Zoeken in deze blog

maandag 20 april 2020

Van de hak op de tak....

Hopelijk maak ik niemand depressief of overstuur met mijn gedachten, dus wie daar snel last van heeft kan beter niet verder lezen..... of de eerste alinea's overslaan!!!!

De coronatoestanden zorgen ervoor dat ik nadenk over mijn eigen einde. Natuurlijk hoop ik dat het nog even duurt, ik ben hier nog niet klaar, maar we hebben dat niet helemaal zelf in de hand.
Als het hopeloos is, als er geen redding meer mogelijk is hoeven ze mij niet verder te behandelen......maar als er een kans is dat ik er goed uitkom dan wil ik graag dat er alles aan gedaan wordt wat mogelijk is.
Als ik corona heb en dus besmettelijk ben vind ik visite niet nodig....... niemand!  Ook niet op het laatst! Ik wil niet onnodig een ander besmetten, als ik genees zal ik ze nog vaak genoeg zien, als ik het niet redt dan zal dat bezoek mij ook niet kunnen redden, maar mogelijk worden zij ook ziek en dat is het niet waard! Voor mij hoeven ze het echt niet te doen....als ze het zelf willen kan ik ze niet tegen houden, maar ik raad het af!
Natuurlijk kan ik dokters en verpleging ook besmetten, maar hoe erg ook.....dat ligt anders. Uiteraard hoop ik niemand te besmetten en de mensen die mij helpen zijn te belangrijk om ziek te worden, maar helaas lopen zij door hun beroep dit risico, daarom hoop ik dat zij zich voldoende kunnen beschermen!

Als het erg slecht gaat en mijn einde nadert hoeven ze mij niet wakker te maken om afscheid te kunnen nemen........ laat mijn naasten maar veilig thuis blijven en mij herinneren zoals ik was en laat mij onbewust van wat er komen gaat wegglijden uit dit leven.
Als ik aan iets anders overlijd, iets dat niet besmettelijk is dan is iedereen natuurlijk welkom, maar nu....... loop asjeblieft geen risico!

Echt, zo denk ik er over!  Er is nu nog niets aan de hand...... ik heb nergens last van, voel mij na een kwakkeljaar zelfs beter worden. Ik hou mij zoveel mogelijk aan de maatregelen.....zowel voor mijzelf als  voor anderen.  De kans dat ik het krijg is dus op dit moment niet heel groot, maar het is nooit uit te sluiten!
Op het moment dat de regels soepeler worden denk ik toch dat de kans weer groter wordt. Ik denk dat ik dan eerst even afwacht....... ik zal niet de eerste zijn die dingen gaat doen die nu niet mogen of afgeraden worden.....eerst maar eens kijken hoe het gaat.......of het niet ineens weer helemaal terug komt als de regels minder streng zijn.
Hoe graag ik ook naar Edwin wil, een dagje winkel, op een terrasje zit en weer met de muziek wil repeteren.......ik wacht even af!  Het risico is mij te groot...... ik ben altijd al vatbaar geweest voor alles wat heerste en mijn diabetes maakt dat niet beter.....vooral als het niet lekker gaat met die diabetes (sinds kort gaat het wat beter, volgende maand weer controle en als het niet goed genoeg is krijg ik andere medicatie).  Sinds ik de griepprik krijg heb ik wel een iets betere weerstand dan voor die tijd, maar ik betwijfel of dat voldoende is. Corona is geen fijne ziekte als je de volle laag er van krijgt..... dus ik bedank voor de eer....... geen kroning voor mij!
Thuis heb ik het in mijn eentje ook gezellig..... ik woon hier mooi, heb alles bij de hand en heb regelmatig via internet contact met Edwin....vooral nu hij gordelroos heeft, want ik vraag elke dag even hoe het gaat. Gordelroos is ook niet fijn...... maar gelukkig ziet het er naar uit dat hij het ergste gehad heeft!
Maar goed, via de computer kan er veel, ik kijk graag tv, lees veel en zo nu en dan een gezellig telefoongesprek..... regelmatig een wandeling en in de tuin zie en spreek ik mijn buren af en toe.....ik ben niet afgesloten van de buitenwereld!

En zondag zag ik een oproep op facebook.......wie er oude foto's/kaarten van Monnickendam wilde hebben. Nou, dat wilde ik wel, ik reageerde meteen en ze waren voor mij. Ik heb ze meteen opgehaald (ze had het ook willen brengen), erg veel nieuwe uitgaven van oude foto's, ik ben er erg blij mee!
Mijn vader spaarde ansichtkaarten van Monnickendam en die verzameling heb ik nu in mijn bezit. Op het ogenblik op een wat lastige plek op zolder......te wachten tot de zolder ruim en netjes is zodat het een betere plek kan krijgen en ik wil ze dan ook een keer goed uitzoeken, ze liggen een beetje door elkaar.
Ik ben niet steeds op zoek naar aanvullingen, ik laat het meer aan het toeval over, maar als ik iets tegen kom wil ik het graag hebben en dit was natuurlijk een meevaller!
 Bedankt Wiebke!






Ik had mijn laptop uitgezet (jawel, dat gebeurt ook wel eens).....toen ik hem een paar uur later weer aanzette zag ik dat er een nieuwe reactie onder stond..... van iemand die ook nog een stapel voor mij heeft! Natuurlijk wil ik die ook graag!
Die worden thuis gebracht, super. Goed geregeld allemaal........ik ben benieuwd. Top Marja!

Weer iets om blij van te worden!





Maandag 20 april 2020

Internationale marihuana dag
Dag van de Chinese taal
Week van de valpreventie
Nationale museumweek
Week van de tweedehands textiel
Week van de mode-revolutie
Europese vaccinatieweek

Quote van de dag: 








2 opmerkingen: