Zoeken in deze blog

vrijdag 27 november 2020

Het vergeten cadeau (op herhaling)

Sinterklaas werd die dag bij mijn moeder gevierd en Edwin was flink verwend met o.a. een werkbank en gereedschap. Mijn moeder fluisterde mij in het oor dat er voor weinig geld dozen timmerhout te koop waren bij de Doe-het-zelf. Had ze dat maar eerder verteld, want dat was leuk geweest om erbij te geven, maar ja..... pech. 
De volgende dag bracht ik Edwin naar school en ik ging gelijk door naar de winkel..... ik wilde timmerhout. Voor 2 1/2 gulden kreeg ik een flinke doos vol stukjes hout... rond, vierkant, driehoekig..... duidelijk stukjes afvalhout, maar dat was prima, precies wat hij nodig had! 
Ik vond het nog steeds niet leuk dat hij dat niet van Sint kreeg en ineens flitste er een idee door mijn hoofd. 
Thuis pakte ik het in Sinterklaaspapier in en ik maakte een brief namens de Sint waarin ik uitlegde dat Sint op de terugweg op de boot niet kon slapen. (hij vertrok toen nog op 5 december.....na wordt hij al jaren op 6 december door heel Monnickendam en omstreken uitgezwaaid.... behalve dit jaar natuurlijk). Toen hij dan maar opstond stootte hij in het donker zijn teen ergens aan en nadat hij het lichtknopje had gevonden zag hij dat er een cadeau stond dat de Pieten blijkbaar vergeten waren. Een cadeau voor Edwin... wat nu? Ze namen contact op met de PTT en die beloofde een helikopter te sturen om het op te halen. Sint hoopte dat Edwin er niet al te lang op hoefde te wachten. 
Met behulp van een stempeldoos maakte ik een mooi 'poststempel'  van Madrid en bond de brief aan een touwtje aan het pak en sleepte de zware doos naar buiten. 

Ik ging Edwin van school halen en hoopte dat hij voor mij uit zou lopen..... het lukte...... hij kwam meteen terug..."Mààaààm..... er staan een groot pak voor de deur in Sinterklaaspapier!!!!"  Ik snapte er natuurlijk niks van en sleepte het pak verbaasd naar binnen...... "Edwin, jouw naam staat erop!" ....ik las de brief voor en Edwin zijn eerste reactie was: "Zou Sinterklaas nog last van zijn teen hebben?" 
Hij was dolenthousiast met zijn cadeau, maar de brief, het verhaal er omheen was nog veel mooier! 
Dat werd natuurlijk 's middags meteen aan juf verteld. Een vergeten cadeau, een helikopter, een brief van Sint.....  zijn dag kon niet meer stuk!



Quote van de dag:

Zaterdag 28 november 2020:

Wereldcompassiedag
Smallbusinesssaturday
Niet-winkeldag
Internationale aurabewustwordingsdag
Fair saturday

2 opmerkingen:

  1. Dat had je knap opgelost. Wat zal hij blij geweest zijn: een extra cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de Sinterklaastijd slaat mijn fantasie vaak op hol..... dan bedenk ik allerlei dingen die de ik de rest van het jaar niet kan bedenken hahaha. Het was zo leuk om zijn reactie te zien, heerlijk!!! En dat timmerhout was geweldig..... nu kon hij aan de slag, wat hij dan ook samen met vriendje Erwin deed. (Handig, Erwin en Edwin)
    Voor de winkel een leuke manier om van afvalhout af te komen, voor de klant betaalbaar....zo hoefde het niet weggegooid te worden!

    BeantwoordenVerwijderen