Zoeken in deze blog

zondag 26 april 2020

De afwas

Jarenlang maakte ik een afwassopje met een zeepklopper.....dat was ik thuis zo gewend en dat vond ik prettig. Sunlightzeep in de klopper, kokend water in het teiltje en stevig kloppen..... daar kon geen flesje afwasmiddel tegenop vond ik.
Ik heb het nog jaren gebruikt.
Maar ja.... de Sunlightzeep kreeg een ander formaat en paste niet meer in de klopper, het werd ook geparfumeerd waardoor ik het minder fijn vond. Ik vond nog wel een ander merk zeep, maar het was in steeds minder winkels te koop en bovendien waren er bijna geen zeepkloppers te koop en zo'n ding moet af en toe toch vervangen worden.... steeds vaker werd het toch een flesje afwasmiddel..... en dat gebruik ik nog steeds. Een afwasmachine heb ik niet..... heb ik in mijn eentje ook niet nodig.

Als mijn vader vroeger vond dat ik moest afwassen zei hij niet "Jij doet de afwas" , maar vroeg: "Doe je de afwas alleen of zal ik je helpen?"  Daar viel weinig tegenin te brengen omdat ik het dan zeker alleen moest doen.... dus sputterend dan toch maar samen.....waarbij we dan wel samen het duet van de parelvissers zongen (de tekst kenden we niet of nauwelijks).  Ik had een hekel aan afwassen omdat dat altijd meteen moest.


Zondag 26 april 2020

Internatuinal alien day
Herdenking Tsjernobyl
Lesbian visibility day
Werelddag voor intellectueel eigendom

Quote van de dag:






2 opmerkingen:

  1. Je vader wist hoe hij je moest aanpakken. :-)
    Laten staan was geen optie, dat mocht in mijn eigen gezin nog steeds miet.
    Tot we met zijn tweetjes waren. Sop maken voor dat beetje vond ik onzin. Ik stapelde de boel op en zette het weg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, mijn vader was slim....hij had hier zelf de grootste lol om, want hij wist dat hij mij klem had. Ik was kwaad, maar kon niet veel zeggen. Samen met pa aan de afwas was eigenlijk best gezellig.
    Maar hij had wel meer van die dingen.
    Meestal wilde ik dan iets zien op tv en wilde liever wachten..... nu doe ik het wanneer het mij uitkomt. Vette dingen spoel ik wel even af....en soms ga ik dan door.

    BeantwoordenVerwijderen