Zoeken in deze blog

dinsdag 12 mei 2020

Onduidelijk?


Steeds weer hoor ik dat veel richtlijnen i.v.m. corona onduidelijk zijn........ daar ben ik elke keer weer verbaasd over...... want ik snap ze wel! O, een enkel keertje verbaas ik mij wel eens ergens over, maar over het algemeen snap ik het niet alleen, ik had ze zelf kunnen bedenken!  Echt, veel dingen zijn zo voor de hand liggend....... als je weet dat de één de ander kan besmetten dan is het duidelijk dat je afstand moet houden! En als je afstand moet houden ga je ook niet knuffelen...... als iemand tot een risicogroep behoort ga je ook niet op bezoek........ evt. bezoek op afstand......stoepbezoek...... maar verder niet!
Dan ga je niet voor de lol met het openbaar vervoer of een dagje winkelen.  Wat is daar moeilijk aan?
In de horeca.....'moet de tafeltjes of de mensen anderhalve meter van elkaar?'...... ja hallo, de tafeltjes en dan zetten we de stoelen naast elkaar, nou goed? Personen moeten anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven....... dan is dat in de horeca toch niet anders? Anderhalve meter uit elkaar gaat over personen en niet over tafels!
Natuurlijk snap ik dat het voor de horeca een probleem is..... je wil je zaak vol om uit de onkosten te komen.....logisch..... maar het is geen restaurantje pesten..... het is voor de gezondheid van heel veel mensen. Veel van die mensen worden misschien uiteindelijk toch wel ziek, maar dan is het wel fijn als er ruimte op de ic's is, dus graag niet allemaal tegelijk! Dat er nu weer wat ruimte is wil niet zeggen dat die weer uit z'n voegen moet barsten. Nu zijn eerst de mensen aan de beurt die veel te lang op een operatie hebben moeten wachten doordat corona voorrang had...... die zijn  nu eerst aan de beurt...... daar moet ook ruimte op de ic voor zijn. Ja zal maar een paar maanden langer op je al geplande operatie moeten wachten....... geen ramp als het voor iets onbenulligs is, maar wel als je barst van de pijn of als het iets ernstigs is, levensbedreigend misschien als het te lang duurt.

Zelf heb ik ooit een paar maanden langer op een operatie moeten wachten...... er was nog geen datum geprikt, maar ik wist hoe lang het ongeveer zou duren, maar i.v.m. ziekte van de dokter duurde het veel langer. Het was niet levensbedreigend en ik had geen pijn, maar het was wel belangrijk voor mij...... dus heel vervelend, maar niet meer dan dat en het is allemaal goed gekomen.
 Nee, er was geen andere dokter die het kon overnemen, hij was de enige in dat ziekenhuis die dat deed, hij was er net voor naar Amerika geweest om dit te leren, dus ik was één van zijn eerste patiënten en volgens mij deden nog niet heel veel artsen dat, maar daar was hij in elk geval de enige...... de apparatuur was er eerst ook nog niet, ook daar moest ik op wachten.
Ik kan mij dus heel goed voorstellen hoe erg het moet zijn als je operatie uitgesteld wordt als je veel pijn hebt, kanker hebt of iets anders ernstigs! Reden dus om te zorgen dat de ic's niet weer vol raken.

Je aan de regels houden doe je niet voor Mark Rutte, dat doe je voor je medemens en voor jezelf!
En wat niet letterlijk gezegd wordt kan je vaak echt wel zelf bedenken....stel dat er gezegd wordt dat er geen haar geknipt mag worden dan moet je niet gaan vragen of je het dan wel mag snijden, want dat lijkt mij heel logisch....dat mag dan ook niet.
En als je een beroep hebt waarvan je denk dat het met de nodige voorzorgsmaatregelen wel uitgeoefend kan worden, terwijl er gezegd wordt dat het niet mag is het normaal dat je vraagt of het anders kan, het is natuurlijk moeilijk om letterlijk elk beroep te benoemen en er zullen wel eens beroepen als één groep beoordeeld worden terwijl er grote verschillen tussen zijn..... daar kan over gepraat worden, maar blijf wel logisch nadenken. Sommige verschillen zijn voor corona van geen enkel belang!
Het maakt ook uit hoe belangrijk een beroep is...... een tandarts vind ik belangrijker dan een kapper (om maar even iets te noemen).


12 mei 2020

Europese dag van het tandvlees
Internationale dag van de verpleging
Internationale dag van het bewustzijn
Europese dag van de beroerte
IJsheiligen dag 2 Pancratius


Quote van de dag:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten