Zoeken in deze blog

woensdag 1 juli 2020

Sterren op tv


😂😂😂😂😂

Ooit (1991) gingen we met de muziekvereniging naar Prijzenslag (Hans Kazan).......weer eens wat anders.
Wie beslist niet mee wilde doen werd vooraan gezet en de overigen werden in kleine groepjes binnen geroepen waarbij we enkele (zeer uiteenlopende) vragen moesten beantwoordden. Ik zag dat het één en ander genoteerd werd. We mochten de zaal in en een plekje zoeken. Het begon.... er werd iets gezegd, maar ik verstond het niet.....enkele mensen keken naar mij: "Jij moet komen!" Ik dacht dat ze mij voor de gek hielden en gunde ze die lol niet, dus ik bleef zitten, ik kon mij ook niet voorstellen dat ik als eerste zelfs aan de beurt zou zijn.....totdat mijn moeder (die vooraan zat) ook zei dat mijn naam genoemd werd. Oké, daar gaan we dan....juichend liep ik naar beneden zoals ons opgedragen was....... maar ik moest weer terug..... even dacht ik "zie je nou, toch niet waar" , maar het bleek te lang geduurd te hebben.....het moest over en of ik dan maar net zo enthousiast naar beneden wilde komen. Ja hoor..ik moest wel goed opletten, maar ik hoorde het nu...."Kom maar naar beneden en sla je slag...Aaaaaans Dekker!"  Alsof ik volkomen verrast was liep ik juichend naar beneden en mocht plaats nemen achter de desk..... er werd het één en ander gevraagd en ik moest steeds op mijn tenen staan om in de microfoon te kunnen praten want dat ding hing ter hoogte van mijn voorhoofd..
Toen er genoeg kandidaten waren kon het beginnen....het raden wat iets kostte... en wie het dichts bij zat mocht met het volgende spel meedoen....maar als je te hoog zat was je af!
Ergens in de verte kregen we een bolletje met bloemen te zien....... geen idee wat dat kostte...... het bleek een plexiglas doosje te zijn waar dat bloemetje inzat........ ter decoratie.... ja, dat doosje was doorzichtig, dat zag ik niet (ik hoorde later dat ik niet de enige was) en wat er gezegd werd was op tv veel beter te verstaan dan in de studio, dus ik miste de helft. Ik mocht als laatste mijn prijs zeggen en gokte net iets  hoger dan mijn voorganger (die het hoogst zat) en ik zat het dichtst bij..... ik mocht verder. Uiteindelijk mocht ik draaien aan het rad (ze brachten een krukje voor mij) en schopte ik het tot de finale..... ik kon prachtige prijzen winnen als ik het goed gokte....maar ja, dat viel niet mee. Er werd luidruchtig geroepen door het publiek dat ik hoger of lager moest..... ik lette daarbij vooral op mijn medemuzikanten, maar er was geen touw aan vast te knopen...... ik gokte dus verkeerd en won niks....nou ja, het plexiglas doosje (een allesdoosje noemden ze het) mocht ik meenemen, het bleek dat alles wat je goed gegokt had tijdens het spel mocht meenemen, er was ook iemand die won op die manier alleen 1 theelepeltje. Het allesdoosje was best prijzig, ik meen rond de 25 gulden....dat zou ik er nooit voor uitgeven!
"Dat is jammer, dat is helaas" .....zei Hans Kazan.... de prachtige reis naar Curaçao ging niet door en mijn antwoord was dat ik dan wel naar Scheveningen ging. Aan het eind kwam de finalist altijd vol in beeld....zwaaiend.....en ik had mij voorgenomen dat niet te doen, dat zwaaien vond ik zo dom....maar ja.....er werd steeds naar mij geroepen "zwaaien voor thuis, zwaaien voor thuis!!!!" ...... ik hield het een tijdje vol zonder zwaaien, maar begreep dat het anders weer over moest, dus heb ik het zeer tegen mijn zin toch maar gedaan.
Er werd voor meerdere dagen opgenomen, die niet vlak achter elkaar werden uitgezonden....... en meer van onze vereniging deden mee..... regelmatig werd er een bos bloemen gegeven en bij de uitzending die op moederdag zou worden uitgezonden kregen ze allemaal een bosje. Het was opvallend dat steeds dezelfde bos werd gebruikt, hij ging van de één naar de ander...... (maar later kregen ze volgens mij wel een verse bos) en ging er in onze ogen steeds armetieriger uitzien.
Het was leuk om eens mee te maken en met zo'n hele groep is het heel gezellig. Het spel zelf is erg simpel, maar de prijzen waren mooi..... alleen dat deel lukte bij mij niet 😂
Het was wel raar om mijzelf terug te zien..... 'keek ik altijd zo?  Hm.... raar koppie".

Heel toevallig werden er in diezelfde periode ook tv-opnames gemaakt bij Edwin op school, 2x zelfs. Hij zat net in groep 3 en eerst kwam Hennie Huisman met de minimoppentrommel (dat was t/m groep 3)en Edwin kwam met een raadsel over een halve kaas.
Daarna was het afwachten of en wanneer het uitgezonden werd en ja, hij was erbij en ik heb het zelfs later in het jaaroverzicht nog eens gezien.
Daarna kwam "De oren van je kop show" op school (vanaf groep 3, Edwin had mazzel!) en daar heb ik Edwin een paar keer in voorbij zien komen.
Het was voor ons dus een tv-jaar.... al die opnames waren vlak na elkaar, tussen de uitzendingen zat veel meer tijd.


Quote van de dag:


Woensdag 1 juli 2020:

 Dag van de houding
Nationale komkommerdag (heerlijk)
Dag van de huis-aan-huiskrant (daar hebben we er hier niet veel meer van)
Week van de huis-aan-huiskrant
Internationale grapjesdag (kom maar op, laat mij maar lachen)
Internationale reggaedag
 |Nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij
Keti Koti festival
En voor mij is het tandartsdag..... de vorige afspraak moest ik afzeggen





2 opmerkingen:

  1. Zozo, had je bijna een grote prijs, er had een bee-enner uit Edwin kunnen groeien
    Dat je nog een eenvoudige blogster bent... verbazingwekkend.
    😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, wereldberoemd van hier tot de buren.
    Ach, ik blijf bescheiden, bloggen is voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen