Zoeken in deze blog

woensdag 4 november 2020

Van hot naar haar...

 Je zal maar gezellig in dierenpark Amersfoort rondlopen als er een stel chimpansees ontsnapt. De meeste  apen waren snel weer op hun eigen terrein...... maar 2 brutale apen gingen er echt vandoor. Ze dreigden gevaarlijk te worden...... hoe leuk ze ook zijn, ze zijn ontzettend sterk, daar red je het als mens niet tegen. Mensen werden naar het restaurant gebracht en naar het olifantenverblijf en anderen verstopten zich achter een hek wat ze met een karabijnhaak op slot deden..... die ene brutale aap probeerde het toch open te krijgen. Helaas zijn ze allebei doodgeschoten. Veel mensen zullen  wel denken dat het anders gekund had, maar ik ga er vanuit dat de mensen van het dierenpark het graag anders gedaan hadden als dat gekund had! Die schieten ook niet voor hun plezier dieren dood. Die beesten waren door het dolle en dan duurt het lang voor een verdoving werkt. zeker een kwartier..... dat kan niet, er kan in die tijd van alles gebeuren.... dan blijft er helaas maar één manier over.
Ondertussen zaten mensen die ik goed ken in het olifantenverblijf met hun kleindochtertje te wachten tot de kust veilig was. Ik wist dat ze naar het dierenpark gingen, dus ik dacht meteen aan ze toen ik het nieuws hoorde. Ik vind het een leuke dierentuin, maar vandaag was het dus even minder leuk. 
Het was wel allemaal goed geregeld, er was geen gegil, geen paniek.... bezoekers werden snel in veiligheid gebracht. 
Morgen maar even een Telegraaf kopen.... daar hebben ze mee gesproken en die hebben een foto gemaakt.....zegt niet alles, want dat gebeurde met meer mensen. 

De coronamaatregelen zijn weer wat strenger....... het zat er aan te komen, ondanks dat het iets beter gaat. 
Ik snap het helemaal......even extra streng in de hoop dat de daling dan sneller gaat! Donderdagavond om 22.00 uur gaat het in.... dan gaan ook de dierentuinen voor 2 weken dicht en zwembaden en bibliotheken etc. Want ook al dalen de besmettingen sinds kort, er komen er dagelijks nog steeds heel veel bij, te veel eigenlijk. Dat betekent dat de ziekenhuizen toch weer overvol raken, want daar komt nog steeds meer bij dan dat er weg gaan. Daarom nu even extra streng in de hoop dat het er dan nog veel minder worden...... en minder besmettingen nu zorgen weer voor nog minder besmettingen daarna. 
Woensdag wordt Wesley getest op corona...... ik ben benieuwd. In elk geval moeten ze nu allemaal in quarantaine tot de uitslag er is en langer als het corona blijkt te zijn. 
Dan zullen ze de boodschappen moeten laten bezorgen..... of iemand vinden die het voor ze wil doen en voor de deur laten zetten. Gelukkig zijn er altijd mogelijkheden. Ik denk ook dat ze nog wel wat in huis hebben, ze zullen niet meteen verhongeren en als hij geen corona heeft dan is het met een paar dagen alweer voorbij. 

Dinsdag is de oude/nieuwe Dirk van den Broek in Volendam weer open! ruim 4 jaar na de grote brand zitten ze eindelijk weer op hun oude vertrouwde plek. En ook de bakker, visboer en het Chinese restaurant komen weer op hun oude plek terug. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het geworden is! 
Dirk zat al lang op die plek... mijn tante woonde er tegenover, daardoor weet ik het zo goed. 
Ze hadden wel al drie jaar een tijdelijk onderkomen na de brand, maar nu is alles natuurlijk weer mooi en fris. Ik ga er nog niet naartoe, ik ga al naar AH deze week en misschien nog wat winkels daar in de buurt. Dan ga ik niet ook nog naar Volendam waar het bij Dirk vast druk zal zijn, ik wacht wel tot net nieuwtje eraf is, dus voorlopig niet.

Voor mijn verjaardag kreeg ik pannen van Edwin en Geurtje.... een klein koekenpannetje, een grote wok (maar een vrij groot deel van de bodem is plat, waardoor hij beter blijft staan op mijn gasfornuis, het zal dus officieel geen wok mogen heten, maar dat maakt mij niet uit.... het is een fijne pan!) en een kleinere wokachtige pan en een sauspannetje. Die grote wok gebruik ik veel, ik gebruik hem ook als koekenpan...... en het lukt mij echt niet om iets te laten aanbakken..... toppannen! 

