Zoeken in deze blog

zaterdag 11 april 2020

Als alles weer mag.......

......dan wil ik een paar dagen naar Arnhem......naar Edwin, Geurtje en Wesley, dan ga ik daar winkelen en als het mooi weer is op een terrasje zitten en daar naar de kapper.  Ik wil er wel een paar weken naartoe, maar ik weet niet of ik daar het geduld voor heb, want ik wil nog zoveel.....zoals mijn wekelijkse koppie thee met Anuschka en mijn om de week koppie thee met Jan en Els...... EHBO, zwemmen en de muziekverenigingen.
Maar het zal wel even duren voordat echt alles weer mag. Zolang we 1 1/2 meter tussenruimte moeten hebben zal de muziek niet lukken...... dan moet de zaal 4x zo groot zijn! De enige mogelijkheid is dan partijrepetities...kleine groepjes......dat kan heel goed zijn, maar dat moet niet te lang duren, je wil ook wel eens alles samen horen.
Dan ga ik op mijn gemak naar de supermarkt......zoals ik voorheen deed.....zonder boodschappenlijstje, dus aan het eind bedenk ik dat ik iets moet hebben wat aan het begin ligt en zo ga/ging ik dan wel drie keer de winkel rond....rustig kijken wat ze hebben.
En ik wil weer slenteren over een markt.
Ik ga dan wandelen over smalle paadjes.....en niet door het gras als er iemand aankomt......gewoon rakelings lang elkaar. En fietsen over de smalle dijk.....maakt niet uit of het druk is.
Ik ga het vieren met een bos bloemen en een gebakje.....dingen die ik nooit zomaar voor mijzelf koop, maar dan mag het even!


Toekomstmuziek.....het zou wel eens verre toekomst kunnen zijn voor echt alles weer mag.......ik wacht het af.......ik hou van dagdromen en nu kan ik dromen over dingen die tot voor kort heel normaal waren. Dan waarderen we de gewone dingen weer meer..... al zal het snel weer normaal voelen denk ik. Net zoals het nu al snel normaal werd om afstand te houden.
Voorlopig ben ik al blij als het virus niet toeslaat in mijn familie, bij mijn vrienden of bij mijzelf.....het liefst natuurlijk bij niemand, maar ik ben egoïstisch genoeg om eerst mijn eigen mensen veilig te willen hebben! Het hemd is nu eenmaal nader dan de rok!
De natuur gaat gewoon haar gang, bloemen, bloesem.......het blijft mooi om te zien.
En ik ben blij dat ik mij nooit verveel....dat ik woon waar ik woon, dat internet bestaat, dat er veel lieve mensen zijn........ er zijn nog steeds heel veel dingen om blij om te zijn!


Zaterdag 11 april 2020

Stille zaterdag
Nationale kaasfonduedag
Louie Louiedag
Wereld Parkinsondag
Internationale herdenkingsdag bevrijding van naziconcentratiekampen


Quote van de dag:





















en
ik

2 opmerkingen: