Zoeken in deze blog

zondag 17 mei 2020

Onhandig

De laatste tijd ben ik nogal onhandig....... ik liet een glazen ovenschaal vallen en die overleefde dat duidelijk niet. De scherven liggen overal.
Een paar dagen later liet ik een rauw ei vallen.....wat een troep!
Een bak sla (met alles erop en erin) zette ik niet goed op het aanrecht en belandde met een salto op de grond......hij kwam keurig terecht....rechtop, alleen was de bak tijdens zijn salto vrijwel alles verloren.
Ik liet meer dingen vallen, minder opvallend, maar toch....spullen die ik uitgezocht had kon ik nog een keer uitzoeken omdat alles op de grond lag.
Ik sneed mij met een mes terwijl ik iets afspoelde en ondertussen dat mes vasthield op een manier die niet logisch was.......niet ernstig, er is al niks meer van te zien, maar toch.....onhandig.
Ik loop overal tegenaan.....auw..... en dat alles in één week!

Het gaat wel weer over, ik ben er duidelijk niet helemaal bij met mijn hoofd, ik heb de afgelopen week ook weinig geslapen, dat heb ik hopelijk dit weekend ingehaald......zaterdag lang uitgeslapen en zondag bijna de hele dag geslapen.....af en toe een uurtje of zo wakker en dan toch weer slapen. In de namiddag nog even in bad en daarna besloot ik dat het afgelopen moest zijn! Niet meer slapen tot het bedtijd is... en maandag niet al te laat op....... en als ik niet kan slapen maar dan 's morgens iets langer blijven liggen, maar niet te lang.......en dan proberen wakker te blijven tot het avond is.
De wandelingen schoten er deze week ook een beetje bij in, dus komende week wil ik alles weer volgens schema doen.....dan komen het slaapritme en de concentratie ook wel weer.

😕😒😞😟😦

Wat corona betreft blijf ik voorlopig nog voorzichtig, nog steeds weinig naar de winkel en dan alleen maar naar de supermarkt op een rustig tijdstip...... daar zijn alle noodzakelijk boodschappen te koop en dan ben ik in één keer klaar ..... voor de komende weken. 1x in de week brengt iemand wat verse spullen en nog het één en ander, dus zo hou ik het lang vol. Andere dingen die echt nodig zijn bestel ik online.......het gewone winkelen komt wel weer.  Alle visite heb ik nog steeds buiten de deur gehouden en ik kom zelf ook nergens....ik wil dat nog even volhouden en als ik weer start is dat niet met alles tegelijk. Als iedereen weer overal bij elkaar komt wordt de kans op verspreiding groter..... ik wil dus niet meteen met alles tegelijk starten, eerst één en dan pas een paar weken later wat meer als alles goed gaat.
Ja, ik ben bang voor corona geworden.....eerst was ik nog redelijk laconiek, maar dat veranderde na een tijdje, ik zag steeds meer hoe ernstig het kon zijn.
Zelf kwakkelde ik al een jaar en deze rustperiode heeft mij goed gedaan.... dat wil ik zo houden!
Mijn suiker stuitert al lange tijd, maar het begint iets beter te worden (maar nog lang niet goed).....binnenkort bloed prikken en dan mogelijk over op andere medicatie. Ik behoor echt tot de groep die moet uitkijken!
Het kan dus zijn dat ik dingen afzeg die officieel dan misschien wel weer mogen, maar die ik voor mijzelf nog te risicovol vind.  Ik wacht dan even af wat de versoepeling voor effect heeft.

Maandag 18 mei 2020:

Internationale museumdag
Wereld plantendag
Wereld Hiv-vaccinatiedag
Europese kankerverpleging-dag

Quote van de dag:






2 opmerkingen:

  1. Dat is lastig Ans, die onhandigheid. Waar het van komt zal onderzoek moeten uitwijzen, misschien vinden ze iets in het bloed.
    Het slaapgebrek kan je later nog inhalen, het is ook zo stresserig allemaal. We houden ons groot...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat de onhandigheid een gebrek aan concentratie is..... ik ben er niet helemaal bij. Vandaag niks raars gebeurd trouwens.
    Ik ben altijd snel uit mijn slaapritme.....als avondmens heb ik al moeite om op tijd naar bed te gaan en moeite met in slaap vallen, dus als er reden is voor stress dan blijf ik gewoon wakker, maar val overdag in slaap..... doe ik dat een paar dagen achter elkaar dan is het lastig terug te draaien. Het komt altijd weer goed, maar heeft soms even tijd nodig.
    Het is een stressvolle tijd.....ik voelde mij steeds niet gestrest , maar merkte het toch aan bepaalde dingen. Vorige week was het er duidelijk...maar ja, toen gebeurde er ook erg veel.
    Dat is nu voorbij...... tijd om weer normaal te worden....wat gebeurd is is gebeurd, hoe erg ook, het valt niet meer terug te draaien. Dit is nu anders.... niet meer wachten op het het onvermijdelijke, het is nu een feit!

    BeantwoordenVerwijderen