Zoeken in deze blog

dinsdag 7 juli 2020

Sisisi sisisisardines

Lang geleden kregen wij op school  grammofoonplaatjes met 2 nieuwe kinderliedjes......als ik het mij goed herinner was het aan de ene kant met zang en de andere kant alleen begeleiding en moesten wij zingen.
Het waren vrolijke liedjes en weer eens heel iets anders....... ik ken ze nog steeds.... niet de hele tekst, maar het grootste deel wel en de melodie ken ik ook nog.

Van de één ken ik vooral het refrein, het laatste couplet nog en wat losse zinnen, maar daar vond ik de complete tekst van op seniorplaza (daar zijn veel teksten van liedjes te vinden), niet alles kwam mij bekend voor of zing ik net even anders en mijn refrein is ook iets langer.
🎶Vakantie, vakantie, klinkt door heel het land....🎵 we trekken naar de bossen naar de hei en naar het strand.....

Het andere liedje ken ik ook het refrein van (maar die tekst is dan ook wel heel simpel) en 2 coupletten.....ik weet niet hoeveel coupletten het waren, maar ik vermoed dat ik er 1 of 2 mis.

Het begon met:🎶🎵 Alle portugezen lezen ... 's morgens in hun ochtendkrant ... dat er hele grote scholen ... van sardientjes zijn geland

Het refrein: 🎤🎶🎵 Sisisi ... sisisisardines ... sisisi ... sisisisardo ... sisisi .... sisisisardines ... sisisisi ... sisisisardo. 
Ken iemand meer dan 2 coupletten?

Allebei de liedjes loop ik nu (dinsdag) de hele ochtend al te zingen, ze gaan niet meer uit mijn hoofd!
Ik heb ook reden om te zingen.... ik had net contact met mijn diabetesverpleegkundige, ik vertelde haar wat mijn eigen metingen waren .... het nieuwe medicijn lijkt aan te slaan, ik mag met één ander medicijn stoppen, het medicijn waar ik aldoor zo slaperig van werd (vooral toen ik een hogere dosering had) en de 'vervolgspuiten' zijn besteld.... die zijn wel in een hogere dosering, want wat ik nu heb is alleen om te starten..... daarna wordt het verdubbeld..... gaat het goed dan blijft het zo, gaat het niet goed genoeg dan kan het nog een keer verdubbeld worden, maar ik hoop dat het hierbij blijft, hoe minder hoe beter (als dat kan).
In oktober pas weer naar de diabetesverpleegkundige en een week eerder bloed prikken..... sinds de coronaproblemen moet ik daar zelf een afspraak voor maken..... maar dat bleek nog niet te kunnen voor oktober..... dus ik mag er wel om denken dat ik het dan niet vergeet!  Nu dus een tijdje rust als er niks raars gebeurt en ik verwacht snel fitter te worden, dat lijkt mij een logisch gevolg!

Sisisi, sisisisardine.....🎵🎵


Quote van de dag:

Woensdag 8 juli 2020:

Suikermaxdag
SCUD-dag
Wereld onthullingsdag
Zwolse Blauwvingerdagen


5 opmerkingen:

  1. Goed nieuws! Elke medicijn dat je minder slikt is een teken van verbetering.
    Daar mag je wel een paar liedjes voor zingen. Op de suikermaxdag, bijvoorbeeld.
    Si-sa-suikertje
    geef mij maar een ruikertje.. 😉


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel blij.....ik ga jouw tekst zingen hahaha
    Ik ben toch een beetje anti-medicijn..... als het moet dan moet het, maar ik blijf kritisch en als ik de noodzaak niet zie dan weiger ik, maar ja....met diabetes leek niks meer te lukken en dan moet het wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, ik stond verkeerd ingelogd.....dat was ik dus hierboven!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goh, dat had ik nooit geraden. 😁😁

    BeantwoordenVerwijderen