Zoeken in deze blog

maandag 27 juli 2020

Bij de boer

Toen Edwin op de basisschool zat gingen de kinderen 1x per jaar naar de boer...... die kleintjes werden met auto's gebracht en de oudere kinderen gingen op de fiets.
Ik werd eens 2x ingeschakeld..... 's morgens eerst met de kleuterklas van Edwin en na het bij school afleveren van de kinderen snel naar huis om mijn fiets te halen en met een oudere groep mee te gaan.
Het was traditie dat de kinderen de koeien vonden stinken en bij voorbaat knepen ze hun neuzen al dicht 😂.

Het was altijd wel een leuk uitje, dicht bij huis en de kinderen leerden veel.
Er werd veel verteld, de kinderen vonden het over het algemeen erg leuk en de pasgeboren dieren werden natuurlijk geweldig gevonden. Het is ook erg leuk om lammetjes en kalfjes te zien en die zijn minder angstaanjagend dan een grote koe..... niet elk kind is een held.
Ik kende de boer en zijn vrouw al jaren, niet door deze uitjes, maar ik kende ze gewoon, zoals ik zoveel Monnickendammers ken. Ze deden het altijd erg leuk en ik denk dat ze het zelf ook leuk vonden om te doen!  Die tweede ronde die dag ben ik niet bij het 'praatje' gebleven, maar bekeek andere dingen.... ik was vooral mee als begeleider voor onderweg en als ze allemaal staan te luisteren hebben ze mij niet nodig...... dus ik hoefde er niet bij te zijn....zo bleef het voor mij ook leuk, want twee keer een soortgelijk verhaal is wat veel, al is het nooit helemaal hetzelfde, want de oudere kinderen stellen vaak weer heel andere vragen.. 




Quote van de dag:


Maandag 27 juli 2029:

Wereld hoofd-en halskanker=dag

5 opmerkingen:

  1. Leuk dat dit gedaan werd op de scholen. Intussen zijn er meerdere lessen, zoals pop mee naar huis nemen om te verzorgen, dagjes naar buiten.
    Wel was het jammer dat schoolzwemmen werd afgelast of is dat weer teruggedraaid? Ik ben er helemaal uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sommige dingen vind ik erg leuk!
    Het schoolzwemmen scheelt per plaats......de gemeentes betalen de rekening, dus als het niet landelijk verplicht is (volgens mij niet op dit moment) dan mogen zij het bepalen.
    Ik vind dat schoolzwemmen erbij hoort. De meeste kinderen hebben dan al hun diploma's, maar bijhouden is ook heel goed en wat extra dingen leren, zoals survivalzwemmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, maar ik weet nog dat enkele onderwijzers het een gedoe vonden. Opletten op aan- en uitkleden, verschil in niveau, doorlopend opletten, ze konden tenslotte niet alles aan de badmeesters overlaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, de één ging/gaat daar beter mee om dan de ander. Ik heb jaren in een zwembad gewerkt en met heel wat leerkrachten koffie gedronken. Een heel opvallende was Dick de Boer, een voetballer uit het betaald voetbal.....die zat bijvoorbeeld tijdens de les de krant te lezen, maar hield ondertussen alles in de gaten.....en ze luisterden heel goed naar hem. Er was er ook één die het wel rustig vond....want hij zette zijn hoorapparaat altijd uit hahahaha.

    BeantwoordenVerwijderen