Zoeken in deze blog

woensdag 11 november 2020

Pakjesmiddag

 Dinsdag was het eindelijk zover, ik bracht cadeautjes weg. In dit rare jaar sloeg ik veel verjaardagen over.... maar ik denk dat ik ze nu allemaal gehad heb. Nog wel even nakijken en kom ik nog iemand tegen die ik oversloeg dan kan ik volgend jaar natuurlijk ook iets extra's geven. 
Doordat ik ook niet/nauwelijks winkelde werd het moeilijk. Ik bestelde veel via internet, maar voor sommige dingen is het lastig. Ik had spulletjes nodig voor een poppenhuis........ ja, ik ben niet de enige met een poppenhuis. Toevallig gebruikt zij dezelfde schaal als ik en dat is een lastige. Op internet staan niet altijd de maten erbij (soms de maat van de verpakking, maar daar heb ik natuurlijk niks aan), soms staat de schaal erbij en dat is dan gewoonlijk 1:12..... terwijl wij dichter bij 1:10 zitten.  Ik ging er maar vanuit dat het voor sommige dingen niet veel uitmaakte..... die heb je klein en groot. Vooral bij kleine dingetjes is het verschil ook maar klein en daardoor waarschijnlijk minder opvallend. 
Ik bestelde een paar keer in Nederland en in China en mondjesmaat kwam er wat binnen.  Dinsdag kwam er een pakketje met meer dingen tegelijk.....  en ik vond dat ik genoeg verzameld had om het te kunnen geven. 
Ik had gezorgd voor een 'verzameldoosje' .... met allerlei vakjes om de kleine dingetjes in te doen. Minuscule gebakken eitjes, broodjes en gebak, potjes met cactussen, een schilderijtje, twee poppetjes en een paar hondjes, bestek.... echt van alles wat (zo uit mijn hoofd weet ik niet alles meer). Ik had ook boeken..... waarschijnlijk wat groot, maar ik heb ook grote boeken, dus dat kan naar mijn idee. Eigenlijk zijn het gunnen, maar dat zie je niet als ze in de kast staan. Zelf boeken maken kan ook en ze houdt wel van knutselen, maar ze is nog niet zo lang bezig en niet alles is eenvoudig zelf te maken. Bovendien kan ze dat nu even niet door een blessure.  Neerzetten kan ze wel...... dus als ze zin heeft kan ze zo het poppenhuis een beetje 'aankleden'. Er blijft nog genoeg te knutselen voor haar over. 
Voor haar man had ik ook wat, die was in mei al jarig, dus dat werd wel tijd. Ik was zijn verjaardag toen bijna vergeten, gooide nog net voor 12 uur 's nachts een kaart in de bus.... die hij waarschijnlijk pas vond toen hij niet meer jarig was, maar ik was op tijd. Zijn cadeau liet ik uit België komen. 
Toen ik ergens iets voor mijzelf bestelde zag ik een leuk cadeautje voor de decembermaand en dat bestelde ik er maar gelijk bij....2, dan had ik er ook één voor hun dochter en hoewel ze niet op hetzelfde adres wonen deed ik die bij de andere cadeaus, ik weet dat ze daar vaak komt en ik was bang dat het niet door haar brievenbus paste. Het werd dus een tas vol! Misschien zijn er nog poppenhuisspullen onderweg, ik weet het even niet meer..... uit China duurt het soms lang en de ene firma is sneller dan de andere. Soms komt er steeds maar 1 artikel...... dus voor alles er is duurt het even. Voor mijzelf had ik ook het één en ander besteld, dus echt, ik weet het even niet meer. Wat gewoon uit Nederland komt is er vaak de volgende dag al, dat onthoud ik wel. Maar goed, ik heb nu alles gebracht..... pakjesmiddag 😂.... en als er nog iets komt dan krijgt ze dat ook wel weer, maar dat past dan waarschijnlijk door de brievenbus. 
Had ik gelijk een leuke wandeling, het was weer schitterend weer...... net onderweg kwam ik al allerlei bekenden tegen waar ik mee heb staan praten..... dat is ook nuttig vind ik..... contacten onderhouden, gezellig kletsen, op de hoogte blijven van elkaar.... en lekker in de buitenlucht ondertussen. 

Vandaag Sint Maarten.....vanochtend was het op tv dat het toch wel heel wonderlijk is dat in Zaanstreek/Waterland gewoon Sint Maarten gelopen wordt. Het is geen gebied waar nauwelijks corona voorkomt (al wordt het wel minder) en om ons heen wordt het niet gedaan..... Zaanstreek/Waterland ligt er als een eiland tussen. 
Ik heb het aldoor vreemd gevonden en was ook niet van plan het op de normale manier te doen. Ik doe wel mee...... als ze langskomen wil ik wel dat er iets voor ze is, maar vreemd vind ik het wel. Ondertussen weet ik dat er meer zijn die het voor de deur zetten, er zullen dus meer deuren dicht blijven. 
Wat ik vooral hoor is dat het zo erg voor de kinderen wordt gevonden als het niet door zou gaan...... ik denk nog steeds dat het het grootste probleem is voor de ouders die hun kinderen niet met teleurstellingen durven om te laten gaan en geen fantasie of wil hebben om er op een andere manier iets van te maken. De meeste kinderen snappen het echt wel, zeker als er iets anders leuks tegenover staat! 
Ik denk dat de kinderen die nu niet lopen maar waar er thuis een soort van feestje van wordt gemaakt er later betere herinneringen aan over houden dan de kinderen die gewoon lopen. Het idee van iemand om de kinderen bij elke deur in huis te laten zingen en daar snoep te geven vind ik geweldig.......dat zorgt voor een bijzondere herinnering..... beter dan een halfbakken Sint Maarten langs de deuren.... waarbij toch veel mensen niet meedoen. Ook al halen ze veel op..... het is anders..... anders maar toch hetzelfde... minder leuk! Iets heel anders doen is dan veel leuker naar mijn idee. 

Quote van de dag:


Woensdag 11 november 2020:
Elfde van de elfde
Sint Maarten
Single's-day
Origamidag
Wapenstilstand WOI (BE)
 Remembranceday
Vrouwendag (BE)

6 opmerkingen:

  1. Ans Dekker-Martis
    Mieke Lavrijsen Dank je Mieke.
    · Beantwoorden · 33 min
    Margreet Schilder
    Ans Dekker-Martis hier loopt het al zeker 2 weken terug. En de gemeente Edam-Volendam is ook oosthuizen, hobrede , Beets, Warder.....
    · Beantwoorden · 26 min
    Ans Dekker-Martis
    Hier loopt het ook terug hoor..... ja, het zijn ruime gebieden, hoewel er ook een site is die het nauwkeuriger aangeeft. Maar hoe dan ook..... het is er nog wel!
    · Beantwoorden · 22 min
    Mieke Lavrijsen
    Ans Dekker-Martis Ik lees regelmatig op FB 'Dat het zo'n vaart niet loopt. Dat we gerust dit of dat kunnen doen.' Dat is niet waar!! Als we allemaal onze verantwoording nemen, allemaal zorg voor alkaar hebben, krijgen we uiteindelijk dat virus er wel … Meer weergeven
    · Beantwoorden · 20 min
    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Welke site geeft dat “beter” aan?
    · Beantwoorden · 16 min
    Ans Dekker-Martis
    Mieke Lavrijsen Mee eens. Het is echt niet zo dat iedere ontmoeting op een besmetting uitloopt, maar dat weet je nooit van tevoren. Het is niet zichtbaar, dat is het probleem. Als ik een spuitbus had waarbij het virus omhuld werd in een grote groene w… Meer weergeven
    · Beantwoorden · 16 min
    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Mieke Lavrijsen zorg voor elkaar hebben kan op vele verschillende manieren. Ik neem echt geen onnodige risico’s, ik werk met oude mensen. Maar uiteindelijk is het virus, echt bij lange na niet zo dodelijk als bijvoorbeeld ebola, waar er uiteindelijk gewoon weer mee samen gaan leven op deze aardbol.
    · Beantwoorden · 14 min
    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Deze site geeft het aan binnen een straal van 2 1/2 km van de plek waar je op klikt. Volgens mij ken je deze site al. Het geeft de besmettingen per dag van de afgelopen week.
    https://www.coronalocatie.nl/#...{%22focusCoordinates%22:[5.035481154993249,52.44553196650119],%22zoomedOut%22:false}

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hilde de Jongh-Meulbroek
    Ans Dekker-Martis ben benieuwd waar ze die cijfers halen eigenlijk. Volgens mij past het niet in het avg dat zo’n site zou weten waar mensen wonen die positief getest zijn. 🤔

    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Er zijn inderdaad veel ziektes die dodelijker zijn...... maar er zijn veel mensen erg lang behoorlijk ziek van, mogelijk zelfs blijvend. Dat vind ik nog erger dan dodelijk.

    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Geen idee waar ze het vandaan halen, maar dit is in een straal van 2 1/2 km. .... dat is best ruim en daar kan ik niet uit opmaken waar die mensen die besmet zijn wonen.

    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Coronalocatie ziet via gps waar je bent en toont het aantal besmettingen om je heen (je kunt ook een locatie intypen). Geograaf/planoloog Pieter-Frank legt uit hoe het werkt: “We leggen een raster over Nederland heen en zo verdelen we dus elke stad in vakjes. Maar in het ene vakje wonen meer mensen dan in het andere. We gaan er vanuit dat waar meer mensen wonen, er meer besmettingen zijn.
    Daarna maken we de volgende berekening: stel er zijn 100 besmettingen en de stad bestaat uit 4 wijken. In één wijk wonen 50 mensen, in de ander 40, 15 en 5. In de wijk van 50 mensen is dan de helft van het aantal besmettingen en in de wijk met de minste inwoners maar 5.”
    Volgen jullie het nog? Want dan zijn we er nog niet. Stel dat je aan het randje van de stad woont, bijvoorbeeld aan de Erasmusweg tegenover Wateringen. Dan telt deze app ook de cijfers van Wateringen mee. “We kijken 2,5 kilometer om je heen, ook over de stadsgrens.”
    Bron: https://indebuurt.nl/.../zo-werkt-de-coronalocatie-kaart.../
    Ik snap het allemaal wel. En het is een naar virus, maar we worden ook op een gigantische manier bang gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mieke Lavrijsen
    Ans Dekker-Martis Wij zijn allebei kwetsbaar. We doen wat voor ons verstandig is om te doen!!

    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Dit had ik al begrepen, het is best logisch.
    Bang gemaakt? Al zou het zo zijn dat we onnodig te bang gemaakt worden dan heb ik dat toch nog liever dan dat er net gedaan wordt of er niks aan de hand is, zoals op de grote feesten. Voor de één is het ook een groter risico dan voor de ander.

    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Ans Dekker-Martis de kids hebben teleurstelling na teleurstelling dit jaar, en daar kunnen ze prima mee omgaan. Hoort bij het keven. Maar dit is nou toevallig iets wat wel veilig kan. Dus laten we die dingen dan vooral blijven doen.

    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Mieke Lavrijsen klopt, en dat zou het uitgangspunt moeten zijn

