Zoeken in deze blog

woensdag 20 mei 2020

Zwanen

Van de week zag ik foto's van jonge zwanen en ik herinnerde mij ineens de zwanen in het slootje achter ons huis toen Edwin een jaar of 5 was.
Wij deden een balspelletje op het grasveld en nadat we eerst schrokken van een kat die vanuit het niets tevoorschijn sprong en achter het balletje aan rende, zagen we even later een zwanengezin statig aan komen zwemmen.
Edwin ging snel een camera pakken, daar moest een foto van gemaakt worden. Hij liep naar de waterkant en zocht hoe hij het gezin het mooist op de foto kon krijgen. Ondertussen zwommen zij langs hem, één ouder voorop, dan de kleintjes en vervolgens de andere ouder....pa denk ik.
Edwin deed nog één stap dichter naar het slootje toe en razendsnel sloeg pa zwaan toe.......heel even zag ik die kop als een periscoop zich op Edwin richten en....hap...pijlsnel  verdween Edwin zijn hele kuit  in die snavel! Edwin sprong van schrik een gat in de lucht, echt, ik heb hem nooit meer zo hoog zien springen als die keer.  Gelukkig niets aan de hand, die snavel is niet gevaarlijk, dus hij was na die sprong meteen los....dat zou bij een leeuw wat moeilijker geweest zijn, die heeft een ander gebit. Hij hield er niets aan over en het gezin zwom verder....maar ik had het idee dat pa zwaan Edwin nog wel in de gaten hield. Volgens mij heeft hij geen foto gemaakt van die zwanen.....of hij is mislukt (het was nog in de tijd van de fotorolletjes, dus geen 10 foto's waarvan er meestal wel eentje goed is) , want ik heb geen zwanenfoto in mijn album.




Woensdag 20 mei 2020:

Wereld bijendag
Gehaktdag
Afrikaweek
Annie M.G. Schmidtdag
Weekend van de rollende keukens
Wereld metrologiedag
Europese dag van de zee


Quote van de dag:






2 opmerkingen:

  1. Jeetje, dan had Edwin geluk, zwanen kunnen ook hard slaan.
    Als we gingen roeien keek mijn vader met ontzag naar ze.
    Was er nu een foto genomen of toch maar niet? 😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen foto..... ze zwommen door terwijl hij nog niet over de schrik heen was hahaha.
    Gelukkig sloeg hij zijn vleugels niet uit, dat ben ik ook altijd bang voor, maar dit was zo gek.....die kop draaide op die lange nek....net een periscoop en daarna ging het zo snel, ik had geen tijd meer op Edwin te waarschuwen. Edwin zijn spilletpootje verdween gewoon in die grote snavel....helemaal er omheen.
    Daarna lachen natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen