Zoeken in deze blog

zondag 31 mei 2020

Beetje ziek

Zondag begon ik te hoesten en te niezen en gaandeweg ging ik mij grieperig voelen. Ik ga er vanuit dat het inderdaad iets griepachtigs is en geen corona..... ik heb een echt 'griephoofd'..... zo'n hoofd dat op ontploffen staat!
Toevallig heb ik ook last van mijn rechtervoet..... komt mooi uit dat het tegelijk is, nu krijgt die voet ook alle rust die nodig zal zijn (ik vermoed overbelasting....het begon nadat ik erg veel gelopen had)
Nee, ik ben niet doodziek...... gewoon grieperig zoals ik in mijn leven al zo vaak geweest ben. Nu we in het coronatijdperk leven lijkt zelfs griep een beetje eng.....je weet maar nooit.
Nee, je weet maar nooit, maar ik verwacht geen ellende, al moet ik er natuurlijk wel rekening mee houden en mijzelf goed in de gaten houden.
En natuurlijk ga ik nu de deur helemaal niet meer uit...... ik hou mij netjes aan de regels!
Ik ga woensdag ook niet naar de tandarts...... ik mag niet...ik moest een vragenlijst invullen.... dat deed ik zondag, toen ik alleen nog maar hoestte en proestte...... en meteen kreeg ik de melding dat ik niet mocht komen. Dinsdag maar even een mailtje sturen voor een nieuwe afspraak..... of afspreken dat ik dat doe als ik weer helemaal fit ben.
Komt weer goed...... maar als het hier even rustig is dan ben ik waarschijnlijk aan het slapen...... het viel mij zaterdag al op dat ik veel sliep en zondag was het helemaal erg.  Kan geen kwaad en tussendoor zorg ik voor beweging...... niet al te enthousiast, maar helemaal niks is ook niet goed....dus regelmatig wat oefeningen lijkt mij beter......liever wat vaker kort dan één keer lang en dan uitgeput op de bank in slaap vallen. Zoals altijd is ook hier de tussenweg het beste.
Scheelt dat ik sowieso in beweging ben omdat ik zelf voor mijn eten moet zorgen en allerlei andere noodzakelijke dingen.
Boodschappen heb ik nog genoeg in huis, zelfs verse dingen...... dus ik houd het wel even vol voorlopig.
Ik ga uit van een weekje ziekig en dan nasudderen...... echt, als ik ziek geweest ben blijf ik mij meestal een tijdje niet fit voelen, blijf ik vaak nog lang kuchen e.d. en dat lijkt alleen maar erger te worden.....zal de leeftijd wel zijn 😁.
Geen zorgen dus.....het lijkt voorlopig niks bijzonders te zijn!
Welterusten 😂

Quote van de dag:
Maandag 1 juni 2020:

1 juni – Bewustwordingsdag Narcistisch Misbruik | Week van de Jonge Mantelzorger | Zomer | Tweede Pinksterdag | Dag van het laatste Afscheid | Wereldmelkdag | Bord- en Kaartspellendag | Dag van de Ouders | Dag van het Kind | Spannende Boeken Weken | Nassaudag Breda | Dag van het Kasteel | Stripdagen Haarlem

3 opmerkingen:

  1. Al is het waarschijnlijk een griepje, houd het toch in de gaten maar dat doe je natuurlijk.
    Rust goed uit en eet en drink alleen wat je lekker vindt. (hoeft geen patat te zijn 😉).
    Ik ben ook benieuwd naar je voet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik hou het zeker in de gaten. ik doe rustig aan, slaap veel, zorg voor voldoende drinken.
    Ik kan mij laten testen, maar daar voel ik nog niet veel voor. Vanaf vandaag kan dat, maar ze erwachten de eerste dage eel drukte. Wat ik dan weer vreemd vind is dat ik nergens kan vinden waar voor mij de dichtsbijzijnde testmogelijkheid is..... ik vermoed Purmerend, maar dat is nergens te vinden. Ik vind het fijn om dat te weten oor het geval ik toch bel.... ik kan wel een paar teststations vinden, maar niet in mijn buurt.
    Die voet....ach....ik heb al eerder iets dergelijks gehad..... voor zover ik dat kan beoordelen lijkt het op een soldatenvoet/marsvoet..... maar of het dat echt is weet ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad is er in Purmerend een teststraat en zelfs op de plek die ik al vermoedde. De rest is verder weg en op plekken waar ik nooit kom. Als ik dus niet in Purmerend terecht kan evt. dan wacht ik wel tot het wel kan.

    BeantwoordenVerwijderen