Zoeken in deze blog

vrijdag 1 mei 2020

Oefeningen




Donderdagavond

Ik vind het wel leuk al die oefeningen die te zien zijn op tv en internet. Het is ook goed om in beweging te blijven. Maar vaak lees ik: "Ga recht op een stoel zitten, rug recht tegen de leuning, voeten plat op de grond"..... geen oefening voor mij dus..... mijn voeten plat op de grond dat gaat niet lukken, alleen als ik op het puntje van mijn stoel zit......en rug recht tegen de leuning....gaat ook niet....mijn bovenbenen zijn te kort om dat voor elkaar te krijgen.
Geen probleem, als ik wil doe ik hem wel anders, maar ik weet zelf ook nog wel wat oefeningen en bovendien wandel ik regelmatig, dus ik kom nog wel in beweging. Anders dan voorheen, dat wel, dan pakte ik vaak de fiets om ergens naartoe te gaan, dat is bewegen zonder dat het opvalt. En mijn watergym/zwemmen...... heerlijk altijd, maar dat heb ik ook al ongeveer 2 maanden niet gedaan.
Het komt allemaal wel weer en ik zorg wel dat ik beweeg, maar ik lijk er meer bij te moeten nadenken. Het wandelen is niet nieuw, ik deed het jaren dagelijks, tot ik een jaar geleden steeds niet in orde was...... toen ik wat opknapte begon ik weer, maar ik bleef kwakkelen, dus het ging steeds maar korte tijd wat beter en dan knapte ik weer af.  Nu lukt het al wat langer goed..... ik denk dat deze rust mij goed gedaan heeft.  Er zit nog wel een flink verschil tussen de ene dag en de andere, maar er zijn steeds minder slechte dagen.  En het wandelen nu is minder leuk dan het wandelen in het voor-coronische tijdperk.  Steeds opletten waar het druk is.....steeds opzij stappen, even kletsen onderweg met iemand is met grote afstand....het is toch anders.







Maar het is gek...... nu ik alle tijd heb vergeet ik steeds mijn planten water te geven....en zo zijn er nog een paar dingen......een normaal ritme lukt steeds beter, maar het is er nog niet helemaal en het is zeker nog geen automatisme. Ik maak nu briefjes met wat ik op een dag zeker wil doen..... anders is de dag om zonder de dingen te doen die eigenlijk wel moeten......gewoon niet aan gedacht.  Zo'n briefje helpt wel..... ik zet er ook niet teveel op, het moet wel leuk blijven en het zijn ook niet allemaal grote of zware klussen, maar ik doe zo wel logischer dingen! Ik kan wel de hele dag gaan zitten lezen en knutselen...... maar er moet meer gebeuren!
Dus dan maar briefjes maken met taken.....zorgt soms ook voor meer beweging.



Inspiratie


Zaterdag 2 mei 2020:

Naakt tuinieren dag. (nee, laat maar, ik hou al niet van tuinieren, maar naakt....nou nee!)
Tonijndag
AS dag
Astronomiedag
Free comicbook day
Fairtrade week

Quote van de dag:






4 opmerkingen:

  1. Komt goed met wennen, wie weet hoe lang het nog duurt .
    Bedoel je Nederland in beweging?
    Best een aardig programma, ik doe er aan mee, vijf dagen in de week. Ben er niet lenig in maar beter dan niks. En wat dan nog, ze zien me toch niet. 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat wordt ook vaker uitgezonden dan vroeger, maar ook sportscholen en fysiopraktijken plaatsen oefeneningen op internet....filmpjes, plaatjes met uitleg, van alles kom je tegen. En dansen met André Rieu en Olga Commandeur....ook van omroep Max....er is heel veel te vinden.
    Zijn goede oefeningen, zo hou je het toch een beetje bij en het zit zo in elkaar dat alles een beetje aan bod komt. Het hoeft er niet goed uit te zien, het is gewoon goed voor ons lichaam.
    Sommige sportscholen lenen apparatuur uit zolang ze het toch niet nodig hebben, ook heel netjes.
    Sommige mensen denken dat we half mei weer veel kunnen.....ik denk van niet.....misschien ietsje meer, maar veel zal het niet zijn. En ik zal echt niet de eerste zijn die meteen weer alles gaat doen als dat ineens mag.....ik kijk eerst de kat uit de boom. Natuurlijk zijn er dingen die ik mis, maar de rust doet mij ook goed. Ik ben niet van de buitenwereld afgesloten....dankzij telefoon en internet vooral....maar ook de buren in de tuin, tijdens wandelingen ontmoet ik mensen...... nee, ik heb niet het gevoel nu contactloos te zijn, ik hou dit nog wel een paar maanden vol.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf dacht ik ook dat het met een paar maanden voorbij zou zijn. Een grote denkfout.
    En ja, alert blijven is het beste maar of je het volhoudt als je alles weer mag... 🙄

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voor we echt alles weer kunnen zal nog wel even duren..... ik wacht het af. Van de muziekvereniging kwam al een bericht dat als we evt. in mei weer mogen beginnen dan gaan we tot tot 1 augustus, dus pas later vakantie...ik ga er van uit dat de 1 1/2 meter nog steeds van kracht is dan.... met een man of 30 in een zaaltje met steeds 1,5 meter rondom vrij....lijkt mij niet te doen. Mondkapjes gaat niet, alleen voor dirigent en slagwerkers.
    Ik probeer in het begin als er meer mag zoveel mogelijk binnen te blijven.... eerst kijken of er veel mensen ziek worden.

    BeantwoordenVerwijderen