Zoeken in deze blog

woensdag 29 juli 2020

Wonen



Gisteren schreef ik al dat ik niet graag ga verhuizen, er moet een wel heel goede reden zijn om hier weg te gaan. Mijn uitzicht verveelt nooit en vooral als ik veel thuis ben (zoals nu in coronatijd) is dat erg prettig. Ook als ik ziek ben en te weinig fut heb om wat dan ook te doen is het heerlijk om naar buiten te kijken. Ik hou van wolken en ik zie ze hier en alle kleuren en vormen.... niet een klein stukje, maar heel veel. De ondergaande zon blijft altijd weer mooi. Het verkeer op de weg..... geen probleem, ik heb er geen last van.....het is hoorbaar, maar niet storend, behalve als de motorclub voorbijkomt. En het is ook wel leuk dat ik mijn visite vaak al kan zien aankomen waardoor ik kan zorgen dat er verse koffie op tafel staat als ze binnenkomen. En naderhand weer uitzwaaien.
(Dat deed ik vaak ook als Edwin met schoolreisje ging......  één keer toeterde de chauffeur en zwaaide de hele bus.....meester had gezegd "allemaal zwaaien, daar staat Edwin zijn moeder").











Kleiner wonen is sowieso geen optie, ik beweer altijd dat ik een klein kasteeltje nodig heb om al mijn spullen fatsoenlijk te kunnen plaatsen. Er zijn altijd mensen die vinden dat ik dan maar dingen moet weggooien, maar zo werkt het niet. Allereerst  hou ik van mijn spullen, het meeste in elk geval..... vaak zitten er herinneringen aan, ik vind ze mooi of handig en dat gaat echt niet zomaar weg. Bovendien bepaal ik dat natuurlijk helemaal zelf! Op zolder staan o.a. spullen die ooit vervangen zijn door iets beters, maar zolang het oude nog goed is gaat het niet zomaar weg. Vaak genoeg gaat het nieuwere stuk en ben ik blij dat ik nog een ouder exemplaar op zolder heb. Anders zou ik meestal een tijd zonder zitten omdat ik niet altijd het geld kan missen voor iets nieuws....... dus ik ben blij met die spullen en het wordt vanzelf minder!
 Natuurlijk gaat er wel eens iets weg, het afgelopen jaar heb ik veel dingen eens wat kritischer bekeken en er kon wel wat weg....niet in de vuilnisbak (over het algemeen), maar verkocht op een rommelmarkt of weggegeven. Zelfs boeken zijn er weggegaan en dat doe ik niet snel, maar ik heb echt opgeruimd! Niet dat het nu ruim is..... maar er is wel meer weggegaan dan dat er bijkwam!

Ik vind het heerlijk om huizen te bekijken op internet........ en ik heb 2 huizen uitgezocht waar ik wil wonen....... ik ben er alleen nog niet uit welke van de 2 ik het liefste wil..... huis 1 heeft een mooiere keuken, een kelder en een praktischer badkamer, maar huis 2 heeft een terras/veranda waar ik helemaal verliefd op ben.....geweldig. En daar is ook een mooiere aanlegsteiger. Allebei mooi uitzicht..... hetzelfde uitzicht, want de huizen liggen heel dicht bij elkaar. Nog mooier uitzicht dan ik hier heb. Allebei een garage en veel tuin rondom...... allebei in Monnickendam....... ik moet alleen nog even sparen.
Nou ja, sparen...... ik zal de hoofdprijs moeten winnen in een loterij..... want het ene huis kost bijna een miljoen en het andere bijna 1,1 miljoen. Om het te kunnen onderhouden heb ik natuurlijk meer geld nodig, want de energierekening zal hoger zijn en de onroerend goed-belasting zal fors hoger zijn.... daarbij natuurlijk het nodige onderhoud en reparaties.....ik zal dus nog een flink bedrag achter de hand moeten hebben...het wachten is op een miljoenenprijs!

