Zoeken in deze blog

zondag 12 april 2020

Pasen



Dit jaar vier ik Pasen alleen...... geen probleem, ik kan ook in mijn eentje eieren eten! 
πŸ“πŸ“πŸ“πŸ“πŸ“πŸ“πŸ“
Natuurlijk is het altijd gezellig als iedereen er is, maar dat kan nu even niet....dus heb ik het in mijn eentje gezellig, net zoals de laatste jaren met Sinterklaas.
Natuurlijk kook ik eieren en eet ik wat lekkers..... misschien is er wel een leuke film op tv......
Omdat ik veel mensen nu al een tijd niet gezien heb ben ik paaskaarten gaan maken, alles bij elkaar 10...... even een extra groet met Pasen, even laten weten dat ik aan ze denk.
In dit coronajaar is alles anders........ daar kunnen we moeilijk over doen, maar we kunnen er ook het beste van maken. Dat gaat moeilijker als je echt in de ellende zit, als corona dichtbij komt, als je er mee te maken hebt, als er echte problemen zijn........ maar als het goed gaat, maak er dan wat van!
Ook als er wel problemen zijn is het altijd beter om positief te blijven, om alle pluspunten te blijven zien..... maar dan kost het meer moeite!
πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”πŸ”
Dus wie alleen is ........ doe wat leuks! Ja, okΓ©...... we moeten zoveel mogelijk binnen blijven, maar de tuin mag je wel in, of op het balkon....voor het open raam! Een wandeling mag ook..... maar alleen op rustige plekken en..... 1 1/2 m afstand! Als je niet alleen bent doe je natuurlijk ook wat leuks, maar dan met z'n allen hoop ik.....hier staan nu dingen die vooral zijn voor mensen die alleen thuis zitten!.


Schaal met eieren, 2 eiderdopjes met ei, en vaas met tulpen heb ik van klei gemaakt. 
πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Pak een goed boek, ga knutselen of doe een spelletje. Sommige spellen zijn best alleen te doen..... zoals met sjoelen of yathzee kan je proberen je topscore te verbeteren...... je kan oefenen met scrabble of rummikub.....en anders zijn er nog zat spellen op internet te vinden.
🐣🐣🐣🐣🐣🐣🐣
Puzzelen..... legpuzzels, cryptogram, doorloper, filipine, kruiswoord, logiquiz of wat voor puzzel dan ook. Of probeer zelf een puzzel te maken.
Zoek quizvragen op op internet en kijk hoe goed je bent.
🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀




Maak paasfoto's, het liefst gekke foto's (of filmpjes)..... bedenk maar wat..... hoe een hamer boven die mooie chocoladepaashaas en maak daar een foto van. Als je per ongeluk een rauw ei op de grond laat vallen maak dan een foto voordat je het opruimt! (niet expres stukgooien..... ik heb een hekel aan verspillen van eten!!!).....er is vast wel wat te verzinnen.
πŸ₯πŸ₯πŸ₯πŸ₯πŸ₯πŸ₯πŸ₯



Ga kleuren.....misschien heb je nog een mooi kleurboek, maar er zijn ook kleurplaten op internet te vinden..... gewoon googelen op (Pasen) kleurplaat. Het zijn meestal kinderkleurplaten, maar dat is toch niet erg? Of doe eens gek en maak een kerstkleurplaat!
πŸ‡πŸ‡πŸ‡πŸ‡πŸ‡πŸ‡πŸ‡
Ga handwerken als je daarvan houdt. Ga zingen, dansen, doe eens maf! 
🐸🐸🐸🐸🐸🐸🐸
Eet wat lekkers, verwen jezelf! 

Ik wens iedereen 

Fijne Paasdagen!!!!
🌺🌻🌼🌹🌼🌻🌺




Zondag 12 april 2020:

1ste Paasdag
Dropdag
Dag voor de ruimtevaart
Dag van de kosmonauten
Dag voor straatkinderen



Quote van de dag: 




2 opmerkingen:

  1. Je hebt helemaal gelijk Ans.
    Ik doe mijn best, jij met jouw inwonende familie. Die ziet er vrolijk en gezellig uit!
    Fijne dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je best doen is al het halve werk!!! :)
    Hihihi, inwonende familie....zit wat in!

    BeantwoordenVerwijderen