Zoeken in deze blog

zondag 14 juni 2020

Koffie

Ik hou van koffie, maar toen ik een jaar of 18 was merkte ik dat de koffie er voor zorgde dat ik mij steeds zo beroerd voelde. Ik stopte met koffie en de klachten waren over.
Cafeïnevrije koffie was er nog nauwelijks, alleen koffie Hag en dat was toen nog niet algemeen verkrijgbaar. Dan maar thee.....bevat ook cafeïne, maar veel minder......dus geen cafeïnestoot. Zelfs als ik veel thee dronk was dat geen probleem. Soms nam ik nog wel eens een kopje koffie, soms had ik er meteen last van, soms niet, maar dan moest ik geen tweede nemen. Later kocht mijn moeder decaf en als ik kwam kreeg ik daar een kopje van. Toen zij de weg een beetje begon kwijt te raken gaf zij soms per ongeluk gewone koffie..... meestal voelde ik dat snel.
Een jaar of 14 geleden kocht ik een Senseo-apparaat........dat was handig.....1 kopje tegelijk kunnen zetten, even snel.....top. Toch zelf ook maar eens proberen....lekker......en er zijn ook decafpads. Ik merkte dat (gewone) koffie met veel warme melk ook ging.... en cappuccino. Lekker. Ik leek er weer redelijk goed tegen te kunnen.

De laatste tijd voelde ik mij raar.......en ben gestopt met koffie, alleen nog decaf......ik voel mij veel beter! Nee, niet alle problemen zijn hiermee opgelost, maar het is al een hele verbetering. Binnenkort een nieuw medicijn waarmee hopelijk mijn suiker weer normaal gaat doen en ik verwacht dat de vermoeidheid en slaperigheid dan ook beter gaan worden. Ik weet wel dat er veel bijwerkingen kunnen zijn, maar dat zien we dan wel weer, niet iedereen heeft dat en als mijn suiker daalt is mij het dat wel waard (als het niet te gek wordt)...... in de hoop dat het dan voor tijdelijk is. Nu gaat mijn suiker meestal omlaag als ik veel eet en omhoog na een wandeling...... heel onlogisch dus, dat moet normaal worden! Met andere medicijnen lukte het niet, ze doen hun werk wel, maar mijn lichaam doet er gelijk weer een 'scheppie' bovenop en maakte zelf suiker aan..... dat schiet niet op.... en dat andere middel schijnt te helpen bij mensen bij wie niks meer werkt, dus ik heb goede hoop. Ik begin in elk geval met minder klachten eraan doordat ik met koffie gestopt ben...... dat is al een voordeel.
Ik heb er vertrouwen in dat het beter gaat worden.......... op naar een gehoorzaam lichaam!
En de koffie zal ik voorlopig laten staan.....misschien wel voor altijd! 

Quote van de dag:

Maandag 15 juni 2020:
Dag tegen ouderenmishandeling
Dag van de schoonmaker
Wereld winddag
Wereld week geen vlees eten
Oerol (gaat digitaal)

3 opmerkingen:

  1. Zonder koffie kan ik wel leven maar het zou jammer zijn.

    Het is te hopen dat het nieuwe middel voor de suiker beter werkt, ik hoop het voor je. Het is een lastige ziekte door de schommelingen, ik hoor het vaker.
    Wanneer krijg je het?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier net zo, ik kan zonder koffie, maar het is wel jammer.
    Dinsdag krijg ik het, dan leer ik hoe je het moet inspuiten en dat moet ik dan 1x per week blijven doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgende week dinsdag.... de 23ste

    BeantwoordenVerwijderen