Zoeken in deze blog

dinsdag 21 april 2020

Boodschappenuitje en verwennerij

De boodschappen zijn weer binnen!
Verse groente en fruit, eieren, vlees......ik was er doorheen! Ik was weken niet geweest, maar tussendoor had wel een buurman boodschappen voor mij meegenomen en kwam iemand anders met een tas vol, maar nu was het tijd om het zelf weer te doen, dat is toch anders. Buurman Thijs had het perfect gedaan hoor en ik had ook gezegd dat hij niet moeilijk hoefde te doen als iets er niet was, dan had ik gewoon pech....of een alternatief. Is er geen halfvolle melk? Dan maar volle of magere.....vleeswaren...kijk zelf maar, ik lust alles.....ja, als iemand boodschappen voor mij haalt ga ik niet moeilijk doen.....ik weet zelf dat als je zoiets voor een anders haalt dat dat altijd lastig is, er is altijd wel iets uitverkocht of uit het assortiment en wat moet je dan? De kans zit erin dat ik dingen op mijn lijstje had die hij niet gewend is te halen en niet weet te vinden, dus zie je het niet? Geen probleem, je hoeft niet 6 keer de winkel door!
Volgens mij had hij alles en hij had lekkere vleeswaren uitgezocht.......waarvan één met een behoorlijk lange houdbaarheidsdatum.....daar heeft hij vast over nagedacht.  Ik was er blij mee en daarom hoefde ik voorlopig niet naar de winkel!

Maar zelf boodschappen doen is toch anders....... ik kijk altijd naar de datum op de verpakking en die datum kan mijn keuze beïnvloeden. Dat kan ik een ander niet uitleggen....... "als het die datum is moet je dit, maar als die andere langer goed blijft moet je dat en anders...."  dat kan niet. Van de meeste artikelen koop ik de goedkoopste..... ik kan van een ander niet verlangen dat daarop gelet wordt.
Als ik bananen koop dan wil ik kleintjes, niet zoveel....nog een heel klein beetje groen hier en daar, dan blijven ze nog een tijdje goed. ........dat kan ik een ander niet aandoen!  De kleine banaantjes waren mij deze keer even te groen nog, dus niet meegenomen, maar dat is dus voor een ander moeilijk en omdat ik nu ondertussen wel veel nodig had was het beter om zelf te gaan. Al winkelend zie ik altijd weer dingen die ik ook een goed idee vind om te kopen, waar ik van tevoren niet aan gedacht heb of iets wat i.v.m. de datum afgeprijsd is.

En geloof het of niet, maar ik stond maandagmorgen om 7 uur al bij de supermarkt!

Nee, ik had geen wekker gezet, maar ik was wakker geworden en besloot mij niet nog eens om te draaien, maar eruit te gaan.....meteen aan de slag!

De deur werd speciaal voor mij en 2 andere klanten opengemaakt 😂 ...... zo stil was het.....en later zag ik nog 2 andere klanten.....alle ruimte en rust dus! Ik kon op mijn gemak winkelen, want ik liep niemand in de weg! Alles is weer binnen.....ook de diepvries is weer gevuld met hamburgers en friet..... altijd fijn om achter de hand te hebben en ik ben gek op friet, dus dat heb ik graag in huis....het gaat in de airfryer...... maar ik koop daar geen speciale patat voor, het gaat met elke soort prima, net als loempia's, lukt ook met alle soorten! Kroketten maken wel verschil.
Lekkere salades gekocht, die waren in de aanbieding en dat is lekker op brood en blijft nog even goed. Vleeswaren, eieren, vlees, groente, fruit, een rookworst voor in de voorraadkast.....een bus slagroom voor koningsdag....  dat vond ik even nodig..... ik snack weinig en snoep nog minder, maar ik ben gek op slagroom....dus dat mag dan op de koffie voor een keertje........ en ik kocht een bos tulpen! Ik koop niet vaak bloemen voor mijzelf.... vaak vind ik het teveel geld voor de korte tijd dat ik er wat aan heb, maar 20 tulpen voor 2,50.....dat kon ik niet laten....een beetje fleur in huis!
Ik werd er helemaal blij van!



Het is wat...... boodschappen doen is nu echt een uitje! Ik heb ze daar wel verteld dat ze mij daar niet vaak zullen zien op dat tijdstip!
Het was wel erg koud nog.....mijn jas had ik echt wel nodig ook al scheen de zon al fel. Die zon stond zo laag dat ik compleet verblind werd.........ik zag niks meer! Zonneklep omlaag en dan de middenstreep volgen, recht vooruit zag ik niks....ik was de enige op de weg, dus niemand had er last van dat ik langzaam reed.  Ik moest wel met de auto omdat ik nu veel nodig had, dat krijg ik niet in mijn fietstassen! En nu was er nog ruimte op het parkeerterrein.

's Middags bracht een buurvrouw een flinke bos roze rozen, had haar dochter uit Aalsmeer meegenomen...... geweldig......nog meer bloemen!  Ik voelde mij een beetje jarig!




Vlak daarna werden de Monnickendam-foto's gebracht.....een flinke stapel...... weer blij....die dag kon niet meer stuk!


In de namiddag keek ik naar heimwee-tv ........daar was een oude opname van "Ontdek je plekje" over Monnickendam..... leuk om weer te zien!


Dinsdag 21 april 2020:

Wereld creativiteit en innovatiedag
Tulpenfestival 😃🌷🌷🌷
Wereldvismigratiedag 🐡🐠

Quote van de dag:





2 opmerkingen:

  1. Een soort feestjesdag voor jou, echt leuk. Om blij van te worden. Het zal zeker koud geweest zijn zo vroeg, noordoostenwind, brrr.
    Winkelen is voor mij een prettige afleiding, tevens een wandeling door het dorp, vind ik heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal wandel ik wel, maar ga niet de winkel in....ik heb altijd voorraad in huis, dus ik hou het lang vol en ook anderen doen boodschappen voor mij, maar nu even zelf. En als er zo weinig mensen in de winkel zijn is dat prima.
    Het wandelen is heerlijk, een goede beweging ook..... dus de meeste dagen doe ik dat wel. Vandaag schoot het er bij in.... om half 3 maakten we een erehaag voor een hoogbejaarde lieve buurvrouw die gestorven was en vandaag was haar uitvaart, dus met buren bekenden hebben we daar met tussenruimtes gestaan.
    Daarna had ik geen zin meer in een wandeling....misschien vanavond nog even.
    Echt een beetje feest..... en de bloemen staan er nog mooi bij!

    BeantwoordenVerwijderen