Zoeken in deze blog

donderdag 30 april 2020

Mijn gedachten.....

Ik zou zo graag willen dat we het virus konden zien, dan kan je het uit de weg gaan. Wat zou het mooi zijn als er een kleurstof bestond die het virus opzocht (of andersom), zodat er een wolk van kleurstof om elk virusje hing. Als er dan een zwerm virussen in aantocht is zou je bijv. een blauwe wolk zien....... "kijk, daar komen de virussen"  (welke Russen? De vi-russen)...... snel weg....pak de de vliegenmepper!
Lijkt mij ideaal! 😂😂😂



Laaggeletterden vinden de persconferenties te moeilijk, het moet simpeler.... hm.....
over het algemeen snap ik wat er gezegd wordt.....een enkel keertje is er iets dat mij niet helemaal duidelijk is, maar dan begrijp ik het vaak toch weer door de context waarin het gebruikt wordt.
Ik begrijp dat het voor sommige mensen misschien moeilijk is, maar ik denk dat de meeste mensen het aardig kunnen volgen. .....moet je het dan toch versimpelen? Ik denk dat de mensen voor wie het te moeilijk is beter daarna naar het jeugdjournaal kunnen kijken, daar wordt alles goed uitgelegd.

Natuurlijk hoeft het niet nodeloos moeilijk gemaakt te worden, maar als het simpeler moet denk ik dat er dingen weggelaten worden omdat nou eenmaal niet alles versimpeld kan worden en ik heb juist graag het complete verhaal.
Natuurlijk kan je een persconferentie heel kort en simpel houden: "We hebben besloten dat alles blijft zoals het nu is.....over 2 weken kijken we weer verder!" Klaar! Maar dan blijf ik met veel vragen zitten.......ik wil het hoe en waarom weten en dan krijg je het complete verhaal.....als je dat te simpel maakt kan mij dat het gevoel geven dat een verhaaltje  is... ome Mark leest voor en dan lekker slapen......knullig...... ik haak af!
Dus niet teveel vereenvoudigen is mijn mening...... geen woorden uitleggen die de meeste mensen wel snappen! En als ik wel eens iets niet snap.....er valt veel op te zoeken en daar leer ik van! Als ik altijd alleen maar kinderboeken was blijven lezen zou ik nu veel minder snappen! (Oké, het ene kinderboek is het andere niet, maar ik bedoel natuurlijk eenvoudige kinderboeken!). Als alles vereenvoudigd wordt is het als voorgekauwd voedsel eten.....het is niks meer.

Rekening houden met anderen is prima, maar je kan niet alles aanpassen aan iedereen...... en in dit geval is het jeugdjournaal een prima vervanging of aanvulling. Er zullen ook mensen zijn die niet goed Nederlands spreken..... moet het dan maar voor alle zekerheid in 20 talen? Gegarandeerd dat er dan toch nog iemand is met een andere taal.

Kan een boerka of een nikab een monddoekje/kapje vervangen?  In elk geval verbergt het wel een coronakapsel!

En hoe eet of drink je iets op een terrasje als je een monddoekje draagt?

Ga niet in de zon zitten met een monddoekje......het ziet er naderhand raar uit als je snel bruint!

Als bij de kapper de klant ook een monddoekje moet dragen zit dat dan niet in de weg voor de kapper? Knip....doekje weg...  in elk geval is het niet handig als die op het achterhoofd vastgemaakt worden met een bandje...... dus beter is het met een elastiekje om de oren 😂.....als die er zijn.




Vrijdag 1 mei:

Zonnebloemdag
Dag van het basisinkomen
Dag \van de arbeid
Internationale tubadag


Quote van de dag:









2 opmerkingen:

  1. Nou, ik kan de briefings uitsteken volgen en vind ze goed genoeg. Beetje uitgebreid maar inderdaad, je kunt het niet iedereen naar de zin maken.
    Men kan de uitleg ook in de kranten lezen.
    Het mondkapje lijkt mij ook een lastig ding. We zagen op de tv dat een paar mensen een bandana om de nek hadden, kunnen ze naar believen optrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik kan het ook goed volgen....natuurlijk is er wel eens een woord waar ik even over na moet denken, maar dat gebeurt niet vaak en dat vind ik helemaal niet erg. Wie het te moeilijk vind zal een andere oplossing moeten zoeken.
    Ik snap ook wel eens iets niet....ik stond een keer tussen een paar mannen in die er even een paar technische termen uitgooiden waar ik nog nooit van gehoord had....ik was niet de enige, ik zag nog iemand verbaasd kijken en wij schoten in de lach....maar ze hoefden het niet opnieuw te doen op een manier die wij wel snapten.
    Die bandana had ik ook gezien......sluit natuurlijk niet goed af, maar als dat niet nodig is dan is dat prima. Ik moest wel gelijk denken aan een rode zakdoek...dan ben ik niet een bankovervaller uit een stripverhaal!

    BeantwoordenVerwijderen