Zoeken in deze blog

donderdag 2 juli 2020

Tandarts

Woensdagochtend was ik al vroeg bij de tandarts.....meestal heb ik een latere afspraak, maar ik had een afspraak af moeten zeggen wegens hoesten en niezen en dan ga ik bij een nieuwe afspraak niet moeilijk doen over de tijd.
Ook daar is het natuurlijk anders dan anders.... geen hand, niet in de grote wachtkamer, maar op een stoel naast de deur en natuurlijk eerst handen wassen of met alcohol ontsmetten.  Daarna mocht ik niet meer aan mijn gezicht zitten en dus kreeg ik jeuk aan mijn neus en mijn oren en overal.
Binnen waren tandarts en assistente extra beschermd door een spatscherm voor hun gezicht en het tandsteen verwijderen ging op de ouderwetse manier met het haakje. Nieuwe afspraak werd ter plekke gemaakt en niet bij de balie.....overal werd rekening mee gehouden.

Vroeger had ik een tandarts die ik vreselijk vond, maar daar was ik niet de enige in....... alle wat oudere Monnickendammers kennen hem nog........ er waren niet veel mensen blij met hem. Maar we hadden er hier maar één, weinig keuze dus.
Een klasgenoot van mijn moeder was tandarts in Purmerend en mijn moeder probeerde of ik daar terecht kon, maar die aardige man zat vol, jammer.
Vroeger was het sowieso niet zo prettig bij de tandarts, er werd minder vaak verdoofd (ik wil nu meestal geen verdoving, alleen als het niet anders kan, maar dat is eigen keus!), de stoel zat niet fijn, de apparatuur was minder goed..... dat maakt natuurlijk wel verschil met nu en daardoor ging niemand graag naar de tandarts, maar ik kwam ook bij de schooltandarts en hoewel ik daar ook niet enthousiast over was heb ik daar een paar keer een heel aardige tandarts gehad, het is dus niet door het beroep waardoor ik een hekel aan de tandarts hier had, ik kan en kon dat er echt wel los van zien. Het nadeel van de schooltandarts was dat je nooit wist wanneer je aan de beurt was..... vandaag? Volgende  week? ....het was dus lang eng.
Maar die andere tandarts hier...... ik vond hem echt eng..... hij deed misschien wel zijn best om aardig te zijn, maar het kwam niet goed over....... dan kreeg ik een stomp tegen mijn schouder en zei hij: "Meiden, wat heb ik toch een hekel aan meiden!"...ik wist wel dat het een grapje was, maar ik vond het niet leuk! En dan als er een kies gevuld moest worden: "Ik zal even vragen of tante Riekie komt met een kruiwagentje cement om jouw kies te vullen". .....het was leuk bedoeld, maar het was elke keer hetzelfde en volgens mij niet alleen bij kinderen.  Hij kwam ook niet fris over, maar dat had ik als kind niet zo door.  Veel mensen hebben er nog een trauma van heb ik de indruk.  Noem zijn naam en de gruwelverhalen komen...... over zijn stinkende adem, gele vingers van zijn sigaretten, een pot met getrokken kiezen op de vensterbank......een spoelbekertje waar het bloed van de vorige patiënt nog aan zat..... brrrrr..... ik heb dat als kind niet allemaal meegekregen gelukkig. Na het verdoven moest je dan altijd weer even terug naar de wachtkamer want dat werkte niet zo snel...... ik weet van iemand die het niet zag zitten om in die volle wachtkamer te wachten en  even op de stoep een luchtje ging scheppen...... toen hij even later naar binnen ging om te kijken of hij alweer aan de beurt was hoorde hij dat de tandarts hem al geroepen had, maar toen hij hem niet zag had hij de volgende geroepen en gezegd: "Ik heb klanten genoeg".

Zodra er een nieuwe tandarts hier kwam ben ik overgestapt..... wat een verademing, al snel zag ik er niet meer tegenop om naar de tandarts te gaan. Ik ben er jaren gebleven en Edwin ging er later ook naartoe, maar hij stopte..... nadat hij eerst lang afwezig was.... beetje vaag allemaal, dus niet op een fijne manier gestopt, maar gelukkig was er hier nog een andere tandarts en ik moest even wachten tot er plaats was, maar daar kon ik terecht. Ik heb daar 2 verschillende tandartsen gehad, toen de eerste stopte kreeg ik de tandarts die ik nu heb, maar zij is ondertussen voor zichzelf begonnen en ik ben meegegaan...... deze tandarts wil ik niet meer kwijt, ik ga er meestal lachend naar binnen en kom nog harder lachend naar buiten. Altijd gezellig daar, ik mis alleen nog een kop thee met wat lekkers erbij!😂 Het is bijna alsof ik even gezellig op visite kom. En voor zover ik dat kan beoordelen is ze ook erg goed....in elk geval erg nauwkeurig!



Quote van de dag:




Donderdag 2 juli 2020:

Dag van de vlag (Curaçao)
Wereld sportjournalistendag
Wereld UFOdag
Rock Werchter






5 opmerkingen:

  1. Kop thee en wat lekkers erbij....😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoet snoepje erbij. Goed voor gebit en tandarts
    🤭

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, toen ze nog bij die andere tandarts werkte stond ik een keer voor de deur en hoorde achter mij...."Als ik dat geweten had zou ik er nog één meegenomen hebben"....stond zij achter mij met twee grote ijshoorns.... ze hadden even pauze (ik was nog te vroeg) en daar dichtbij wordt heerlijk ijs verkocht :) Vond ik wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen