Zoeken in deze blog

woensdag 24 juni 2020

Vandaag begin ik!



Dinsdagmiddag moest ik naar de diabetesverpleegkundige........ leren prikken.  
Ik mag niet te vroeg komen omdat er niet teveel mensen in de wachtkamer mogen zitten en daarom heeft ze alleen 's middags spreekuur. 


Kwart over twee moest ik er zijn..... negen over twee stapte ik de wachtkamer binnen, nadat ik eerst met het apparaat om mijn handen te ontsmetten had geworsteld...... vorige keer was dat geen probleem....nu kon ik geen knop of handel vinden (afgebroken? Of onhandigheid van mij?).... maar het lukte mij toch om een klein beetje op mijn handen te krijgen..... moet genoeg zijn en ik had zelf ook nog gel.
De bali-assistente was aan de telefoon, dus ik liet dat apparaat voor wat het was..... ik kon het nu niet melden.
Het was rustig, er zaten maar 2 mensen in de wachtkamer waarvan ik er één kende en waar ik mee aan de praat raakte. De bali-assistente kwam binnen en vond dat ik erg vroeg was..... "Dat valt mee, ik heb een afspraak om kwart over twee!" Het was ondertussen bijna tijd. Ze zei niks meer.
Ik werd gehaald....en boven mocht ik in een uiterste hoek van  haar kamer zitten.....op gepaste afstand!
Ik verwachtte dat ik daar mijn eerste spuit zelf moest zetten, maar het was alleen les. Ik mocht oefenen op een zeemspons 😂. Ik had al filmpjes bekeken, dus wist het al een beetje....eerste keer draaien tot de stipjes, dan indrukken tot hij op nul komt..... de dosering aangeven prikken en indrukken..... even wachten....klaar. Ik had mijn huiswerk al gedaan, dus dat komt wel goed.
Ik had geen naaldencontainer gekregen bij de apotheek, maar ik heb zelf nog een kleintje, die gebruik ik dan wel.
En weer naar huis.....door de hitte.
Over 2 weken een telefonische afspraak over hoe het gaat.
(voor wie het op een pc of laptop bekijkt.... de afbeeldingen zijn groter te klikken)

 Ik  kan er niet tegen, met die hitte moet ik zoveel mogelijk koele plekken opzoeken......maar ja, dit moest even. De komende dagen blijf ik zoveel mogelijk binnen, als ik naar buiten ga is dat heel vroeg of pas laat.
En vandaag (woensdag dus), geef ik mijzelf de eerste prik...... dat moet 1x per week....... ik kan een paar dagen misselijk zijn of last van mijn darmen krijgen... bij de meeste mensen is het niet hevig en vaak maar tijdelijk...... afwachten dus, maar daarom kies ik voor de woensdag, want op woensdag en donderdag heb ik vaak geen afspraken (in coronatijd nog minder, alleen volgende week naar de tandarts,  maar dan prik ik daarna wel), dus geen probleem als ik dan last krijg .... en als ik geen (erge) last krijg en het dus kan blijven gebruiken volgt over 4  weken een hogere dosering. Wat ik nu heb is eigenlijk te weinig om effect te hebben, maar goed om mee te starten. Ik ben benieuwd.

Quote van de dag:

Woensdag 24 juni 2020:

Bonbon Dag
Hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper
Wereld Jonge Artsen Dag
Internationale Feeëndag

💐💐💐💐💐💐💐💐


2 opmerkingen:

  1. Een heel nieuwe ervaring Ans.
    Het zal je wel lukken, ik ben benieuwd hoe je het vindt.
    En of het goed genoeg gaat om de totale dosis in te spuiten.
    Het is wat met medicijnen, meestal bijwerkingen waardoor je keuzes gaat maken. Toch zijn ze nodig.
    sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! Ik heb na de lunch geprikt en tot nu toe nergens last van, dat is positief. Het prikken stelt niks voor. geen probleem.
    Over 3 weken de laatste in deze dosering. Als er geen problemen zijn dus naar een hogere dosering.... er is nog een hogere dosering, maar ik hoop natuurlijk dat ik die niet nodig heb en dat het goed werkt!

    BeantwoordenVerwijderen