Zoeken in deze blog

dinsdag 30 juni 2020

Ditjes en datjes

Echt, ik heb geen moeite met de lockdown, ik heb meer moeite met het loslaten ervan!
Natuurlijk zijn er wel dingen die ik miste, maar de rust was ook heerlijk, niks moest.....en dat voelde goed. De sociale contacten waren er toch wel.....wat minder en anders, maar via internet, telefoon, tijdens een wandeling, in de tuin..... sprak ik mensen genoeg om mij niet eenzaam te voelen. De dingen die even niet konden nam ik voor lief...... we kunnen nou eenmaal niet altijd alles wat we willen en er was een goede reden voor.
Nog steeds ben ik voorzichtig........ nog steeds ga ik niet zomaar op visite of komen mensen hier, maar ik ben wel ietsje makkelijker geworden..... als er een goede reden is mag iemand hier wel even een kop koffie of thee drinken, maar ik maak er nog geen gewoonte van...en natuurlijk hangt het er ook vanaf wie het is. En ergens anders naartoe..... ook evt. heel af en toe..... niet elke week en alleen als er niet meer mensen zijn! Winkelen doe ik ook nog niet..... wel even een boodschap, maar er gaan weken voorbij zonder dat ik in een winkel kom (voor mij heel ongebruikelijk). De muziekvereniging ben ik nog niet geweest, maar daar had ik de fut ook niet voor, ik slaap heel veel. Dat laat ik voorlopig nog maar zitten, het is zo vakantie, daarna zie ik wel wat ik doe. Het hangt er vanaf hoe het dan met corona gaat en hoe ik mij voel. Hopelijk gaat het dan beter met mijn suiker als dit medicijn bij mij werkt en de kans is groot dat ik mij daardoor fitter ga voelen.  Als ik fitter ben en ik krijg corona is het toch iets minder erg..... nog steeds liever niet natuurlijk, maar dat is wel anders!

Maar tijdens de lockdown verveel ik mij niet..... ik verveel mij nooit! Er is genoeg te doen, van noodzakelijk opruimen en het huishouden (ben ik geen fan van), tot lezen, tv-kijken, knutselen en frutselen, lekker lang in bad, foto's uitzoeken, schrijven, dagdromen etc.
Ik ben elke dag van plan om saxofoon te spelen, maar om de één of andere reden vergeet ik het vaak, het is dus minder vaak gebeurd dan ik wilde! Meestal denk ik er 's avonds pas aan, maar dat is geen tijdstip om te oefenen. Binnenkort ga ik de wekker er voor zetten, want ik zal toch weer wat vaker moeten oefenen om niet de kramp in mijn kaken te krijgen na een kwartier spelen.

Mijn huis is nog steeds niet ruim, maar ik heb wel veel gedaan en ik doe nog steeds elke dag wat, maar ja....er waren zoveel dingen verplaatst, het was nogal een chaos en nu is het een kleinere chaos 😂, geen probleem, het komt goed!  Het eerst schilderen heb ik opgegeven, ik ga  nu toch niet naar een bouwmarkt voor verf, dus de kasten staan weer waar ze horen en zijn voor het grootste deel weer gevuld. Op zolder staat een kast op een verhoging, de kast is al hoog, maar hierdoor extra hoog. Hij dreigt uit elkaar te vallen en daardoor heb ik er niet teveel in. Die verhoging is gemaakt omdat de kast net niet naast het expansievat van de verwarming paste en daarom maakte Ed een verhoging om hem op te zetten zodat hij net boven het breedste punt stond. Dat is nu niet meer nodig! Als hij lager staat kan ik hem eenvoudiger repareren..... met een rubber hamer weer stevig in elkaar slaan en voor alle zekerheid wat houtlijm ertussen..... dan kan hij weer vol, dat scheelt ook veel ruimte! Alleen krijg ik zelf de kast niet van zijn verhoging af zonder ongelukken te veroorzaken..... maar dat doet Edwin wel als hij hier een keer is.... het heeft geen haast, alles op z'n tijd. Hij is sterker, maar heeft ook langere armen waardoor het eenvoudiger is.

