Zoeken in deze blog

zondag 12 juli 2020

VAKANTIE!!!!

Edwin en ik gingen ik de vakantie regelmatig dagjes uit en verder fietsten we veel. Bij slecht weer bleven we thuis en bouwde hij hele steden met Playmobil en Lego of de autootjes en dat mocht dan natuurlijk blijven staan.
Soms ging mijn moeder mee met zo'n dagtocht, Burgers Zoo vond zij ook heel leuk:






Samen gingen we naar Blijdorp:





Naar het Paard van Marken (de vuurtoren) fietsten we wel vaker:




Naar Sail Amsterdam en dan ook een tochtje op een rondvaartboot:


en even kijken op een marineschip, ik bleef beneden, ik hou niet van enge trappen:


En met de boot naar Pampus:

en daarna naar het Muiderslot (waar ik geen foto's van heb).

Een dagje naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en natuurlijk was "de Amsterdam" voor hem het mooist..... even ver terug in de tijd en een leuke rondleiding op het schip, waar kinderen niet hun handen op hun rug hoefden te houden, maar veel dingen mochten aanraken en proberen....in het museum zelf was die dag toevallig een korenfestival, overal hoorden wij zeemansliedjes, waardoor de sfeer heel speciaal was:



Naar het Scheveningse strand en Madurodam:




Naar Schiphol en Aviodome:

We gingen naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen, we fietsen naar Hoorn en bezochten daar het West-Fries museum en het museum van de 20ste eeuw, fietsen naar het Marker museum en dat van Volendam, met de trein naar het museum van Volkenkunde in Leiden, of met de bus naar het Tropenmuseum in Amsterdam, naar de Efteling, winkelen in Rotterdam, Eindhoven of Zwolle, naar het Zuiderzeemuseum en nog veel meer.
Maar ook lekker thuis in de tuin, op het grasveld aan de overkant in zijn tentje of in huis kamperen als het slecht weer is en dan hindert het niet als het tentje wat klein is..... lekker binnen spelen, lang in bad of gewoon lekker luieren.....heerlijke vakanties, maar ze duurden altijd veel te kort!:












Quote van de dag: 


Maandag 13 juli 2020:

Dag van de Franse frietjes
Internationale dag van de stadsomroeper
Internationale puzzeldag
Internationale rotsen-dag

6 opmerkingen:

  1. Schattig, hij geniet zo te zien. Zo beleef je alle vakanties opnieuw.
    Mooi werk, fotograferen en later terugzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het waren echt heerlijke vakanties, altijd weer jammer als het afgelopen was. Mooie tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ging je moeder vaker mee of meestal met zijn tweetjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meestal met z'n tweetjes, maar soms ging ze mee. We waren wel vaak bij haar en gingen vaak samen winkelen. Mijn moeder leende een keer een caravan en wij gingen er ook een paar dagen naartoe (maar slecht weer en een erg oude gammele caravan) en een andere keer huurde ze een huisje waar wij met z'n drieën ingingen. Dus we deden wel veel samen, maar toch ook veel met z'n tweeën. Zij liep niet zo goed, dus niet alles was ook geschikt voor haar, we moeten eerder ergens zitten als zij mee was...... geen probleem, maar sommige dingen waren dan te lastig. Edwin was gek op haar ..... als mijn moeder er was was zij nummer 1 voor hem.....en dat was wederzijds.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hetzelfde verhaal hoor je bij andere mensen die nog één ouder hebben. Zolang het kan is het niet verkeerd, uitzonderingen daargelaten.
    En Edwin heeft nu een mooie herinnering aan ijn oma.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ze drong zich totaal niet op en bemoeide zich niet met alles, dus dan is het prima. Ik kan slecht tegen bemoeien, dus dan was het anders gelopen...... zelf probeer ik mij ook niet met Edwin en Geurtje te bemoeien, ik zeg ook altijd dat als zij feestdagen zonder mij willen vieren dat ik dat prima vind...... ik snap best dat zij misschien eens wat anders willen en vind niet dat Edwin zich verplicht moet voelen om mij altijd maar uit te nodigen....hij kan het ook niet helpen dat er geen broers en zussen zijn (ik kan het trouwens ook niet helpen) ....hij kan dus nooit het 'afschuiven' op een ander.

    BeantwoordenVerwijderen