Zoeken in deze blog

zaterdag 18 april 2020

Het wordt vanzelf weer zomer, herfst, winter.....2021, 2022 ......

De wind was weer koud vrijdag........ik verwisselde mijn korte broek toch maar weer voor een lange spijkerbroek (nou ja, eigenlijk 3/4, maar dat valt bij mij op de enkel) voor ik aan mijn bijna dagelijkse wandeling begon. Toch maar even een vestje ook aan.....dat ging later weer uit. Het was wonderlijk, ik zag mensen met winterjas en warme sjaal, ik zag mensen in korte broek...... het verschil was groot.
Bijna een uur gewandeld, heerlijk.
Ik kwam niet veel mensen tegen en de meeste mensen houden keurig afstand. Ik verbaas mij er soms wel over dat stellen vaak hardnekkig naast elkaar blijven lopen. Van de week had ik al eens dat ik sowieso het fietspad op moest, maar doordat ze naast elkaar bleven lopen moest ik zelfs naar de andere kant van het fietspad. Toen ik een dag later op een stoep liep met aan weerskanten struiken kwamen net op dat stuk 2 mensen naar buiten en zij wachtten niet tot ik voorbij was en liepen zelfs naast elkaar.....zo heel breed was het daar niet, ik liep al aan de kant en besloot in het midden te gaan lopen...... recht op ze af.....ik had een aardig tempo, dus als een bulldozer kwam ik op ze af...... op het laatste moment gingen ze achter elkaar lopen en ging ik ook weer aan de kant....missie geslaagd! (Ik loop niet veel over smalle paden, maar soms is het maar een kort stukje en kan het even niet anders).
Als er uitwijkmogelijkheden zijn is het niet erg.....als ik ervoor over het gras moet of over het fietspad vind ik het niet aardig, als er geen uitwijk is vind ik het onbeschoft.  Maar meestal gaat het goed hoor.
Ik krijg de laatste tijd wat vaak berichten van overlijden van mensen die ik ken... .. allemaal op leeftijd, maar het gaat nu wat snel. In mijn straat zijn het er 2 in korte tijd......  iemand anders die ik kende stierf ook kort geleden en gisteravond kreeg ik weer een melding.
Deze keer iemand die mijn vader nog gekend heeft in de tijd tijd hij saxofoon speelde bij de fanfare in Edam.....ze hadden daar een saxofonist nodig en mijn vader besloot dat te gaan leren...... hij speelde een ander instrument, maar deed dit er even bij. Zij speelde daar ook en als ik haar zag dan had zij het daar vaak over.  Ik zag haar niet vaak, maar voor zover ik haar kende vond ik haar erg aardig.  Volgens mij is dit allemaal in april gebeurd...... dat is best veel.
Voor zover mij bekend is is er bij de meesten geen corona bij betrokken, maar ik denk dat veel mensen de wereld waarin wij leven erg moeilijk vinden. Vooral de mensen die beperkt in hun mogelijkheden zijn en nu nog verder beperkt worden. Ik ben het natuurlijk eens met de maatregelen, maar dat neemt niet weg dat het voor veel mensen extra moeilijk is. Het leven is even heel anders.. Zelf heb ik er niet veel moeite mee..... maar ik kan mijn dagelijkse wandeling nog maken, ik heb veel contacten per computer en ik kan dingen bestellen per computer (er zijn nog steeds mensen en dat zijn dan vooral ouderen die nog geen computer hebben of er nauwelijks mee overweg kunnen) en tv, telefoon en boeken maken ook veel goed. Ik verveel mij nooit. Maar ik kan mij voorstellen als je zelf niet alles meer kan, niet handig bent met de computer, niet van lezen houdt of misschien te slechte ogen hebt om goed te kunnen lezen en toch al afhankelijk was van anderen dat het dan veel moeilijker is. Als je het allemaal niet meer weet, dement bent.....dan is het heel verwarrend....ook heel moeilijk.

Corona krijgen is nog veel beroerder...... dus het is even niet anders! 




Doe voorzichtig, hou het virusvrij!


Zaterdag 18 april 2020:

Nationale bijentelling
Wereld amateurradio-dag
Europese patiëntenrechten dag
Recordstore day
Dag van de Haagse geschiedenis.


Quote van de dag: 


2 opmerkingen:

  1. Op zeker leeftijd ontvallen je meer en meer kennissen, mensen gaan gewoon dood, ook zonder corona. De groep 60-plussers is nog steeds erg groot. Persoonlijk wou ik nog even wachten ☻ maar daar heb ik niets in te zeggen.

    Echtparen, gezinnen en samenwonenden mogen gerust bij elkaar lopen. Studenten pleiten er ook voor, begrijpelijk, ze zitten al op elkaars lip.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, wie al op een kluitje woont kan gewoon bij elkaar blijven, maar het is niet verstandig om anderen te bezoeken.
    Ik had ook nog geen plannen om eruit te stappen, maar inderdaad, dat hebben we niet zelf in de hand. Ooit zal ik ergens aan doodgaan, maar waaraan en wanneer weet ik gelukkig nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen