Zoeken in deze blog

woensdag 15 juli 2020

TV

Het is altijd leuk om onverwachts op tv bekenden te zien...... deze keer was het bij de S.P.E.L.-show afgelopen dinsdag. Er was een vraag over wat Arnhemse meisjes zijn en de enige echte Arnhemse meisjes-bakker vertelde er iets over. Een filmpje van omroep Gelderland en al iets ouder, want de bakkerij is ondertussen gesloten, maar die bakker ken ik, vrij goed zelfs, want het is de buurman van Edwin. Ik maak wel eens een praatje met hem of met zijn vrouw als ik bij Edwin ben.
En wat rook het er altijd lekker als ze aan het bakken waren...... niet alleen die meisjes, maar ook andere heerlijkheden die voor mij niet goed zijn.
Vroeger had mijn oma ook wel eens Arnhemse meisjes.....die waren bol....bladerdeeg als ik het mij goed herinner, maar dat bleken de echte niet te zijn....de echte zijn dun, stevig en erg zoet! Wel lekker, maar niet goed voor mijn suikerwaardes 😂. Toen Edwin daar net woonde kreeg ik een keer een speciaal trommeltje met de echte Arnhemse meisjes en het verhaal wat erbij hoort.
Ook al is deze bakkerij gesloten, ze worden nog wel verkocht in Arnhem....een andere bakker heeft nu het recept (en het verhaal) Arnhemse meisjes.

Het was maar een klein stukje op tv, maar ik vond het leuk, zo onverwachts.

Ook dinsdag op tv..... er gaan veel "La Places" sluiten. Vnl. wegrestaurants, maar ook mijn favoriete "La Place"
Ik kwam er altijd graag..... de 2 waar ik het meest kwam waren die in Amsterdam-Noord en in Arnhem-Centrum, V&D sloot en dus ook La Place, jammer. Die in Amsterdam-Noord is nooit meer teruggekomen, die in Arnhem wel. Die kwam uiteindelijk weer in hetzelfde pand, beneden in een hoek, kleiner en minder gezellig, maar de broodjes waren nog net zo lekker.  Voorheen zaten ze boven en daar kon je ook buiten zitten,,,,dat kon beneden ook wel, maar dat was toch anders.
Ze zaten daar een beetje verloren in een grote ruimte, waar ook nog wel een winkel in was, maar er was geen duidelijke afscheiding.
Vorig jaar was het weer heel gezellig, ze hadden een eigen ruimte, afgesloten van de rest (waar wat anders in zou komen....dat is nu TKMaxx) en een eigen ingang.  Die gaat nu dus sluiten....vind ik niet leuk.
Eigenlijk was dat de enige waar ik nog kwam.... Purmerend kwam ik vroeger ook wel, maar ik kom daar niet vaak meer in het centrum.....en daar zit ie....terug van weggeweest.
Ik heb een klantenkaart...... daar heb ik nu weinig meer aan!


Quote van de dag:


Donderdag 16 juli 2020:

Wereld slangendag
Zwarte cross


3 opmerkingen:

  1. Corona brengt heel wat te weeg maar voordien sloten veel winkels toch al.
    In restaurants kom ik al jaren niet meer, helaas. In Nijmegen was Rutecks favoriet toen er n0g een bandje zat en de lunchroom van V&D en later de stationsrestauratie.
    Later kwamen we alleen nog bij de Chinees en broodjeszaken.
    Arnhemse Meisje zijn echt lekker, een soort zanddeeg toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verder dan een broodje bij de Hema of La Place of zo kom ik ook zelden.
    Arnhemse meisjes zijn van gerezen gistdeeg (volgens de bakker) en vrij hard. Wel lekker, maar erg zoet.

    BeantwoordenVerwijderen