    Giusy Scarfo:Hier in Duiven mogen ze in kleine groepjes met maximaal 2 volwassen begeleiders op anderhalve meter afstand lopen. Maar in de bijna 12 jaar dat we hier wonen, hebben we hier in deze wijk nooit kinderen aan de deur gehad. Ik heb me laten vertellen dat het in sommige buurten meer speelt en ook in het dorp Groessen (onderdeel van de gemeente Duiven) schijnt er wel aan Sint Maarten gedaan te worden. Tja, ik geloof dat de Kinderzegels dit jaar ook gewoon aan de deur gedaan werden, vond ik ook al niet zo verstandig, maar goed, bij ons kwamen ze niet, wel voor een of andere loterij, ook dat vond ik niet zo slim. Iedereen staat er blijkbaar anders in. Maar naar mijn mening zou het allemaal een jaar overgeslagen kunnen worden. Natuurlijk is het jammer maar veel dingen gaan momenteel niet door en het is voor iedere generatie vervelend, maar het is niet anders. Sommige mensen schijnen te denken dat wij ons opsluiten in huis omdat we bepaalde dingen nu laten, maar dat is echt maar een aanname.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Zo denk ik er ook over..... en voor de meeste mensen hoeft het geen drama te zijn. Ik vermaak mij prima..... natuurlijk mis ik dingen, maar dat is geen enkel probleem. Contacten zijn er ook zat..... veel op straat, maar ook lange telefoongesprekken en uiteraard online. We zitten niet in een donker hol diep onder de grond zonder communicatiemiddelen.
    Ik weet waarvoor ik het doe..... als ik jonger en gezonder was zou ik ook voorzichtig zijn, maar dan zou ik er vast wel iets soepeler mee omgaan (voor mijzelf dan, want voor anderen zou ik nog steeds heel voorzichtig zijn!). En ik zou nooit mensen overhalen dingen te doen die ze liever niet doen..... als het dan mis gaat zou ik mij heel schuldig voelen!
    Doordat ik al lang niet fit ben (al voor coronatijd) komt deze rust mij ook goed uit, voorheen vond ik dat alles zoveel mogelijk door moest gaan..... nu pas ik mij aan aan hoe ik mij voel en probeer conditie op te bouwen (waar ik nu tijd voor heb).
    Hier mag het ook zo ongeveer op die manier.... ouders op afstand. Ik vind het voor de kinderen geen probleem, die zitten op school ook bij elkaar, het gaat mij juist om de mensen waar ze aan de deur komen. Ik vind het nog steeds geen goed idee en daarom doe ik het anders. Ik ga niet uit protest dan niks doen, ik vind dat het op deze manier wel kan, gewoon neerzetten en ze zoeken zelf iets uit.
    Kinderpostzegels heb ik ook niet gehad.... er was een mogelijkheid dat de kinderen het online deden had ik ergens gelezen.
    Ik heb wel kinderen aan de deur gehad voor de 'groteclubactie'.... daar verbaasde ik mij eigenlijk ook over.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis ja, dat was het, de "groteclubactie".

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Niets aan toe te voegen, geen Sint Maarten hier. 😏

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Via Facebook: Hilde de Jongh-Meulbroek Je moet je realiseren dat Zaanstreek / waterland onder 1 kopje wordt geschaard, terwijl de meeste besmettingen in Zaanstreek liggen. Er lopen hier echt geen proestende besmettelijke mensen op straat. Daarnaast is Sint Maarten in de buitenlucht en zullen eventuele aerosolen geen kans krijgen.

    Ans Dekker-Martis Toch is het ook hier niet ideaal en in Volendam erger..... dus ik vind het nog steeds wat wonderlijk.
    Hilde de Jongh-Meulbroek Ans Dekker-Martis kunt niet alles op pauze zetten en dit is een uitje wat eigenlijk heel veilig is, buiten, geen grote groepen volwassen, niet mega druk (zoals een Sinterklaas intocht zou zijn)
    Ans Dekker-Martis Ik heb dus duidelijk een andere mening.

    Een reactie die Hilde weghaalde gaat over dat zij vond dat ik al 3/4 jaar ondergedoken was..... omdat mijn reactie hierna daar een reactie op was zet ik dit er toch even onder, omdat het anders wat onlogisch lijkt.

    Ans Dekker-Martis Jij hebt toch een heel ander idee van mijn leven de afgelopen tijd dan ik zelf heb...... ik zit absoluut niet ondergedoken, maar is doe wel minder en andere dingen. Het bevalt mij prima....natuurlijk wil ik het oude wel terug, maar ik heb hier totaal geen probleem en het is gunstig voor mijn gezondheid.... dat stond al lang op een laag pitje, maar ik wilde alles door laten gaan (wat niet werkte)..... nu staat mijn mijn gezondheid voorop en dat werkt beter. Geen stress van 'zal ik wel of zal ik niet'..... het is nu gewoon aanpassen aan hoe ik mij voel zonder dat ik van tevoren iets hoef te regelen, melden of wat dat ook.

    Mieke Lavrijsen Ans Dekker-Martis Ik deel jouw mening !!

    BeantwoordenVerwijderen