Zoeken in deze blog

zaterdag 21 november 2020

Fietsen

 Al vaker zeg ik het.....ik wil geen e-bike! Niet iedereen begrijpt dat.....'ja...maar dan kan je verder fietsen!'.....'maar ik wil helemaal niet verder fietsen!' Dergelijke gesprekken zijn het vaak. 
Maar ik heb er echt wel mijn redenen voor....ik vind het heerlijk om met mooi weer een lekker stuk te fietsen...... er zijn in de buurt voldoende mooie routes, dat vind ik genoeg. Ver weg hoef ik niet ik kan in de omgeving heel wat fietsen zonder al te ver uit de buurt te raken. Lekker op mijn gemak, broodje en drinken mee soms een bankje opzoeken..... ik hou er van. Snel hoeft niet, ik geniet van de omgeving en daar wil ik niet voorbij racen. Ik bouw wel conditie op, want soms maak ik nog aardig wat kilometers en ik heb regelmatig wind tegen! Voor mij heeft hier de e-bike dus geen enkele meerwaarde! 
Daarbij komt nog dat ik op geen enkele fiets bij de grond kan.... tenzij het een kinderfiets is (met dus kleinere trappers).... daar ben ik aan gewend op mijn gewone fiets.... op tijd aanstalten maken om af te stappen... dan heb ik het ook op tijd door als mijn jas weer eens over het zadel gegleden is (dan hang ik aan mijn zadel, kan niet bij de grond....ik heb het twee keer gehad.... 1 keer toen ik wilde oversteken maar een auto zag aankomen en dus plotseling moest remmen en een keer toen ik moest remmen voor een buurvrouw... ze had door wat er gebeurde en greep meteen mijn stuur!)...... als ik plotseling moet remmen dan laat ik mij van mijn zadel glijden/ spring ik eraf....  daar denk ik niet eens meer bij na, dat doe ik gewoon. Maar dat kan dus fout gaan als mijn jas over mijn zadel glijdt. Op een e-bike maak je gewoonlijk meer snelheid, dus is dat eraf springen gevaarlijker, ook als mijn jas normaal meewerkt.  
Dus.... geen behoefte aan een e-bike en zeker voor mij gevaarlijker! 
Dan is hij ook nog eens duurder...... mijn oude Gazelle is nog goed en kan nog jaren mee volgens de fietsenmaker, dus een fiets kopen is sowieso al een te grote uitgave voor iets dat ik niet nodig heb, maar een e-bike is helemaal teveel geld. 
Hij gebruikt stroom..... hij zal toch thuis moeten worden opgeladen..... het zal niet veel stroom zijn, dat zal mij niet arm maken, maar toch..... we moeten zuinig zijn met energie en dan zal ik zo'n ding aanschaffen zonder dat ik het nodig heb...... nee dus!

Ik kon er een keer één krijgen van iemand en ik heb bedankt! Ik hoef het echt niet!
 
Vandaag las ik een artikel in de Quest over gewone fietsen en e-bikes. In grote lijnen wist ik het wel, maar vond het goed om het eens te lezen, het is echt niet zo gek dat ik het niet wil! 

QUEST


Quote van de dag:


Zaterdag 21 november 2020:

Wereld hallodag
Werelddag van de visserij
Wereld televisiedag (Hm.... daar is het weer voor!)
Internationale dag voor de nabestaanden van zelfdoding
Europese week van de afvalvermindering\
Ontmoetingsdag verder na zelfdoding (BE)
Voorleesweek (BE) |
Dag van de natuur (BE)
 

5 opmerkingen:

  1. Ht is ook niet direct nodig maar wie lange tochten wil maken en niet meer zo piep is, daar zijn ze ideaal voor
    Zelf hoefde ik hem niet maar man stond er op. (wilde zich naast mij niet oud voelen, haha)
    ij jouw geval is het misschien nog gevaarlijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mee eens, voor sommige mensen is het ideaal! Ook als je naar je werk wil fietsen, maar het is net iets te ver en zo zijn er wel meer mensen voor zie het echt een goede oplossing is.
    Maar ik denk inderdaad dat het in mijn geval gevaarlijk kan zijn..... en misschien gaat het nu nog wel, maar ik wordt ouder.... dan wordt ook de kans op problemen groter..... en als ik eenmaal aan een e-bike gewend ben zal een gewone fiets tegenvallen, juist als het allemaal niet meer zo goed gaat!
    Als je samen fietst is het wel handig als je er allebei één heeft, anders moet één van tweeën zich steeds inhouden hahaha.
    Maar laat mij maar lekker op mijn oude fiets, als dat niet meer gaat heb ik liever een snorfiets, dan hoef ik helemaal niks meer te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja toch? zit net tussen fiets en auto in!

    BeantwoordenVerwijderen