Zoeken in deze blog

woensdag 1 april 2020

Berenjacht en heel Holland plakt.

Vandaag toch maar eens meegedaan aan heel Holland plakt.... ik zie op facebook prachtige kunstwerken voorbijkomen...., zo vrolijk allemaal.
Net als  altijd bij het maken van surprises+- had ik geen zin om eerst te tekenen en dan pas uit te knippen.....liever uit de losse hand. Als het klein is en op een kaart moet wil ik het nog wel eerst tekenen, maar als het groter is gok ik het gewoon.
Ik had nog geen wit t-shirt met een rood hart voor mijn raam hangen..... dan maar eentje van papier.....een klein shirtje, met dezelfde bedoeling .."bedankt kanjers van de zorg!"


Natuurlijk een bloem en een vlinder....dat is altijd vrolijk...


.
en ik kan er wel een beer bij maken. Er zit al een beer voor mijn raam voor berenjacht (toevallig zag ik vandaag een paar berenjagers.....het drong pas later tot mij door overigens, nu snap ik waarom er gezwaaid werd....dacht dat dat voor buren was 😂). Ook dat vind ik een goed idee.....kinderen moeten toch af en toe naar buiten..... maar ze ongecontroleerd laten rondrennen is nu zeker geen goed plan.... gewoon een stuk wandelen vinden ze ook niet altijd leuk..... wat is er dan mooier om zo'n wandeling te combineren met een berenjacht? Dan is een wandeling ineens wel leuk! Lekker naar buiten en zoeken naar beren, ... samen met paps en/of mams. Er zijn kaarten te downloaden waarop je kan aangeven welke je gevonden hebt....ik heb ook een kaart gezien met opdrachten, bijv. "Bruine beer...draai een rondje, witte beer.....zing een liedje" (of zoiets) en natuurlijk alt er zelf ook nog wel het één en ander te verzinnen.
   Er is een aparte facebooksite voor de Monnickendammer berenjacht..... daar melden mensen met een beer voor het raam zich aan (met foto)...... handig om alvast te weten waar ze te vinden zijn, zo kunnen de ouders een route kiezen waarop ze zeker beren tegenkomen. Iemand heeft die beren al keurig allemaal in kaart gebracht.... perfect. Voor wie het nog niet weet.....dit gebeurt in veel landen....en Nederland doet ook mee. Er is een kinderboek 'Berenjacht" 

Mijn beer blijft voorlopig nog wel zitten, ook als de regels voor het naar buiten gaan versoepeld zijn is het nog leuk. Misschien zet ik nog wel een tweede beer in mijn auto.....ik heb een grote die ik achter het stuur kan zetten 😂. 

Maar een papieren beer is misschien ook leuk...... hm....geen bruin papier..... nou, dan roze!
Ik knipte een beer uit de losse hand.....keek ernaar en zag een muis 😂😀......... ook goed.


Ik heb ze nu aan een lintje voor mijn raam hangen, dus ik heb niet mijn hele raam versierd en het is simpel weg te halen. Ik heb kastjes voor dat raam, dus ik moet heel wat opzij zetten als ik mijn hele raam wil doen, aan een lintje kon ik het ophangen met een grijpstok.
Lekker bezig geweest dus..... met dingen die het leven een beetje vrolijker maken. Al eerder had ik (even snel om uit te proberen) met glasstiften wat bloemetjes en vlinders op het raam van mijn voordeur getekend ...jammer dat ik geen gele verfstift heb, dan kon ik een zon tekenen en kuikentjes.



Simpel, maar vrolijk. Binnenkort maar wat kuikentjes knippen.

Het zijn allemaal geen kunstwerken.....maar dat hoeft ook niet.... het is leuk werk en het staat vrolijk.


Donderdag 2 april 2020:

Mannelijke escortdag
Autismedag
Internationale kinderboekendag
Fact checking dag
Dag van de mobiliteit
Wandel naar je werk dag
Dag van het commisariaat
Girlsday 2020


Quote van de dag:



2 opmerkingen:

  1. Schattige plakdingetjes, echt iets voor de liefhebbers om er aan mee te doen. Jij hebt er het geduld voor.
    Grappig versje ook.
    Berenjacht was me natuurlijk bekend.😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal heb ik niet het geduld om het heel precies te doen, daarom knip ik uit de losse hand, dat gaat sneller.
    Vandaag wat paaskaarten gemaakt....met vnl. foamstickers.....niet veel werk, wel leuk. Nu is zo weinig mensen zie wil ik met een paaskaart even laten weten dat ik nog leef :) . Ik zou maar 2 kaarten maken, maar het werden er 9..... steeds dacht ik: 'O ja, die moet ook'....en zo was ik dus toch de hele middag bezig. Al eerder had ik 1 kaart gemaakt, die had ik wel helemaal zelfgemaakt, geen stickers. Dat was een 'opdracht' voor iemand, maar die veranderde van gedachten.....
    dus die verstuur ik ook.... 10 in totaal, waarvan 6 in Monnickendam....die breng ik zelf wel weg. Maar goed dat ik postzegels gekocht had (online bij post.nl...geen verzendkosten, volgende dag in huis.)
    Dank je.... berenjacht valt haast niet aan te ontkomen hahaha, het is overal, maar ja, sommige mensen leven onder een steen, dus toch maar even uitgelegd. Leuk idee deze acties.

    BeantwoordenVerwijderen