Zoeken in deze blog

donderdag 21 mei 2020

Er mag steeds meer.....

,,,,maar ik ben voorzichtig.
Ik wacht graag in alle rust af hoe de versoepelingen gaan. Ik ben niet iemand die nooit wat mankeert, ik ben juist iemand die meedoet met alles wat besmettelijk is, maar deze ronde sla ik graag over.
Komt nog bij dat ik weet dat mensen met overgewicht meer kans hebben op problemen en vaker op de ic komen.....nou...ik kan onmogelijk ontkennen dat ik overgewicht heb! Ik ben op dat punt geen twijfelgeval, het is overduidelijk. Het afgelopen jaar was toch al niet het gezondste jaar van mijn leven, dus de kans dat ik vatbaarder ben lijkt mij aanwezig.... dus zeker zolang mijn suiker nog niet in orde is ben ik extra voorzichtig!
Ik heb ook al verjaardagen overgeslagen (die verjaardagen werden ook niet gevierd, dus het was niet moeilijk om af te zeggen😂)'

Toch maak ik vandaag een uitzondering....ik krijg visite!  Tot nu toe is er nog niemand hier in huis geweest sinds corona om de hoek kwam kijken.  Ik heb iedereen op afstand gehouden en zelf ging ik ook nergens heen. De afstand hou ik evengoed...... ik heb de route al bedacht hoe we elkaar ruim kunnen passeren

De tuin zou ook kunnen, maar dat is nog een rimboe.....de stoelen hebben nog een flinke emmer sop nodig en de tegels zijn verzakt waardoor je erg moet uitkijken. Daar zit je nu niet gezellig en bovendien is het mij daar 's middags te warm.

Ik vind het erg leuk om Edwin en Geurtje weer eens te zien........dat wel, maar ik wil de afstand bewaren! Daarom zal ik boven naar de wc gaan en zij beneden...... dan is dat probleem al opgelost, want op veel plaatsen mogen de wc 's niet eens gebruikt worden, veel dingen die nu weer open gaan zijn zonder gebruik van wc.....dat is niet zonder reden!  Ik wil  ook niet elke keer dat iemand hier op de wc zat hem meteen schoonmaken. als ik dat doe wil ik ook een schoteltje erbij zetten.... nee, dat komt later wel, dan hoeft dat maar één keer.
Ja, ik ben er erg precies mee........  liever te voorzichtig dan naar de ic!

Het zwembad gaat hier weer open, maar met de nodige regels..... ook niet teveel mensen tegelijk en volgens mij ook nog niet voor elke groep.  In elk geval moet je al komen met je badpak aan (dat doe ik altijd al), van tevoren thuis naar de wc en na afloop niet douchen en meteen naar huis..... ..... dus thuis de chloorlucht uit mijn haar spoelen... maar mag ik wel mijn natte badpak daar uittrekken? 😂.
Ik snap dat deze regels moeten hoor en het is ook goed..... maar zo is het niet meer mijn heerlijk ontspannen zwemochtendje. Ik wacht nog wel even..... we kunnen toch niet allemaal tegelijk, dus ik sta mijn plekkie wel aan een ander af. (wie meer wil weten .... KLIK ).
Hier is een klein zwembad, ik heb er 17 1/2 jaar gewerkt.......  ondertussen is het behoorlijk veranderd daar..... toen ik daar werkte was de kassa in het midden met aan de ene kant de heren kleedruimte (schapenhok) en wisselcabines en aan de andere kant hetzelfde bij de dames.
Ik moest van en naar de kassa via de wisselcabines...de kassa is nu op een andere plek.
Die wisselcabines..... nog altijd snappen mensen het niet......die zijn om te wisselen, dus laat je daar je kleding niet hangen.....je kleedt je om en hangt je spullen verder aan een hangertje of stopt ze in een tas of wat je wil, maar niet in de wisselcabine, want daar mag nu een anders zich omkleden! De wisseling!

Toen Edwin klein was ging hij wel eens mee als ik geen oppas had...... de laatste jaren werkte ik alleen op zaterdag. Als hij mee was mocht hij vaak ook wel even zwemmen en ik had boekjes e.d. voor hem mee....hij vermaakte zich wel en kende natuurlijk iedereen van het personeel. Hij haalde ene keer wat boekjes bij mij en verdween.....en hij kwam niet terug...meestal liep hij veel vaker heen en weer...... ik ging maar eens kijken......
Er was een zwemles aan de gang en een vader zat i.p.v. op het 'terras' boven op een stoel in de zwemzaal, aan een tafeltje....met Edwin op schoot en hij zat hem voor te lezen. Ondertussen lette hij op wat zijn eigen kinderen deden in het water.....ik weet niet meer hoe zijn kinderen heetten, maar laten we er eentje Catootje noemen....tijdens het voorlezen zei hij ineens tegen Edwin: "Even wachten hoor, papa moet even kijken hoe Catootje er inspringt!" Nou, dat noem ik in je rol opgaan..... en Edwin vond dat heel gewoon, prachtig. Ik heb 'papa' maar even koffie aangeboden!




Edwin in het kassahok


 Edwin was gek op water, we deden daar ouder-en-kind-zwemmen en Edwin was het liefst onder water. Hij haalde daar zijn teddybeerdiploma's (zelf noemde hij het zijn teddybeeroma) brons, zilver en goud en later zijn A en B.
 Met juf Tatia

 Spelen hoort bij het teddybeerzwemmen

 Zwemles op zijn 4de verjaardag.

 Elegant 😂





Het is steeds duidelijker dat dieren ook corona kunnen krijgen, ook huisdieren. Het komt niet vaak voor, maar toch..... uitkijken dus.  En andersom..... en is één geval bekend van een nerts die (waarschijnlijk) een mens besmet heeft..  ..dus van dier naar mens komt ook voor.....voor zover bekend zelden.....maar toch.....
Er is nog veel onbekend....... en een geneesmiddel is er nog niet en ook geen vaccinatie. Er is wel steeds meer bekend......... zo gaan ze veel sneller starten met bloedverdunners omdat trombose vaak een groot probleem blijkt te zijn, dus vooral mensen die daar toch al een grotere kans op hebben krijgen bij een vermoeden van corona al bloedverdunners.  Waarschijnlijk wordt hiermee veel ellende voorkomen. Stukje bij beetje wordt er steeds meer bekend en wordt de kans groter dat veel mensen sneller genezen. Als ik het toch moet krijgen dan dus liever zo laat mogelijk..... hoe meer er bekend is, hoe meer kans dat het meevalt!

Donderdag 21 mei:

Hemelvaartsdag
Dag voor natura 2000
Dag voor culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling
Sleepbootdagen
Polderdag
Dag van de thee (dat is elke dag voor mij!)

Quote van de dag:

2 opmerkingen:

  1. Zwemmen is een fijne sport, ideaal voor ouders met kleine kinderen.En nog leuker als de kinderen het graag doen.
    Succes met je visite. Goed om meer aanspraak te hebben dan een kort praatje.
    Gistermiddag was ik bij schoonzus, voor het eerst na 2½ maand. Ze vond alles maar flauwe kul en gelooft geen barst van het gedoe, 'er is immers elk jaar griep?'
    Nou ja, dat laat ik maar zo. Ze is 90 en houdt vast aan haar 'ervaren' mening. Bekvechten heeft geen zin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zwemmen vind ik heerlijk, maar dan wel op de 'oude' manier.....nog even kletsen na afloop, want ook al werk ik er al lang niet meer, ik hoor nog een beetje bij het meubilair.

    BeantwoordenVerwijderen