Zoeken in deze blog

dinsdag 14 juli 2020

Winkels

Soms komen er zomaar ineens herinneringen boven, zoals die van iemand (die ik heel goed ken) die een nieuwe grammofoonnaald nodig had.
Niet uitblinkend in handigheid had hij dit heel goed gedaan, hij haalde de naald er zonder problemen uit, bekeek het nummer dat er op stond en schreef dat nauwkeurig over. Met het briefje in zijn zak ging hij op stap..... het werd gelijk een uitje, want vrouw en buren gingen ook mee, gezellig even winkelen met z'n allen. Hij reed naar een grote winkel in Zaandam die dat soort dingen allemaal had en vaak goedkoop was (de winkel bestaat niet meer, maar ik kwam er ook graag), zocht de juiste afdeling en bestelde keurig wat hij nodig had met het bijpassende nummer. De verkoper vroeg naar de oude naald..."Die heb ik niet mee maar dit is het nummer" "Dan krijgt u geen nieuwe mee, ik wil de oude naald zien".."Ja, maar ik heb het nummer genoteerd" "O, maar daar worden zoveel fouten mee gemaakt, dat doe ik niet!" Dat ging nog een tijdje zo door, hij kon hoog of laag springen, hij kreeg hem niet mee!
Nijdig liep hij de winkel uit, zijn humeur was naar het nulpunt gezakt, maar ineens veerde hij op....er kwam een heerlijke geur in zijn neus en dat kwam bij de bakker vandaan! De geur van uienkruiers..... er lagen er heel veel, daar moest hij er eentje van hebben, daar zou hij van opknappen!
"Ik wil graag zo'n uienkruier" "Dat kan niet meneer".."Maar ze liggen daar" "Ja, dat klopt, maar die kan ik u niet verkopen" "Ja, maar ik wil gewoon een uienkruier en er liggen er zoveel".. "Ja, maar die zijn allemaal besteld!" Voor zover het mogelijk was liep hij deze winkel nog nijdiger uit en wat ik van de anderen die erbij waren hoorde is het die dag niet meer goed gekomen met hem!
En hij had al zo'n hekel aan winkelen!


Quote van de dag:
Dinsdag 14 juli 2020: Dag voor non-binaire mensen
Quatorze Juillet
Internationale haai-bewustwordingsdag
Internationale naaktdag

4 opmerkingen: