Zoeken in deze blog

vrijdag 31 juli 2020

De tweede golf?

Het aantal besmettingen loopt weer duidelijk op, nu zijn het in verhouding veel jongeren. Het aantal ziekenhuisopnames valt mee, de jongeren worden er vaak toch minder ziek van......maar kunnen anderen wel besmetten! Jongeren kunnen wel flink ziek worden, maar het komt niet zo vaak voor, dat lot is de oudere beschoren. 

Wel of geen mondkapjes....... het is moeilijk...... maar ook al zijn de voordelen niet groot, de nadelen zijn naar mijn idee toch kleiner.  Niet dat ik zo graag met een mondkapje ga lopen, maar als het moet maak ik er ook geen probleem van. 
Ik vind dat er alles aan gedaan moet worden om de tweede golf te voorkomen, dus geen versoepelingen meer en misschien weer wat meer regels, wat strenger. 
Zelf ben ik aldoor nog voorzichtig geweest, wel ietsje soepeler, ik heb wel weer een keer visite gehad, maar dat laat ik maar beperkt toe. Als ik niet te vaak iemand op visite kreeg is het overzichtelijk als ik toch besmet raak of als een ander besmet raakt...... geen lange lijsten met contacten die gebeld moeten worden en weinig kans op verdere besmetting door mij. 

Buiten schijnt de kans op besmetting wel kleiner te zijn en dat lijkt mij ook zeker niet onlogisch, maar ik ga er niet vanuit dat besmetting buiten onmogelijk is. Het is denk ik ook maar net hoe de wind waait! Grote groepen dicht op elkaar, of 3 mensen die te dicht bij elkaar staan te praten..... dat maakt ongetwijfeld een verschil. Zolang er niemand in de buurt is die het virus bij zich draagt is er niks aan de hand, maar helaas is dat niet te zien, het zou mooi zijn als die mensen een groene neus kregen of zoiets.
Gelukkig ken ik meer mensen die net zo voorzichtig zijn als ik of zelfs nog voorzichtiger zijn..... juist als er zoveel mensen zijn die het gevaar niet zien is het prettig te weten dat er meer zijn zoals ik. Ze mogen mij gerust een zeur noemen, maar als iets niet goed voelt doe ik het nog niet! 

Nee, ik blijf niet steeds binnen, ik wandel veel en dat lukt prima met de 1,5 meter.....nou ja, meestal dan.  Op smalle stoepen kan het niet altijd, maar daar maak ik dan ook geen echt probleem van, die korte tijd tijdens het passeren geeft het virus niet echt veel  kans en ik kijk dan even de andere kant op (dan moet het virus 'omlopen' 😂)

Boodschappen doe ik nog steeds alleen als het echt nodig is....... als ik in de buurt van winkels ben en ik zie dat het rustig is dan wil ik wel even een andere winkel in gaan voor een niet-noodzakelijke-boodschap, maar als het druk is doe ik dat niet. Toen ik weken geleden in Purmerend was voor de kapster ben ik daar even naar de Lidl geweest, daar was het redelijk rustig......bij het Kruidvat zag ik niemand in de winkel, dus daar ook even naar binnen, ik was er maanden niet geweest. Later kwam er nog 1 klant...... dat viel dus erg mee. Winkels waar ik graag kom zoals Big bazar, Wibra en Action hebben geen webwinkel, best wel jammer......maar ik ga daar echt niet naar binnen als het druk is. 
Omdat ik deze winkels niet in mijn woonplaats heb zal ik daar niet zo snel naartoe gaan, want om nou naar Purmerend te rijden en daar te zien dat het mij te druk is en weer terug gaan vind ik ook wat onzinnig. 

Het valt moeilijk te voorspellen hoe het verder gaat....... nu lopen de aantallen op, maar tot hoever gaat het door?  Hopelijk is de tweede golf een golfje....... een rimpeling...... maar voorzichtigheid lijkt mij nog steeds belangrijk!  Als in elk geval de ziekenhuizen maar niet weer overbevolkt raken en er niet meer zoveel mensen naar de ic moeten....... dat is al gunstiger!

Gelukkig gaat mijn suiker al een stuk beter en ik ben ook al fitter...... ik kan dus al iets meer aan, maar ik ben zeker nog niet in topconditie, Ik kan alweer flinke stukken wandelen en dan een groot deel in een behoorlijk tempo......maar dat tempo zakt na een tijdje en als ik thuis ben is alle energie weg! Dat komt ook wel weer goed, ik herstel steeds sneller, maar ik ben er dus nog niet en voor mij betekent dat dat ik dus ook voor het virus nog uit moet kijken. Hoe beter mijn conditie is als ik het krijg, hoe groter de kans dat het meevalt. Natuurlijk is het wel al heel belangrijk dat mijn suiker lager is, maar mijn gewicht is nog steeds een nadeel. Doordat die suiker zo moeilijk deed lukte het afvallen nauwelijks..... 1 kilo per jaar of zo..... maar ik kreeg medicijnen waarvan ik kon aankomen....... en dat gebeurde.... 4 kilo erbij! 
Met dat middel mocht ik een paar weken geleden stoppen en ik ben er 1 kilo weer van kwijt. 
De spuiten die ik nu krijg hebben als bijwerking dat veel mensen er van afvallen...... eindelijk een bijwerking die ik graag wil hebben! Maar goed, als de suiker stabiel is zal het sowieso beter lukken. Snel hoeft niet, liever langzaam maar zeker. 

Quote van de dag:

Vrijdag 31 juli 2020:

Dag van de Afrikaanse vrouw
Vreemde muziekinstrumentendag
Wereld Rangersdag
Systeembeheerdersdag

2 opmerkingen:

  1. Voor of tegen mondkapjes, de mensen die het graag willen kunnen er gewoon een dragen, wat let ze? Het is niet verboden.
    De oogarts droeg er een, de assistente die de testen afnam niet, de administratie ook niet. In de winkels houdt iedereen redelijk voldoende afstand maar ik ben dan ook heel vroeg 's morgens. Straks naar de bibliotheek, daar hebben ze looppaden.
    We zien wel waar get schip strandt. Dit is nog niet de echte tweede golf.

    Je voelt je nog steeds goed maar nog niet sterk? Misschien gaan de jaren ook meedoen. 🤔

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies, voorlopig is op de meeste plekken het niet verplicht, maar wel toegestaan.
    Nee, dit is nog geen golf, maar wel genoeg om in de gaten te houden.
    De jaren tellen ongetwijfeld mee, maar daar hou ik al rekening mee. Het gaat steeds beter, maar na lang kwakkelen heeft het tijd nodig. De marathon hoef ik niet te lopen, maar het moet nog wel wat beter worden. Komt ook nog wel en ik ben al blij dat ik niet al die nare bijwerkingen van die prikken heb.....ik heb nauwelijks last, dus mag niet mopperen.
    Kan ook een B12-tekort zijn, dat komt voor bij het middel dat ik al bijna 16 jaar slik..... ik heb al meerdere keren gevraagd waarom dat niet standaard gemeten wordt, maar de één zegt dat ze meten als er klachten zijn (het kunnen veel vage klachten zijn die vele oorzaken kunnen hebben) en de ander zegt dat het maar zelden voorkomt....wat hij niet kan weten als hij niet meet. Zelf maar extra B12 innemen heeft niet veel zin, want door dat medicijn nemen de darmen het niet op, dus alleen injecties werken voldoende. Zo vreemd, het is bekend en toch zit het niet bij de controles in..... het hoeft niet eens elk jaar, maar eens in de 2 of 3 jaar is voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen