Zoeken in deze blog

zondag 19 juli 2020

Vogelenzang en plaatselijk een bui

Soms zijn buien wel erg plaatselijk.... natuurlijk zit er aan elke bui een begin en een eind, maar ik vind het toch heel apart als het voor regent en achter droog is.
Vorige week was ik aan het wandelen, het was nogal bewolkt, maar het was warm genoeg om zonder jas te wandelen, al zag ik erg veel mensen met een jas. Ik was op de terugweg, ik liep langs het water.....aan de overkant zag ik een bekende lopen.....ineens kreeg ik de volle laag....grote dikke regendruppels stortten omlaag......enkele seconden later was het alweer over, waardoor ik nauwelijks nat was geworden. Verderop ging ik naar de overkant en de kennis aan de overkant naar mijn kant, dus we kwamen elkaar tegen. "Nou, dat was een losse flodder die bui" zei ik en zij keek mij niet-begrijpend aan....... zij had geen druppel regen gehad en inderdaad zag alles er daar droog uit.....het was een heel kleine plaatselijke bui geweest.

Doordat ik de laatste tijd een wat raar slaapritme heb ben ik soms al vroeg aan de wandel met Bobbi. Maandenlang sliep ik erg veel en dat kwam voor een deel door een medicijn dat ik gebruikte, maar mijn stuiterende suikerwaarden zullen ook meegeholpen hebben. De suiker gaat beter en anderhalve week geleden mocht ik stoppen met dat medicijn waar ik slaperig van werd en nu slaap ik minder..... alleen op de verkeerde tijden..... dat komt wel weer goed, dat heeft z'n tijd nodig, maar daardoor wandel ik soms al vroeg met de hond. Zaterdagochtend was het 5 uur, zondag 1 uurtje later. Dat is geen straf! Vogelenzang (niet het dorp in Noord-Holland, maar vogels die zingen....hoewel ze dat in Vogelenzang ook doen, maar daar ben ik nu niet), heerlijk weer, de opkomende zon.....en rust!
Ik ben niet goed in het herkennen van vogels aan hun gezang, maar de koekoek, meerkoet, reiger, eend en duif lukken nog wel. Als het mooi klinkt ga ik er meestal vanuit dat het merels zijn, maar ik kan mij vergissen, zolang ik ze niet zie twijfel ik. Misschien maar eens een goede site opzoeken om te oefenen.




Bij mij aan de achterkant hing een dikke mist boven de weilanden waar de boomtoppen en daken bovenuit staken..... dat is elke keer weer een leuk gezicht. Zondag was het echt windstil...... ik liep door ons groene hart, de Pierebaan lag er vrijwel rimpelloos bij, alleen een enkele eend en meerkoet brachten het water licht in beweging. Aan de andere kant begon een kikker te kwaken........ zo gezellig! Ik wandelde een uur met Bobbi (nou ja wandelen....het was ook veel stilstaan want elke graspol moet onderzocht worden), die toen we weer in de buurt van ons huis kwamen duidelijk aangaf dat hij de kortste weg naar huis wilde....hij ging gewoon en ik had maar te volgen!



Quote van de dag:


Maandag 20 juli 2020:

Wereld knuffel je kind dag
Hoveniersmaandag
Maanwandelingdag
Cakedag
Schaakdag
Roze maandag

2 opmerkingen:

  1. Het weer kan verrassend zijn, dat merkte je.
    We zagen vanuit de bovenramen een mistbank opkomen, alleen boven de Maas, na een paar minuten rolde hij voorbij, een vreemde gewaarwording die nieuw voor ons was.
    Ochtendwandelingen zijn best fijn. Als je dan toch wakker bent...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niets veranderlijker dan het weer! Die mistbanken zijn soms mooi om te zien. Ik zie hier vaak mist over de weilanden, want dat is een polder, dat ligt dieper.
    Ja, ik ben geen ochtendmens, maar als ik wakker ben kan ik net zo goed gaan wandelen. Daarna nog wel even geslapen.

    BeantwoordenVerwijderen