mijn pa en ma niet alles opaten 😂. Nichtje kan het zich niet meer herinneren, maar zei schaamt zich nu voor die uitspraken toen ik het haar eens vertelde hahaha, ach, kinderen zeggen wel vaker gekke dingen.
Op een nacht hoorde mijn moeder iets bij de deur...... zij pakte de zaklantaarn en scheen die richting op..... de deurkruk bewoog...... ze wilde geen geluid maken om niemand bang te maken, maar scheen met de zaklantaarn door het raam....... ze gingen weg.
De volgende dag vertelde ze het mijn vader die dacht dat ze het gedroomd had. Even later kwamen mijn broers terug van de kampwinkel........ er bleek ingebroken te zijn....in de kampwinkel en in heel veel huisjes..... "Zie je nou wel?" Wij hoorden dat pas toen we thuis waren.
Nichtje (paar jaar ouder dan ik) en ik wilden ook wel eens naar de kampwinkel, maar waren bang te verdwalen..... ik kreeg van mijn broers een fluit omgehangen en als er wat was moest ik fluiten, dan zouden zij ons komen redden. Hoewel de kampwinkel dichtbij was verdwaalden we toch....ik floot om mijn fluit...... ik bleef fluiten, maar de stoere ridders kwamen niet! Waarop we toch maar aan een onbekende gevraagd hebben of hij 't Krieltje wist te vinden en hij bracht ons terug.
Vrijdags werd het mooi weer, het werd zelfs erg warm, maar mijn moeder moest het huisje schoonmaken, zij had geen tijd voor leuke dingen in de zon! Ook tijdens onze terugreis de volgende dag was het smoorheet. We reisden met een taxi overigens, blijkbaar was dat toen betaalbaar, daar ben ik mij pas jaren later over gaan verbazen.
Een vakantie waar we veel herinneringen aan hebben! De volgende vakantie was een jaar of 6 later..... naar het buitenland: De Belgische Ardennen en we gingen per trein.... ook dat verliep niet helemaal volgens de planning!

Quote van de dag: 


Zondag 14 juni 2020: 

Wereld bloeddonordag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten