Zoeken in deze blog

zondag 7 juni 2020

Mandje

Het overkomt mij nog wel eens dat ik iets koop en het later niet meer kan vinden.
Het gebeurt vooral met dingen waarvan ik denk dat ik ze binnenkort nodig kan hebben....die worden dus een ergens neergelegd......of TE goed opgeborgen. Ik ken meer mensen die dat hebben, dat is een troost!
Dat kan lastig zijn en omdat ik niet wil dat ik bijv. geen mondkapje kan vinden als ik dat nodig heb,  heb ik daar een mandje voor gepakt.... daar gaan alle mondkapjes in en de handgel (die ik al had in het voor-corana-tijdperk, ik heb dus niet gehamsterd), handschoenen (die had ik altijd al in mijn EHBO-tas), papieren zakdoekjes, lotiondoekjes..... alles bij elkaar wat ik nodig zou kunnen hebben als ik op stap ga. Als het nodig is heb ik dus alles bij elkaar en ik kan per keer bekijken wat ik nodig heb, weinig kans dat ik iets belangrijks vergeet.
Mijn voorraad mondkapjes is op peil.... uitwasbare en wegwerp, met en zonder filter, leuke en simpele.
Van de week kreeg ik een leuke met muziekmotief cadeau...... zelfgemaakt..... altijd leuk zo'n onverwachts cadeau en zelfgemaakt vind ik ook erg leuk!  Het toeval is....... het werd gebracht door mijn broer (die het van zijn schoonzus kreeg voor mij)..... en ik had er voor mijn broer één besteld met muzieknoten. Dat was voor zijn verjaardag, maar ze waren eerst niet leverbaar en daarom kon ik nog niet bestellen..... zodra het weer kon meteen besteld...... en toen duurde het nog even. Ruim na zijn verjaardag werd het verstuurd en vervolgens was het brievenbuspakje nog zeker 3 dagen onderweg.....maar dat is normaal de laatste tijd.

Toen broer het kwam brengen schrokken we allebei.....ik wilde net een vuilniszak in de container gooien en deed de deur met een zwaai open terwijl hij net aan kwam lopen.....zo ineens stonden we recht voor elkaar.

Vanmorgen was ik vroeg wakker, reed naar hem toe en gooide het in zijn brievenbus..... hij stond niet achter de deur. Heen werd ik verblind door de zon, terug stortregende het en bleef ik thuis even in de auto zitten tot het ergste voorbij was.

Ik slaap nog veel, maar het wordt wel iets beter. Niet altijd slaap ik overdag meer, maar 's avonds slaap ik erg vroeg. Soms kan ik het rekken tot 9 uur, maar vaak val ik al eerder in slaap. Ik wordt dan wel vroeg in de ochtend wakker. Ik voel mij een echte luiwammes, maar ik heb het nodig.

Quote van de dag:

Zondag 7 juni 2020:

Chocolade-ijs dag | Dag van het Kapitalisme | Wereldvoedselveiligheidsdag | Europese Tourettedag | Open Naturistendag

2 opmerkingen:

  1. Kwijt... ik herken het meteen. Bril op de magnetron, ab op aanrecht, telefoon in wc, enzovoorts.
    Maar een mandje is een goed idee maar het moet een vaste plaats hebben. ☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het mandje is knalgeel en groot genoeg om op te vallen. Zolang er kans is dat ik deze dingen nodig kan hebben als ik op stap ga blijft het in de kamer.
    Voor veel dingen heb ik wel een vaste plek, maar vaak leg ik het 'zolang' ergens anders neer. Vooral mijn sleutels..... kom ik met boodschappen binnen dan gaan mijn sleutels zolang in mijn jaszak, of op het aanrecht....... en dan ben ik ze kwijt. En nieuwe dingen krijgen soms ook een tijdelijke plaats..... een cadeautje wat ik waarschijnlijk binnen 6 weken nodig heb gaat bij mij vaak niet echt opgeborgen worden..... en dan ben ik het kwijt als ik het nodig heb.

    BeantwoordenVerwijderen