Zoeken in deze blog

vrijdag 10 juli 2020

1...2....3....4....komt er nog wat van?

Er viel een druilerige regen naar beneden, nauwelijks zichtbaar....maar er viel genoeg om nat van te worden. Dus toch maar een fleurige paraplu tijdens mijn wandeling naar de apotheek. Ze stonden alweer buiten te wachten.......nog een stuk of 6 voor mij en achter mij werd de rij al snel langer. Ze zijn de apotheek al een tijdje aan het verbouwen, maar zag het er maandag nog als een bouwplaats uit, nu zag het er allemaal weer een beetje uit als een apotheek.... alleen nog veel lege planken.
En nog geen stoelen....... er is eigenlijk ruimte genoeg om met flinke afstand van elkaar een paar stoelen neer te zetten..... nu staan er alleen 2 stoelen in het halletje.... de gezamenlijke hal van de apotheek en de huisartsen, maar goed, er zal misschien een goede reden voor zijn.  Gelukkig is er een afdak, dus we werden niet nat. Er was maar 1 balie geopend, later 2........ en nog later zelfs 3 (toen was ik de eerstvolgende), maar bij alle drie stond iemand die lang werk had, hoewel ik van 2 wist dat ze dachten snel klaar te zijn. Er werd veel geschreven, ingevuld..... iemand vroeg zich af of het een administratiekantoor was i.p.v. een apotheek.... we werden een beetje melig daar. Eerder was al iemand zingend naar buiten gekomen, waar ook een opmerking op kwam. Ik stond al binnen voor de deur toen er een man kwam die mij vragend aankeek.... en ik zei dat wij allemaal op de apotheek wachtten.....'oké' zei hij en liep tot mijn verbazing naar binnen..... daar kwamen natuurlijk reacties op..... maar geen nijdige gelukkig.... de man keek mijn kant op en nu keek ik hem vragend aan (de slappe lach begon al te kriebelen)....hij kwam naar mij toe en ik legde het hem nog eens uit......'o sorry'  hij had het dus niet goed begrepen.  Hij bleef nu ook buiten wachten, dacht eerst nog dat hij er maar een paar voor zich had, maar ik wees waar de rij naartoe liep.....het waren er dus veel meer.
Hoera, ik was aan de beurt ....de apothekersassistente was nog even met de computer bezig: "Een ogenblik hoor" "Goed hoor, ik wacht al een half uur, dus er kan nog wel wat bij' ......het was niet overdreven...... ik loop er hooguit een kwartier over en ik ben een uur weggeweest. Zij was vriendelijk en ik dus ook..... zij kan het ook niet helpen.....mijn eerdere opmerking was geen verwijt, dat had zij wel door.
Buiten zei een man "Ik kom hier eigenlijk alleen om mijn moeder te halen" "Nou, dan mag u er langs, maar ik zou het wel even zeggen!" Ik liep door en ik hoorde hem zeggen terwijl hij naar binnen liep: "Ik dring niet voor hoor.....ik haal alleen even mijn  moeder op!"
Hoewel lang wachten niet leuk is en buiten moeten wachten terwijl het regent nog minder geslaagd is was het best gezellig daar, we hebben veel gelachen!  Ach, je moet overal het beste van zien te maken. En de regen smelt ik ook niet van..... hoewel ik dan toch nog liever een echte regenbui heb.... nu leek het droog, het was niet te zien..... als de regen tegen de ramen klettert dan heeft dat iets gezelligs, dan is het duidelijk dat het weer is om lekker met een koppie thee naar buiten te staren.

Ik had wel medelijden met de oud-papier-ploeg van onze club...... die zijn echt drijfnat geworden!
Niet leuk!


Quote van de dag:


Vrijdag 10 juli 2020:

Piña Colada dag
Stap niet op een bij dag
Bospop 2020


2 opmerkingen:

  1. Optimisme is natuurlijk prima maar het is soms moeilijk op te brengen. Niet iedereen heeft veel vrije tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, soms is het ook heel irritant, het duurt daar vaak lang, maar sinds corona mogen er maar 2 naar binnen. Dat waren er nu dus al 3

    BeantwoordenVerwijderen