Zoeken in deze blog

maandag 13 april 2020

2de Paasdag 2020

Heeft iedereen een leuke 1ste paasdag gehad?

Voor veel mensen zal het anders dan anders geweest zijn i.v.m. de coronamaatregelen, maar anders kan ook goed zijn! Voor mij was het vooral een luie dag.....er was even geen fut! Kan gebeuren......waarschijnlijk toch iets teveel gegeten.....waardoor mijn suiker stijgt, waardoor...nou ja, enz.  Geen melkchocolade meer deze Paas 😂

Deze mooie paashaas vind ik toch zonde om op te eten (wel pure chocola, daar is over nagedacht door de gulle gever..... dat is veel beter voor mij!!!).
Hij mag nog even heel blijven!

Ik heb van huis uit meegekregen dat je dat soort dingen niet meteen moet opeten (deed ik ook niet, ik heb hem al bijna 2 maanden, maar heb hem eerst in de zak bewaard).......dit is chocola waar je eerst naar moet kijken! Zo zonde als dat meteen naar binnen gaat!
Edwin hoefde ik dat niet te leren, want die lustte het toch niet hahaha, dat is makkelijk opvoeden!
Maar als hij het wel op zou willen eten had het van mij niet gemogen....... en deed hij het toch dan voortaan geen mooie chocola meer voor hem....hooguit een reep....hij kijkt er toch niet naar!
Jawel, streng zijn, de beuk erin! 😂
Maar echt, als ik vroeger wel eens leuke paas- sint- of kerstchocola gaf aan een kind en het ging meteen naar binnen, dan kreeg dat kind dat nooit meer van mij!

Ik schreef het al vaker (wie het verhaal al kent slaat het maar even over) , maar jaaaaaaaren geleden had ik keurig mijn paaschocolade bewaard, ik had dan altijd een "paastafel" ......alles bij elkaar op mijn speeltafeltje, mooi wit kleedje erop, wat andere paasspullen erbij....helemaal leuk.
We zaten aan het paasontbijt en mochten dan zoveel eieren eten als we wilden.
Mijn vader vertelde dat je een rauw ei niet breken kan als je het bij de beide polen vasthoudt....je kan knijpen wat je wil, maar dat lukt niet.
Broer Jan wilde dat wel eens proberen en mijn moeder keek al bezorgd....als dat maar goed gaat.
Maar pa zei dat er echt niks gebeuren kon, het was onmogelijk om het zo stuk te knijpen.
Maar het lukte toch!
Misschien speelde hij vals, misschien zat er al een breuk in, geen idee, maar het ei spatte uit elkaar en het werd een vieze bende! Alles zat onder het eierstruif, niet te geloven hoeveel er uit 1 ei kan komen.
Het witte tafelkleed, moeders nieuwe witte vest, mijn paastafel....... alles ei!
Mijn moeder werd kwaad: "Jij ook altijd met je malle streken, het kan niet stuk...moet je nou zien!!!"
Broer Mart besloot van tafel te gaan....... en ging op de bank zitten met een krant.....in de hoop dat mijn moeder niet zou zien dat hij verschrikkelijk moest lachen.
Daar zat hij op de bank.... de bank schudde mee van het lachen.... de krant op z'n kop.....ineens zag mijn moeder het en toen moest ze ook lachen....... de boze bui was snel over! 

Deze 2de paasdag ben ik van plan om actiever te zijn......gaat vast lukken!




Maandag 13 april 2020:

2de paasdag
Scrabbledag
Rock 'n Rolldag
Plantenwaarderingsdag
Dag van het landschap
Week van het jonge kind


Quote van de dag:



2 opmerkingen:

  1. Ook hier een luie dag gister, ik heb in de zon gezeten al alle drie de kranten gelezen.En volgepuzzeld.
    Straks ga ik wandelen, de dag duurt zo lang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gisteren een groot deel van de dag geslapen, dat was dus erg lui. Vandaag stond ik voor 9 uur al te stofzuigen, al gewassen en aangekleed (meestal doe ik dat daarna.....beetje opgeruimd, wat schoongemaakt, vuilnis in de container gegooid.....vanmiddag wandelen......ik ben boeken aan het uitzoeken en verplaatsen...... veel beter dus dan gisteren.
    De dagen duren mij niet te lang....... maar ik heb nog geen goede routine gevonden.....en geen goed slaapritme.....komt wel weer goed. Ik ga nu echt een schema maken..... wel met enige speling erin.... maar ik ga taken opschrijven!

    BeantwoordenVerwijderen