Zoeken in deze blog

dinsdag 19 mei 2020

Gossie

Nadat ik bij iemand anders iets gelezen had over een oude foto waarop ze duidelijk niet op haar voordeligst opstaat moest ik denken aan een schoolfoto van mij toen ik in de tweede klas lagere school zat. Zelf vind ik dat geen mooie foto! Een verlegen en bleek, mager scharminkeltje met hazentanden.


De volgende schoolfoto werd in de vierde klas gemaakt en ik vind die veel leuker. Dit is ook meer zoals ik mijzelf herinner.


Ik wist nooit goed hoe ik moest kijken bij zo'n fotograaf, best lastig. Niet lachen is voor de foto niet leuk, maar lachen omdat het moet vond ik ook vaak moeilijk. Een slimme fotograaf maakt een leuke opmerking en maakt snel een foto.  Toch hou ik meer van foto's 'in het wild'......ik probeer zelf ook altijd foto's te maken als mensen het niet zien en ik hoop dat als ze het wel zien ze zo veel mogelijk gewoon doorgaan met waar ze mee bezig zijn.  Soms springen mensen min of meer in de houding als ze de camera zien en produceren ze een lach die te onecht overkomt...... ik vind dat jammer.....een staatsieportret was niet de bedoeling. Iemand mag best lachend naar de camera kijken, maar het moet wel een beetje spontaan overkomen.
Toch is een portretfoto op z'n tijd wel leuk.
Die oude schoolfoto's waren altijd een beetje stijfjes..... aan tafel achter een boek..... altijd hetzelfde. Toch zijn het soms leuke foto's, maar de schoolfoto's van nu vind ik leuker.....veel losser.

Dinsdag 19 mei 2020:

Dag van de groene kinderopvang
Wereld huisartsendag
Wereld IBD-dag (Internationale dag van de ziekte van Crohn)


Quote van de dag: 

4 opmerkingen:

  1. Het zijn beiden enige foto's, ook die met de hazentanden 😁. Er zijn kinderen zonder die tanden, net aan het wisselen, die vind ik ook leuk. Grappig vooral.
    De schoolfoto's waren plechtig, zondagse jurk aan, haren extra gekamd....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als herinnering vind ik het leuk, ook evt. zonder tanden..... zo gaat iedereen toch een tijdje door het leven en dat hoort er dan bij. Maar mijn hazentandenfoto vind ik niet mooi, die andere vind ik veel leuker.
    Wij wisten volgens mij niet altijd dat de fotograaf zou komen. Toen Edwin op school was kregen we altijd een briefje: "Als het regent zorgt u dan dat de kinderen niet met nat haar op school komen". Lijkt mij ook wel leuk....allemaal schoolfoto's waarbij de regen uit de haren druipt.
    De schoolfoto's van nu zijn losser, speelser. Ze hangen bijv. tegen een boom of zitten op een muurtje en ook niet iedereen dezelfde foto. Op mijn schoolfoto's (ik heb er 3 van de lagere school) zit ik altijd in dezelfde klas. De derde is wel al een beetje anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij kregen een briefje mee, broertjes moesten naar onze meisjesschool komen voor een gezamenlijke broers-en-zussenfoto.
    Spannend was het ook. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jongens op een meisjesschool? Ja, dat is wel heel spannend :)
    Hier hadden we geen jongens- en meisjesscholen, wel een katholieke school, maar die is altijd gemengd geweest.
    In Volendam zijn nog heel lang jongens- en meisjesscholen geweest.

    BeantwoordenVerwijderen