Zoeken in deze blog

woensdag 27 mei 2020

Corona ditjes en datjes.

In Spanje houden ze 10 dagen nationale rouw....... ik weet dat het land zwaar getroffen is, maar 10 dagen.....ik denk zelf dat een dag meer dan genoeg is. Als het zo lang duurt verwacht ik dat niet veel mensen er al die tijd mee bezig zijn.....als het korter duurt is het veel intensiever en dat lijkt mij beter. 

Hier gaan ze de versoepelingen versnellen.....eng!
Ik hoor/lees steeds meer mensen die de anderhalve meter onzin vinden en zich er niet aan houden...... ik kan het niet helpen, maar mijn eerste gedachte is dan: "Ik hoop dat je het krijgt!" Natuurlijk hoop ik dat niet echt....... want die ene besmetting zorgt voor meer besmettingen!
Misschien kan het met minder....maar misschien ook niet! Ik vind afstand houden logischer dan lekker dicht bij elkaar kruipen.
En wil je geen afstand houden dan ga je toch lekker naar Brazilië?  Daar is niks aan de hand..... een griepje ...volgens de president. De massagrafen rijzen de pan uit, maar het is maar een griepje. Ga lekker daar wonen als je je hier niet aan de regels kan houden.
En als je voor jezelf niet bang bent doe het dan voor een ander en denk nu eens niet ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken!
Maar dat is het probleem van deze tijd...... er mocht vaak teveel en daar komen kleine dictatortjes uit voort! Rekening met een ander houden is ook wel heel moeilijk...... maar bedenk wel: Egoïsten eindigen vaak eenzaam....uitgekotst door iedereen!

Als alles goed blijft gaan mogen sportscholen en sauna's op 1 juli al open.

EHBO geeft het advies om bij reanimatie geen mond-op-mond beademing te doen.  Dat vind ik logisch.....een EHBO-er mag zichzelf niet in gevaar brengen, maar hij kan (als hij niet weet dat hij zelf besmet is) de patiënt ook in gevaar brengen. Ook niet beademen met de 'kiss of life' (mondkapje om niet direct in aanraking met patiënt te komen) , want dat biedt geen bescherming tegen corona! Bovendien is het geen drama om geen mond-op-mond beademing te doen, de borstcompressies (hartmassage) zijn veel belangrijker.

Vanaf 1 juni kan je je laten testen op het coronavirus als je milde klachten hebt (of erger). Zonder klachten heeft geen enkele zin, je moet op z'n minst wat verkouden zijn wil je iets aan zo'n test hebben!
Er komt een landelijk telefoonnummer om je aan te melden bij de GGD.
Het nummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekend gemaakt door de GGD.
GGD-info


Donderdag 28 mei 2020:

Dag van de Hoop | Hamburgerdag | Masturbatie Dag | Dag van de Vrouwelijke Hygiëne | Amnesty Internationale Dag | Actiedag voor de Gezondheid van Vrouwen | Wereld Dracula Dag | Dag van de Uitzendondernemer | Weekend van de Begraafplaats | Dag van de Ondernemende Student



Quote van de dag:







2 opmerkingen:

  1. De mensen kunnen niet eeuwig te strak betutteld worden, dat weten de regeringen ook. Wie weet zou er opstand komen.
    10 Dagen rouw vind ik ook overdreven, wie rouwt er na een paar dagen nog? Het zal zijn om het grote aantal overledenen.
    Ik ga me niet laten testen als ik geen klachten heb.
    Straks sport ik hier in de kamer, met Nederland in Beweging. 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nederland in beweging is prima....zo komt toch alles weer even aan de beurt!
    Het heeft ook geen zin om te laten testen zonder klachten.
    Het zal in Nederland niet gebeuren...10 dagen! Naar mijn idee is niemand er nog mee bezig na een paar dagen..... behalve misschien mensen die erg veel dierbaren verloren. Maar min of meer verplicht rouwen is het...... dat werkt dan niet....... ik zou dan eerder zeggen een dag en dan eigenlijk een uurtje of zoiets waarop er herdacht wordt in allerlei kerken en andere gebouwen en de rest van de dag de vlag halfstok.
    Op 4 mei de 2 minuten stilte.... dat doet mij altijd echt wat...... alles in die 2 minuten..... de sfeer er omheen....dat is indrukwekkend. Vooraf wordt er hier in de kerk herdacht....dan begint het al, maar de 2 minuten is het echt.

    Mensen protesteren, ik denk ook dat dat de reden is van snellere versoepelingen. Het ik moeilijk om de juiste beslissing hierin te nemen. Maar ik ben zelf nog wel voorzichtig.

    BeantwoordenVerwijderen