Quote van de dag:


Woensdag 4 november 2020:

Dag van het autogas
European unequal pay-day
Dankdag voor gewas en arbeid
Internationale Toetanchamondag





6 opmerkingen:

  1. Die apen, ik las het en ook waarom verdoving te laat zou zijn. Dat begrijp ik.
    De coronamaatregelen begrijp ik ook maar dat veel mensen er niet blij mee zijn ook.
    Vanmorgen in de bied wad het druk, bveel leden halden nog gauw een stapel boeken. Ik ook.
    Maar die Oostenrijkse rechter? Daar snap ik niets van, ook niet van een paar mensen die me vandaag uitlegden dat het Oostenrijkse hof de waarheid weet.
    Zoek op JAS of op https://www.stichting-jas.nl/2020/10/sensationeel-oostenrijks-hof-verklaart.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die rechter snap ik dus ook niet! Nood breekt toch wet?
    Ik ben bang dat veel mensen het ook nog met hem eens zijn.
    Nu zijn ook veel mensen weer nijdig omdat er dingen dicht zijn die niet de oorzaak zijn voor veel besmettingen en bovendien daalt het aantal besmettingen...... tsja..... volgens mij willen veel het niet begrijpen. Hoe minder mensen onderweg zijn naar iets, hoe minder ontmoetingen, hoe minder kan op besmettingen. Het aantal besmettingen daalt, maar het zijn er nog steeds veel. Is dat nou echt zo moeilijk te begrijpen?
    Natuurlijk is het niet leuk, corona is niet leuk! Net als ontsnapte apen niet leuk zijn!
    Soms moet er ingegrepen worden om ons te beschermen en dan kan het wel eens zijn dat er maatregelen getroffen worden die veel mensen niet leuk vinden, maar het leven is nou eenmaal niet altijd leuk..... maar je kan er wel het beste van maken, maar veel mensen kunnen en willen dat niet.
    Die apen verdoven waarna ze nog zeker een kwartier rondlopen vanwege de stress..... een aap klimt zo over een hek heen.... in een kwartier kan er veel gebeuren..... misschien werkt de verdoving uiteindelijk, maar wat als hij ergens in de buurt van Amersfoort in slaap valt en later als hij wakker is weer in de stress schiet en mensen aanvalt? Dan wordt er ook schande van gesproken. Ze kunnen er niet eerst een uurtje over gaan vergaderen.
    Over corona wordt wel vergaderd, maar ook dat is nooit goed in de ogen van mensen..... de één vindt het te soepel en de ander te streng. Mensen zoeken naar tegenstellingen waardoor de maatregelen vreemd lijken..... de enige manier om van die tegenstellingen af te komen of in elk geval heel beperkt te houden is een totale lock down, maar dan ook echt totaal..... maar dat willen de mensen ook niet. Echt ik word moe van het gezeur van die mensen. Gelukkig zijn er nog wel positieve mensen die het begrijpen, maar ik hoor zoveel gezeur.
    In Amersfoort was het goed geregeld hoorde ik van mijn nichtje dat in het olifantenverblijf zat (ze stonden in de Telegraaf, maar zonder foto..... het artikel wordt bewaard voor het nog jonge kleinkind, voor later). De mensen werden snel, maar zonder paniek in veiligheid gebracht...... het was dus zeker niet ongeorganiseerd.
    De regering doet ook zijn best, maar kan ook niet alles..... ik denk dat als het virus met een schepnet te vangen zou zijn dat Rutte schepnetten beschikbaar stelde en zelf ook met een schepnet rondliep.... maar helaas is het minder simpel.
    Nou ja, dit wordt weer een veel te lang verhaal..... maar echt.... dat gezeur...ik zou zo graag een paar mensen met de koppen tegen elkaar slaan.
    En zo voeden ze de kinderen ook op.... doe wat je zelf wil en accepteer niks! Want het moet vooral leuk zijn..... teleurstellingen mogen niet..... en dan krijg je jeugd die niet snapt waarom je geen feestje mag vieren.
    Nou ik stop maar..... ik ben in een stemming om uuuuuuren door te gaan!
    Welterusten!


    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn het zo'n beetje eens, vooral wat betreft het gezeur. Iedereen denkt een uitzondering te zijn
    Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen