Zoeken in deze blog

woensdag 27 mei 2020

Jarigen...

Het is de maand van de jarigen hier.....vooral eind mei. Vandaag heb ik er twee..... de één krijgt als het goed is vandaag mijn kaart per post, bij de ander heb ik mijn cadeautjes in de tuin gelegd.


Deze week nog meer verjaardagen....vaak wordt het een bon en/of iets anders dat door de brievenbus kan, want ik ga er vanuit dat het niet uitgebreid gevierd wordt, zoals alle verjaardagen de laatste maanden... en als ze het wel vieren dan ga ik mij echt niet in het feestgedruis storten.

Vorige week was ik een verjaardag bijna vergeten..... de kaart was nog net op tijd (om 23.00 uur), maar ik had er geen cadeau bij. Om nu nog even snel een bon in de bus te gooien vind ik niet leuk....ik ben nu toch al te laat en ik vind een ander cadeau eigenlijk leuker..... dus hij houdt het tegoed. Dat weet hij nog niet, maar dat merkt hij vanzelf wel.

Ik ben wel het spoor een beetje bijster..... veel verjaardagen, sommige vergeten, soms zonder cadeautje.....  ik gooi de gewone dagen al door elkaar, maar de verjaardagen weet ik ook even niet meer. Sinds de meeste mensen hun verjaardag op zaterdag vieren onthou ik verjaardagen toch al minder goed...... vroeger vierde iedereen die ik kende het op de dag zelf....die data kende ik uit mijn hoofd...... nu is iemand soms de 10de jarig, maar viert het de 21ste...of zoiets....ik hoef dus de echte datum niet meer te onthouden. Zelf vier ik het altijd op de dag zelf en wie niet kan mag in het weekend komen, maar niks moet! Afgelopen verjaardag was ik daardoor 4x jarig...... ook goed!
Heel gezellig, dan heb ik meer tijd voor mijn gasten....en bijna alle keren had ik toch de kamer redelijk vol....dat is dan heel leuk verdeeld. Op mijn echte verjaardag kan iedereen zo komen, ik nodig niet uit en ik spreek niks af.....maar wie op een andere dag wil komen moet dat wel even melden. En wie helemaal niet wil komen..... ook goed, het is geen verplichting! Alleen hoop ik dat mensen die echt altijd komen het wel even melden als ze niet komen.

Omdat ik weinig winkel struin ik alle webwinkels af naar leuke cadeaus....... dat lukt niet altijd, maar goed.....soms wel. Gisteren ben ik voor het eerst sinds de lockdown in andere winkels geweest dan de supermarkt. Het was er niet druk, dus dan kan het wel..... anders was het niet doorgegaan!  De bonnen kan ik ook bij de supermarkt krijgen, maar ik wilde wat anders....... en dat is gelukt.
Toch wel lekker weer eens in een winkel te komen. Ik maak er nog geen gewoonte van.... ik blader ook heel bewust de folders niet door.....ik wil niet weten wat ik mis.  Mailtjes met aanbiedingen..... van Action....die kan ik niet wegklikken, maar ik ga er niet naartoe...... toch even kijken....hm....jammer dat ze geen webwinkel hebben.

De meeste folders wil ik niet zien.....  dan wordt het te verleidelijk..... mijn tijd komt wel weer.
Normaal zie ik van alles in folders  dat ik wil kopen....cadeautjes, iets handigs, iets leuks.....  gewoonlijk winkels die we hier niet hebben, dus ik ga vaak naar Purmerend of Amsterdam-Noord..... maar heel vaak ga ik uiteindelijk toch niet... nadat ik er wat langer over nagedacht heb. Om voor een kleinigheidje in de auto te stappen vind ik dan weer niet nodig.... alleen als ik meer nodig heb of het kan combineren met iets anders. Nu begin ik er helemaal niet aan.... zoals bij Action...... dat is vaak snel uitverkocht.... niet alles, maar meestal dat wat ik wil hebben wel! Dus vroeg op stap...... maar dan is het vaak erg druk op de dag dat de aanbiedingen starten....nee....laat maar!


Woensdag 27 mei 2020:

Nationale zonnebrandcrème dag
Werelddag van de otter
Werelddag van het product


Quote van de dag:



2 opmerkingen:

  1. Ook deze dingen gaan anders nu. Jammer voor degenen die het graag bijhouden.
    Het is mogelijk dat mensen bepaalde dingen voorgoed veranderen. Ik zie dat al in een paar familie die het zo goed bevalt, de 'kale' feesten, dat ze besloten om het erin te houden. Ik moet zeggen dat de verjaardagen voor hen een verplicht nummer was, nu zijn ze er van af.
    Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, we zijn allemaal anders. Van mij hoeft niet iedereen tegelijk te komen, maar helemaal niks is wel erg weinig......ik vind het wel altijd erg gezellig. Zodra het voor mij een verplicht nummer wordt schaf ik het af :)

    BeantwoordenVerwijderen