Zoeken in deze blog

dinsdag 5 mei 2020

En weer een dag voorbij......

Het was een rustige dag....bevrijdingsdag 2020.
Lang geslapen, een gezellig lang telefoongesprek,  's middags gekeken naar "Fiddler on the roof"  en daarna een flinke wandeling....met een tussenstop bij kennissen die toevallig buiten zaten, zodat we op gepaste afstand even lekker konden kletsen. Zo blijf ik een beetje op de hoogte van het nieuws dat niet op tv komt of in de kranten staat. Was in elk geval gezellig, want het is natuurlijk een beetje stil in mijn eentje, normaal spreek ik veel meer mensen.
Nog even wat kaarten posten en weer naar huis.....bijna 1 1/2 uur weggeweest.

Woensdag weer een 'normale' dag.....geen feest dat niet erg feestelijk is, geen herdenking, maar gewoon zoals bijna alle dagen zijn de laatste maanden.
Het schijnt dat er binnenkort dingen versoepeld worden....misschien mag de kapper weer open....ik wacht het af.  Ik zal niet de eerste zijn die belt voor een afspraak....laat eerst die anderen maar die er niet tegen kunnen dat het lang is en dat er uitgroei is, voor sommige mensen schijnt dat nogal dramatisch te ziijn. . Ik kom later wel....als duidelijk is of het meer zieken oplevert. Uitgroei heb ik niet, het is gewoon grijs/wit..... en anders zou ik het zelf wel een kleurtje hebben gegeven.  In een vooruitziende blik knipte ze het de vorige keer extra kort...... ik kan er nog wel even tegen.....natuurlijk is een knipbeurt geen overbodige luxe, maar naar mijn gevoel loop ik nog niet voor gek....niet meer dan anders 😁.....dus rustig aan. Mijn kapper in Arnhem laat ik nog maar even, daar ga ik met het ov naartoe en hoewel ik nog keuzedagen heb is het niet verstandig om met het ov te gaan, dus dan maar liever even naar Purmerend..... wat heerlijk dat ik 2 goede kappers heb. Meestal ga ik om en om..... maar als het zo uitkomt 2x achter elkaar naar dezelfde. En ach....als mijn haar een stuk langer is heeft ze misschien wel een goed idee voor een nieuw kapsel.....het korte bevalt mij erg goed, maar dat heb ik al jaren.......ik weet niet wat ik wil.....het gemak van lekker kort is ook belangrijk.....als ik er weer ben vraag ik wel advies......zij weet vast wel wat kan en wat mij staat, we kennen elkaar goed dus ze weet ook dat ik geen haar wil waarbij ik elke dag lang voor de spiegel moet staan!

Verder geen nieuws......




 Woensdag 6 mei 2020


Internationale anti-dieet dag (yes..... die wist ik! Kom maar op met dat gebak!)
Internationale bellenblaasdag (leuk!!)
Dag van het vrije woord
Internationale OI dag (wishboneday)

Quote van de dag:




8 opmerkingen:

  1. Ja, weer een "gewone" huisarrest-dag ook hier... na 11 mei zouden hier ook versoepelingen komen, maar ik heb de indruk dat men op veel punten weer terugkrabbelt... niet dat ik zelf meteen 'de hort' op ga, ik wacht het ook allemaal nog liever even af.. Ik vraag me wèl af : nu met de 'oorlogsherdenkingen' : Hoe gedroegen die mensen zich bij àl die beperkingen toén, waren er toen ook die er niet meer tegen konden', wat déden ze dan ..?.. Nu, zonder oorlogsgeweld en met vollop eten en drinken, zijn er al die hemels klàgen en soms'doldraaien' ... Ik zie de positieve kanten van wat nog wèl kan en mag en daar voel ik me best tevreden mee in vergelijk met vroéger en nu in die landen weer nog steeds geen 'rust' is ! De mensen kunnen niet meer anpassen en tevreden zijn met wat ze hèbben en wel kunnen doen ...
    Fijne midweek Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben het helemaal met je eens Hanny! Ik begrijp de mensen die hun zaak naar de knoppen zien gaan nog wel, al moeten ze wel beseffen dat die ook naar de knoppen gaat als iedereen ziek is.... maar goed, dat je er dan meer moeite mee hebt snap ik, maar mensen die nu klagen over hun nagels....sorry hoor, maar dat snap ik niet zo goed. Ik denk dat in de oorlog ook niet iedereen zich er aan hield, maar toen waren ze over het algemeen alleen een gevaar voor zichzelf en niet voor een ander. Vaak was het gevaar toen ook beter zichtbaar. Er zijn gelukkig ook zat mensen die gewoon het beste er van maken hoor. Niet iedereen klaagt.
    Ik heb er weinig moeite mee.....natuurlijk is het wat saaier, maar zeker geen ramp. Ik vermaak mij wel, raak alleen met de dagen in de war. En geen verplichtingen is eigenlijk ook wel prettig.
    Fijne midweek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ook ik kijk de kat uit de boom. Wel had ik bezoek en zondag komt er ook iemand. We hebben een grote kamer en keuken, dat komt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zolang je huis niet steeds vol zit zou ik daar geen probleem van maken. In de tuin kan ook met voldoende afstand.
    En sommige mensen wil je erg graag weer eens zien, dus ik snap dat.
    Was het gezellig vandaag met je zus?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Héél gezellig, alleen vermoeiend ☻, ze is bijna stokdoof.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihihi, wat zeg je? Dat is inderdaad vermoeiend....soms lachwekkend als er iets heel anders verstaan wordt dan er gezegd werd. Leuk in elk geval dat je haar weer gezien hebt!

    BeantwoordenVerwijderen