Zoeken in deze blog

vrijdag 10 april 2020

Dwars


We mogen nu al weken niet met onze vingers aan ons gezicht zitten en dan vooral niet aan onze neus, mond of ogen........ ik begrijp het helemaal, maar ik heb nog nooit zoveel jeuk aan mijn neus en omstreken gehad als in diezelfde weken!


 Echt, ik kriebel, krabbel en wrijf de hele dag om de jeuk te verdrijven!



Als je hoest moet je binnen blijven......het zorgt voor een zenuwachtig kuchje als ik daaraan denk.....en dat zorgt weer voor hoestschaamte.
Ik moet bekennen dat ik zelf ook elk kuchje van een ander registreer....voorheen hoorde ik het nauwelijks en nu kijk ik meteen waar dat geluid vandaan kom.
Als je snottert mag je ook nergens naartoe....... dus geen hete thee of hete soep voordat ik de deur  uitstap en ook geen heet bad of hete douche....want ook daarvan kan ik gaan snotteren....en vooral niet aan zielige dingen denken, want dan kan ik niet meer stoppen. En ook niet aan aardige dingen denken en aan vertederende dingen enz. enz.  ...want ik kan echt overal de tranen van in mijn ogen krijgen. Gelukkig heb ik geen hooikoorts.

Donderdagmorgen ruim een uur gewandeld (het lukte!!!), het was heerlijk weer, nog niet te warm. Ik wil dit toch blijven doen.....het is zo goed voor mij! Binnen kan ik ook bewegen en dat doe ik ook, maar dat is anders....juist het wandelen doet mij zo goed...... lange tijd had ik de fut niet, maar het gaat steeds beter......en daardoor daalt mijn suiker en daardoor voel ik mij weer fitter etc. De rust doet mij ook goed...... ik heb alleen met mijzelf rekening te houden, niks moet..... dat helpt om op te knappen, heerlijk, ook al ben ik nog niet op het oude niveau..... het is heel sterk verbeterd.....maar ook wel na een jaar kwakkelen! Tussendoor had ik wel periodes dat het iets beter ging, maar nu ben ik fitter!  Donderdagochtend was mijn suiker 6.2 en dat is netjes....... het afgelopen jaar heb ik dat niet vaak gehad, ik zat er ver boven....meer medicijnen en het werd nog hoger...... ik ben dus weer geminderd (ik heb contact met de diabetesverpleegkundige gehad) en nu gaat het beter.....maar dat wil ik wel zo houden....en daar helpt het wandelen bij. Conditie opbouwen!
Buitenlucht is ook goed.....in mijn tuintje hou ik het vaak niet zo lang vol. 
Gelukkig mogen we nog wandelen......als we maar uitkijken en afstand houden. Dat is geen probleem.....ik kom maar weinig anderen tegen...... en ik pas mijn route evt. aan als ik wat meer mensen zie. We lopen allemaal met een grote boog om elkaar heen..... of wachten even op elkaar...... het gaat prima zo.
In de supermarkt ben ik maar weinig geweest sinds we opgehokt zitten...... ik denk dat ik daar meer risico loop dan bij een wandeling omdat voldoende afstand houden nou eenmaal niet altijd lukt daar!

Doe voorzichtig, blijf virusvrij!

Vrijdag 10 april:

Goede vrijdag
Broers en zussendag
Week  van de homeopathie

Quote van de dag:





2 opmerkingen:

  1. Nu ben je je bewust van je gezicht, ik merk het ook.
    Lopen is heerlijk, als het kan tenminste. Je went er aan, net als met fietsen.
    Voor je het weet lopen we elkaar tegemoet, spreken we halverwege af, in Utrecht of zo.😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja echt.....aldoor jeuk.
    Hahaha, ja Utrecht zit redelijk in het midden!

    BeantwoordenVerwijderen