Dat dromen over die huizen vind ik heerlijk..... hoe zou ik het inrichten? Waar kan de boekenkast?
O leuk...een richeltje in de badkamer waar mijn badeendjes op kunnen staan....zo leuk. O, maar daar zet ik een bank, dan kan ik volop genieten van het uitzicht.....

Het zal nooit gebeuren....die kans is zo klein dat ik er niet echt vanuit ga dat ik zoiets kan kopen, maar het dromen is al leuk. Ondertussen ben ik tevreden met mijn huidige woonplek, dik tevreden zelfs!


Quote van de dag:

Donderdag 30 juli 2020:

Schoonvaderdag
Nationale cheesecakedag
Dag van de animator (B)
Dag van de vriendschap
Werelddag tegen mensenhandel
Solar weekendfestival

3 opmerkingen:


  1. Via facebook:

    Hilde de Jongh-Meulbroek Wij thuis zijn ook van die huizen kijkers en dan met opa in de tijd en opoe alvast bedenken welk muurtje eruit kon en wat we gingen verbouwen. 😊🥰

    Ans Dekker-Martis Hahaha, ja....ik ben dan minder van het verbouwen, maar er zijn toch wel vaak dingen die ik anders wil, maar meestal niet al te drastisch. Heerlijk om op deze manier rond te neuzen in die huizen. Nou, als jij die ene koopt, neem ik die andere.....worden we buren :D

    Hilde de Jongh-Meulbroek Ans Dekker-Martis gezellig! Welke straat hebben we het over?

    Ans Dekker-Martis Bereklauw.....neem ik 52 en jij 54 :D

    Hilde de Jongh-Meulbroek Oh Bereklauw zie ik. Maar die ene met veranda... dan heb je zo’n enorm huis en zet je er zo’n klein eet tafeltje in. Is dat je opgevallen?

    Hilde de Jongh-Meulbroek Ans Dekker-Martis goed, als je de 3 nullen er af haalt red ik het

    Ans Dekker-Martis hahahaha....... we moeten eerst een flinke prijs winnen!

    Ans Dekker-Martis Ja, ik denk dat bij de inrichting de mensen soms al (deels)verhuisd zijn en er toch wat in willen zetten.

    Ans Dekker-Martis Maar dat ene tafeltje staat in de keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huizen kijken en je verlekkeren. 😉
    Ik ben er mee gestopt, kreeg van mijn man geen respons want hij 'deed niet aan dromerijen'.
    Je hebt het niet slecht getroffen met je uitzicht, dat zou ik wel willen ruilen met de mijne.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om huizen te bekijken...... het gaat zo eenvoudig via internet. Het leukst vind ik natuurlijk de huizen die duur zijn en daar over dromen.
    Ik woon hier echt heel mooi, ik heb niks te mopperen.....dat uitzicht is aan de achterkant en vanuit mijn woonkamer....de keuken is aan de voorkant, maar daar heb ik het geluk dat ik precies op een grasveldje uitkijk met vaak spelende kinderen..... dus huizen pas aan de overkant daarvan en aan de zijkanten, maar niet vlak voor mij.
    Daarom zal ik ook niet snel vertrekken hier, dan moet er een heel goede reden voor zijn. De huizen die te koop staan en ik erg mooi vind hebben zelfs een nog mooier uitzicht, daar zie je de zon opkomen en hier zie ik hem ondergaan, het is dus precies aan de andere kant..... maar uitkijken over een meertje en tuin direct aan het water..... in de zomer lopen er schapen vlakbij.... en dan een schitterend huis, als ik dat zou kunnen kopen wil ik hier nog wel vertrekken, maar nooit voor een gelijkwaardig huis als waar ik woon en met minder uitzicht, het moet een verbetering zijn of noodzaak, anders ga ik niet weg.

    BeantwoordenVerwijderen