Zoeken in deze blog

vrijdag 31 juli 2020

Gevonden....

Vrijdagavond las ik een berichtje op een Monnickendammer site met een foto en de vraag of iemand het exemplaar op de foto miste.....en hoe hij zolang verzorgd moest worden. 
Ze had hem gevonden in de schuur. 
Wat had ze gevonden? Een slang! 
Grote griezels en hij lijkt ook nog op een (kleine)  TIJGERPYTHON  Mij groot genoeg, maar als het inderdaad een tijgerpython is is hij klein.
Die kan heel groot worden, gelukkig niet giftig, dus dit kleintje zal voor mensen niet gevaarlijk zijn, maar ik zou de kat maar uit de buurt houden. 
Misschien is het een ander merk slang, zoveel verstand heb ik daar ook niet van, maar hij lijkt er echt op! 
Brrrr....... je zal het maar in je schuur vinden!

Quote van de dag: 

Zaterdag 1 augustus 2020:

Nationale mosterddag
Internationale childfree day
Internationale middelvinger dag
World day of joy 
Wereld longkanker dag
World wide web day
Borstvoedingweek
Sneekweek

4 opmerkingen:

  1. Via Facebook:
    Ans Dekker-Martis Hij is weer bij de eigenaar, er waren er 7 ontsnapt, er zijn er nog 4 spoorloos.

    Laura Kleisen-Meij Haha zo groot was hij niet hoor, waren kleintjes. Ik heb ze toevallig gezien , de buurvrouw vond ze bij andere buren in de schuur. Gelukkig de eigenaar gevonden die precies weet hoe ze te verzorgen, hopelijk hebben ze snel de andere vier ook weer terug .

    Ans Dekker-Martis Is wel te hopen. Dat ze niet gigantisch waren zag ik wel, maar ik denk dat als ik er zo eentje tegenkom dat ik een gil geef waar de hele buurt op afkomt hahahah

    Ans Dekker-Martis Ooit kwam ik in Duitsland hazelwormen tegen..... vond ik ook al eng.....maar ik wist toen nog niet dat het geen slangen waren maar pootloze hagedissen....... toen ik het in het hotel vertelde werd er hard gelachen, ze wisten meteen wat ik gezien had hahaha.

    Pat Ricia Jakkes wat eng. En dan zijn er NOG VIER zoek??? Hoe kan iemand die nou zomaar kwijtraken? Ik ben wel benieuwd waar deze is gevonden!

    Ans Dekker-Martis Ik denk niet goed afgesloten en dan gaan ze er vandoor. Ook al zijn ze klein, ik zou mij te pletter schrikken en als je aan harde gil hoort dan kronkelt er eentje door mijn oerwoud. Niet in onze wijk..... dus ze hebben tijd nodig om hier naartoe te kronkelen. Het was in de Oranjewijk.

    Ans Dekker-Martis Deze die gevonden is was trouwens heel dicht bij zijn huis gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vervolg facebook:

    Pat Ricia Met deze warmte zullen ze het wel prettig vinden buiten. Alles best, als ik ze maar niet tegen hoef te komen. 😨

    Ans Dekker-Martis Ik zit er ook niet op te wachten :D

    Susanne Bout Een niet giftige slang durf ik wel op te pakken. Ik heb er al een aantal vastgehouden in mijn leven. Maar ik zou me toch echt wel een hoedje schrikken als ik er eentje in mijn tuin tegen zou komen.

    Saskia Stokhof Die foto is weg?

    Ans Dekker-Martis Ik denk het, ik kan hem ook niet meer vinden. Misschien zijn ze allemaal gevonden, ik weet het niet. Maar ze waren niet groot en ze hadden een 'tijgervelletje "

    Saskia Stokhof Ans Dekker-Martis ja ik heb t ook gezien. Geen screenshot jammer haha 😂

    Ans Dekker-Martis Ja, zeker jammer, niet aan gedacht.

    Laura Kleisen-Meij Saskia Stokhof Ans Dekker-Martis😉

    Saskia Stokhof Laura Kleisen-Meij haha Jeej . Ik vind t maar niets . Zijn ze er allemaal al?? Blegh

    Laura Kleisen-Meij Saskia Stokhof haha verdere info heb ik niet maar deze was dus hier gevonden en nog twee andere. Of ze allemaal terug zijn weet ik niet
    Was wel een mooi beestje hoor!

    Saskia Stokhof Ja prachtig 😂✌️

    Ans Dekker-Martis Zeker mooi, maar ik zou mij echt te pletter schrikken..... ik weet weinig van die beesten....... kan het wel opzoeken, maar ben dan nog zeker van mijn zaak......het belangrijkste is dat ik altijd wil weten of ze giftig zijn.

    Saskia Stokhof Ans Dekker-Martis ik vind ze echt vreselijk

    Ans Dekker-Martis Vind ik spinnen ook hahahah, misschien ben ik daar nog wel banger voor (als ik weet dat de slang niet giftig is natuurlijk).
    Toch vind ik spinnen mooi om naar te kijken.....aan de andere kant van het glas.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het blijken rattenslangen te zijn...er zijn er nu vier weer thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De rattenslang is niet gevaarlijk voor mensen en zal, als hij aan mensen gewend is, niet snel bijten. Wen uw rattenslang er dus op jonge leeftijd aan om gehanteerd te worden. ... Een beet van een rattenslang is weliswaar niet gevaarlijk maar kan wel degelijk pijn doen.

    BeantwoordenVerwijderen