Zoeken in deze blog

woensdag 6 mei 2020

Ik vertrouw het niet.....

....erg veel versoepelingen!  Naar mijn idee wel erg veel versoepelingen en al snel volgt er meer.... tot 1 september zijn er al plannen....uiteraard mits het goed blijft gaan, maar toch..... ik vind dit wat snel!
Er is steeds gevraagd om versoepelingen, min of meer geëist soms......
Er werd eerder al gezegd dat Rutte meer luistert naar de witte jassen dan naar de economen..... iets dat ik normaal vind! Economie is belangrijk, maar gezondheid is nog belangrijker!  Ik zou ook eerder naar een dokter luisteren dan naar een econoom!  Natuurlijk mag het oordeel van een econoom wel meegenomen worden, maar die mening telt naar mijn idee minder zwaar! Ik snap dat het heel moeilijk is als je bedrijf naar de  k..... gaat, maar ik blijf van mening dat dat ook gebeurt als er te veel mensen ziek worden waarvan er ook nog eens veel sterven! Nu luisterde hij volgens mij meer naar de economen. Sommige dingen vind ik ook wat onlogisch, maar ja....ik heb er geen verstand van. In elk geval zou ik minder dingen tegelijk al veel beter vinden..... steeds even afwachten of dat verschil maakt en dan het volgende pas. Maandag zouden de basisscholen al deels opengaan en nu mogen er maandag ook al meer dingen.

Als dit er voor zorgt dat het veel drukker wordt overal blijf ik wel binnen! We moeten nog wel de anderhalve meter in acht houden, maar dat is moeilijker als het druk wordt. Veel mensen zullen denken dat bijna alles weer kan verwacht ik, letten minder op.
Ik vind dit ook moeilijk bij dingen waar ik normaal gesproken (zonder het virus dus) naartoe zou gaan en die nu in mijn ogen beter nog niet kunnen en in de ogen van anderen wel.....eigenlijk vind ik het nu minder duidelijk. Moet ik dan als enige zeggen "ik kom niet"? Ik ga dat wel doen, maar zal waarschijnlijk soms wel twijfelen....
In elk geval app ik de kapper nog niet..... ik wacht het even af....ik wil eerst zien of er meer mensen ziek worden.  Mijn kapster zal het heus wel goed voor elkaar hebben hoor, dat vertrouw ik wel, maar er komen meer mensen binnen die ook weer meer dingen mogen doen en dus meer kans maken om een besmet iemand tegen te komen...... nee, ik wacht wel. Als ik echt de allereerste kan zijn is het wat anders, maar ik weet zeker dat er al een wachtlijst is. Er zullen heus wel mensen het al gevraagd hebben toen ze nog niet open mocht....het schijnt dat veel kappers gevraagd werd om toch stiekem iemand te helpen. De boete was dan wel 4000 euro...... gelukkig kreeg de klant ook een boete....400 euro. Tenslotte zijn sommige kappers dit vaak gaan doen op aandringen van de klant, dus terecht dat de klant ook een boete kreeg! Ik denk niet dat mijn kapster dit gedaan heeft, maar ze zal vast wel het verzoek gehad hebben......die mensen hangen waarschijnlijk nu al aan de telefoon of die hebben eerder al gevraagd of ze op de wachtlijst konden staan.... ik wacht wel!

Ik ben bang dat deze versoepelingen zorgen dat ik juist meer binnen blijf! Ik kom al weinig in de winkels en dat doe ik alleen als het heel rustig is..... anderhalve meter lukt niet altijd omdat de paden vaak niet breed genoeg zijn ....als het rustig is kom je elkaar nauwelijks tegen.
De mensen die de rustige tijden opzoeken (zoals 's morgens om 7 uur) zijn vaak ook de mensen die goed opletten. Ik hoop dat dat zo blijft, anders kom ik er helemaal niet meer voorlopig!

De mensen wilden een stip aan de horizon....die hebben ze gekregen..... maar het zou zomaar kunnen dat die horizon verplaatst wordt!

In het ov worden mondkapjes verplicht. Dat wordt  nu heel vreemd geworden omdat er steeds gezegd werd dat het schijnveiligheid gaf, maar het ov gaf al een tijdje aan dat ze monddoekjes wilden.....dat lijkt mij dan gewoon de reden. Prima hoor, als het bij meer dingen verplicht wordt dan zal ik dat dragen. Het mag een zelfgemaakt mondkapje zijn...... ik doe wel een rode zakdoek voor mijn mond, kan ik gelijk door naar de bank....om hem te beroven!


Donderdag 7 mei 2020:

Nationale collegadag
Dag genitale zelfbeschikking
Aidswezen dag
Wereld wachtwoorddag/

Quote van de dag:




4 opmerkingen:

  1. Je hebt gelijk Ans, ik blijf ook voorzichtig àls hier de versoepelingen komen op 11 mei... in alle alnden die dat al deden werd het aantal besmette personen weer hoger, kunnen de politici niet met een 'nuchter verstand' redeneren ??? Ik vroeg me dit al veel eerder af nog voor deze corona kriesis ! Je hebt helemaal gelijk, de katastrofe heeft zowiezo plaats, hetzij door de beperkingen, of door de afwezigheid en de risikos voor zieken !
    Ik gebruik wel mijn verstand, ik blijf zoals nu nog een tijdje doorgaan... op een verder uitstapje / winkelbezoek per auto na misschien, in de auto ben ik ook alleen en beschermd ... en in de winkels blijf ik ook afstand en masker (op)houden !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De maskers gaan hier bij het openbaar vervoer verplicht worden, verder niet, is ook niet geweest. Sommige mensen dragen ze wel, maar niet veel.
    Ik vind het risico te groot dat er weer teveel zieken komen.....en als dat er weer veel tegelijk zijn is dat een extra probleem. Ik snap best dat ze wel een beetje risico moeten nemen, want je kan sowieso niet eindeloos de boel op slot houden, maar ik had een wat langzamere terugkeer verwacht.
    Gelukkig mochten we hier al die tijd wel wandelen, als je maar afstand hield/houdt..... dat is gezond en vormt weerstand, dus kan een beetje helpen.
    Ik kom zo weinig mogelijk in winkels.....ik bekijk de folders niet eens, ik wil niet weten wat ik mis hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zullen zien.
    Zelf ben ik niet zo bang, in eigen huis en dorp kunnen we redelijk veilig bewegen. Maar ik zou niet graag met het OV gaan, er zijn nu al strubbelingem geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, met het OV ga ik ook nog niet! Ik heb al wat gratis treinreisjes laten verlopen, maar ik ga echt niet voor de lol met de trein.

    BeantwoordenVerwijderen