De tuin is ook niet netjes, maar toch heb ik er al veel onkruid uit gehaald...... ook dat komt goed!
Echt netjes wordt het niet, dan heb ik eerst een straatmaker nodig.
Met die hitte deed ik niet veel, alleen 's morgens heel vroeg...... maar nu is het weer beter, hoewel het binnen nog wat warm is.

Het is duidelijk, vervelen is er niet bij...... er is genoeg te doen. Ik kan niet lang achter elkaar doorgaan, maar af en toe wat doen helpt ook. Soms neem ik een krat of doos mee naar beneden om op  mijn gemak alles uit te zoeken. De dozen maken zoveel mogelijk plaats voor doorzichtig plastic bakken met deksel..... overzichtelijker en beter afgesloten van vocht en stof e.d.  Juist doordat ik verder weinig doe heb ik er de fut voor, als ik al bekaf ben van andere dingen dan lukt het niet.
De eerste 2 weken van de lockdown deed ik niks..... alleen maar knutselen en lezen e.d., alleen de leuke dingen dus..... maar daarna heb ik ook de belangrijker dingen gedaan..... en ik ben blij dat ik het heel langzaam zie opknappen.....een ander zal zich rot schrikken, dus is mijn bovenverdieping verboden gebied voor iedereen (behalve Edwin!) 😂, maar ik weet hoe het was......voor het grootste deel nog steeds een gevolg van alles wat ik weg moest halen voor de badkamerrenovatie (en toen was ik al ziek) en het idee dat ik eerst wilde schilderen en vloerbedekking op de overloop leggen voordat ik het terugzette. Dat schilderen kwam er om verschillende redenen niet van en dus de vloerbedekking ook niet en bleef alles in de weg staan, waardoor het allemaal alleen maar erger werd.  Nu doe ik het dus anders....alles op z'n plaats en als ik wil schilderen e.d. haal ik het wel opzij, maar dat hoeft niet allemaal tegelijk!

Quote van de dag:

Dinsdag 30 juni 2020:
Nationale kappersdag 
Social mediaday
Internationale dag van het parlementarisme
Internationale asteroïdendag




2 opmerkingen:

  1. Vooral in de supermarkt bevallen de regels me prima, het mag van mij zo blijven. Vervelen hoef ik me niet maar ik mis wel 'n beetje dingen als bijv. een muziekuitvoering, een boerenmarktdag met alles erop en -aan, korendagen enzovoorts.
    Het verbaast me telkens hoeveel jij op te ruimen hebt.
    Heb je zoveel spullen? Bewaar je alles?
    Verzamel-aard? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, ik kan slecht dingen weggooien, daardoor is het wat te vol eigenlijk. Ik had dingen uitgezocht voor de rommelmarkt, maar alle rommelmarkten gingen niet door.
    En veel dingen had ik tijdelijk verplaatst, maar dat tijdelijk duurde nogal lang. Ook had ik daarvoor al erg veel kleding gekregen van mensen die flink afgevallen waren.....dat paste niet in mijn kasten! Ik heb echt wel wat oude kleding weggedaan, maar wat goed is doe ik echt niet weg. En ik heb nog zeker 8 boodschappenkratten met kleding die niet in de kast past.

    Ja, dergelijke dingen mis ik ook wel, maar ik ga er vanuit dat dat wel weer komt. Ik vind het allemaal niet zo erg, vooral omdat er een goede reden voor is. En omdat veel van die dingen helemaal niet doorgingen heb ik eigenlijk niks gemist. Vorig jaar miste ik een optreden met een Canadese vereniging omdat ik ziek was, daar had ik meer moeite mee...... ook doordat ze op stel en sprong een vervanger moesten zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen